Ledsen


Dela |

Var på väg hem från en trevlig semester när jag fick ett obehagligt sms från den andra av oss två som bloggar här.  Någon har kopierat våra bakinlägg rakt av, med bilder och allt, och lagt upp på sin blogg.

Vet att sådant här händer i bloggvärlden, men det här är första gången för oss (vad vi vet) och jag är faktiskt väldigt ledsen. Särskilt receptinläggen är något som det går väldigt mycket tid åt att göra, och att någon då har så lite samvete att hon kopierar allt rakt av och låtsas att det är hon som har gjort det, känns inte som det roligaste. Känns faktiskt bisarrt att gå in på någon annans blogg

Har anmält copycaten till blogg.se och hoppas på att bloggen stängs ned eftersom det faktiskt bryter mot svensk lag att publicera andras bilder utan lov. Vet också att jag inte är den enda som råkat ut för detta så hoppas som sagt att den stängs ned illa kvickt.

Är det någon av er som läser som har erfarenhet av att tackla sådant här? Dela gärna med er i kommentarsfältet!


Kommentarer
Postat av: Chokladälskaren

Riktigt tråkigt att sådant händer. Men det där om att det är emot svensk lag att publicera andras bilder utan lov fastnade. Förlåt men gör inte du det? Du kopierar väl bilder från google (som antagligen är någon annans)?? Fast du kanske har tillåtelse?

Jag ber absolut om ursäkt om du/ni tar illa upp, men det var bara en fråga :)

Annars tackar och bugar jag för bra läsning, skulle kunna gifta mig med choklad om det nu vore möjligt! Haha! :)

2011-03-19 @ 18:08:30
Postat av: Chokladbloggen

Det stämmer att vi publicerar andras bilder, men då är vi mycket noggranna med att ge cred till den sida där bilden hittats - skulle aldrig publicera någon annans bild och påstå att det är vi som tagit den. I många fall publicerar vi pressbilder som finns hos företag, som ju är till just för detta syfte. :)



I övrigt - tackar så mycket för berömmet!

2011-03-20 @ 17:44:39
URL: http://chokladbloggen.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Men gud vad trist att någon kopierar rakt av så här. Det hände även Linnea som driver Linneas skafferi förra veckan. Trist! (titta över hos henne för att se hur hon tacklade saken :))

2011-03-21 @ 16:42:33
URL: http://flickanokakorna.se
Postat av: Jenny

Inte okej! Tycker absolut att man ska länka om publicerar någon annans bild eller på något sätt hänvisa till vart bilden är tagen i från.

Ni kanske ska lägga upp en creative commons licens på bloggen. Skrämmer iaf i väg en del.

2011-03-24 @ 01:41:45
URL: http://matlustbloggen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Min profilbild

Kontakt: chokladbloggen [at] hotmail.com



bloglovin

Skriv på uppropet: Återinför Magnum Double Chocolate

Bloggtoppen.se

Mat och Dryck

Reggad på Commo.se

counters for myspace


RSS 2.0