Kaksnittar med kola och choklad


Dela |



Även detta recept är ursprungligen hämtat ur Aftonbladet Mat & Vin 7-8 oktober 2008, men ganska så modifierat.

100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk honung
1 msk farinsocker
2 dl vetemjöl
2,5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör, socker och honung till en porös smet.
3. Rör i mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Häll även i de två matskedarna mjölk för att slippa att det dammar när du vispar! Vispa till en deg.
4. Dela degen i två lika stora delar. Rulla varje del till en lång korv, lika lång som plåten. Lägg rullarna på plåten och platta ut längderna lite.
5. Baka mitt i ugnen i 15-20 minuter.
6. Låt längderna svalna lite innan du skär dem i sneda bitar.

Omdöme: Kakorna ser inte mycket ut för världen, flera i testpanelen höjde lite skeptiskt på ögonen. Men när man väl smakat... då var man fast! Hela burken rök på tio minuter (jag överdriver inte), det här var grymt gott och ganska farligt då det inte var särskilt mättande, man kan verkligen äta hur mycket som helst!
Svårighetsgrad:
Lätt
Tid: 5-10 minuter till smeten, 15-20 minuter i ugnen = 20-30 minuter
Smak: ♣♣♣♣


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Min profilbild

Kontakt: chokladbloggen [at] hotmail.com



bloglovin

Skriv på uppropet: Återinför Magnum Double Chocolate

Bloggtoppen.se

Mat och Dryck

Reggad på Commo.se

counters for myspace


RSS 2.0