Kladdkaka i mikron?
Och har någon provat detta? (Inte för att jag har behov av att kunna baka kladdkaka i mikro, men av ren nyfikenhet...)
Jag vet att jag testat detta en gång för många år sedan och vad jag minns så var den helt klart ätbar.
Kram
jag har testat det för längesen. rekommenderas ej.
jag har testat det för längesen. rekommenderas ej.
Jag har ett recept...nånstans med en microkladdkaka som är jättegod och som bara blir bättre av att få stå i kylen en stund och ätas sen. Ska se om jag hittar åt det!
Fan, det är livsfarligt att läsa din blogg, man blir alldeles för sugen på choklad. Haha!
Kladdkaka i micron:
100g margarin/smör
2 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Smält smör. Vispa ägg och socker halvpösigt. Blanda torrvaror separat och blanda sedan ihop allt.
Smöra och bröa en form (gärna med avtagbar kant) och in i micron på full effekt i 6-8 minuter. Obs! Om kanten närmast formen börjar bli hård är det vanligtvis dags att ta ut kakan oavsett hur länge det är kvar på tiden, annars blir den väldigt hård där. Den här kakan funkar också bra att ha stående i kylen och ta en bit ur då och då.
Har testat det en gång, men vad jag kommer ihåg var det ingen höjdare.