Cookies


Dela |



Recept:

100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1,5-2 dl havregryn
0,5 dl kokosflingor
1,5 dl vetemjöl
1 ägg
50-100 g hackad mörk choklad

Rör smöret poröst med sockret och tilsätt sedan allt det övirga. Rulla ut degen till kulor, ställ dem ganska glest på plåt med bakplåtspapper.
   Grädda mitt i ugnen i 200° ugnsvärme i cirka 10-12 minuter.

Källa: Bergenström, Anna: Nya Annas Mat (Bonnier Alba, 1997), något modifierat (tillsatte ägg)

Omdöme:
Mycket lättgjorda och beroendeframkallande kakor, men smeten är nästan godare än själva kakorna! Mummms. Smakar inte så mycket choklad som man skulle önska, nästa gång skulle jag antagligen tillsätta kakao i själva smeten samt något mer hackad choklad (hade ungefär 60 g i).

Svårighetsgrad: Omöjligt att misslyckas
Tid som krävs: 10 minuter att röra ihop smeten, sedan är det bara in i ugnen i 10-12 minuter. Summa; max 25 minuter.
Smak: ♣♣♣


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Min profilbild

Kontakt: chokladbloggen [at] hotmail.com



bloglovin

Skriv på uppropet: Återinför Magnum Double Chocolate

Bloggtoppen.se

Mat och Dryck

Reggad på Commo.se

counters for myspace


RSS 2.0