Mörk choklad är bra för diabetiker


Dela |

Svenska Dagbladet har i dagens tidning en intressant artikel om choklad och diabetes. Finns även på webben (länk).

En färsk studie gjord av forskare vid Karolinska Institutet i samarbete med Örebro Universitet har påvisat att mörk choklad inte har någon större påverkan på kroppens insulinnivå och blodsockerhalt, vilket gör den särskilt lämplig för diabetiker och överviktiga.

Studien gick ut på att ett antal personer åt vit choklad, mörk choklad (85%) samt mjölkchoklad. Både mjölkchoklad och vit choklad ökade insulinnivån och blodsockerhalten hos testpersonerna; männen reagerade mest på vit choklad och kvinnorna på mjölkchoklad. Detta kan vara relaterat till att hanteringen av fetter i levern skiljer sig åt hos män och kvinnor.

Källa: SvD


Kommentarer
Postat av: Neem

Läs en bättre förklaring här:

http://www.kostdoktorn.se/?p=834

2008-08-07 @ 11:34:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Min profilbild

Kontakt: chokladbloggen [at] hotmail.com



bloglovin

Skriv på uppropet: Återinför Magnum Double Chocolate

Bloggtoppen.se

Mat och Dryck

Reggad på Commo.se

counters for myspace


RSS 2.0