Chokladens mörka sida


Dela |

Choklad är väldigt gott och något jag verkligen brinner för, men tyvärr finns det en mörk sida hos choklad också. Jag har förut skrivit om bland annat Rättvisemärkningen, men det finns även fler baksidor hos chokladodling.

Kakaobönan odlas i de delar av världen där kollektivavtal och arbetsrättigheter endast är något man kan drömma om, och det förekommer även en hel del barnarbete och slaveri.

Svt:s Dokument utifrån sände den 23 mars en jättebra dokumentär! Den finns även att se här på Svtplay. Se den!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Min profilbild

Kontakt: chokladbloggen [at] hotmail.com



bloglovin

Skriv på uppropet: Återinför Magnum Double Chocolate

Bloggtoppen.se

Mat och Dryck

Reggad på Commo.se

counters for myspace


RSS 2.0