Dela |

SVT sänder en serie i åtta namn vid namn Miljöresan, där David de Rotschild reser runt och studerar tillverkningen av åtta av våra vanligaste hushållsprodukter - det rör sig om choklad, bomulls-t-shirts, guldringar, pappersnäsdukar, glödlampor, flaskvatten, mobiltelefoner och lax. Det han studerar är alltså hur världen och vår hälsa påverkas av tillverkningen.
Chokladen studerades i avsnitt 1 vilket redan sänts, men kan ses på SVT Play till och med den 7 januari! Det verkar även kunna ses hos Sundance Channel på obestämd framtid :)
Mycket intressant.



Dela |

Omvärlds- och analysföretaget United Minds gjorde på uppdrag av Marabou en undersökning, för att ta reda på vad som är viktigast för svenskarna på julen. Det anmärkningsvärda är att svenskarna enligt denna undersökning tycker att Aladdin-asken är viktigare än Tomten.
Resultatet blev så här:
  • Julskinka (66%)
  • Julgran (52%)
  • Julklappar (48%)
  • Kalle Anka (42%)
  • Julsill (36%)
  • Aladdin chokladask (33%)
  • Tomten (22%)
  • Knäck (19%)
  • Nötter (16%)
  • Karl Bertil Jonsson (13%)
  • Jesu födelse (9%)
Det framgår tyvärr inte riktigt vad som menas med procenten, men jag tycker nog att det låter lite skumt. Hur kan Aladdin-asken vara viktigare än Tomten?!?!
Källa: NewsDesk



Dela |

Nu är det klart vilka Cloetta-favoriter som inleder samarbete med Sia Glass! Det blir Tarragona, Plopp och Guldnougat. Tarragona är en av mina favoriter i kategorin fulchoklad, så det kommer bli spännande tycker jag!



Dela |

Här kommer rapporten!
Den är god - smakar precis som lindor-kulorna (de mörka) fast i kakform då.
Har alltid tyckt att de mörka lindor-kulorna är lite smöriga i smaken, men det slutar man tycka efter ett tag kan jag rapportera!
Rekommenderas!



Dela |

Julen är räddad, det var ägglikören som åkte ur Aladdinasken. Hua.
I övrigt blev resultatet som följer:
1. Körsbär i likör
2. Gräddnougat
3. Trillingnöt



Dela |

Tentaperiod.
Har laddat upp med denna.
Recension kommer imorrn - om jag kan hålla mig tills dess!
Over and out.



Dela |

Idag kan man i tidningen Stockholm City läsa om Andreas Kidelius, 13, som startat eget chokladmakeri hemma hos sig. Andreas verkar grymt duktig och kunnig!

Artikeln kan ni läsa i dagens Stockholm City eller på webben (välj 2009-12-10, sidan 14).



Dela |

 

I dagarna är det julkampanjmin chokladkurs Chokladmästaren hos Minkurs.se. Då får ni kursen till det fantastiska priset 99:- istället för 149:-! Faktum är att det är en grymt prisvärd kurs och jag rekommenderar er verkligen att ta den. (Erbjudandet gäller t o m den 31 december.)

Kanske julklapp till någon av de där som redan har allt och brukar vara omöjliga att handla till? :)

 

 

En liten teaser... Kursavsnittet där vi lär oss göra vår egna chokladprovning.



Dela |


Blott 60% är denna choklad och beskrivs av Anthon Berg själva enligt följande:

Ghana 60% är en vacker, rödbrun choklad, gjord på ghanesiska kakaobönor. Chokladen innehåller små krispiga bitar av rostade kakaonibs (små bitar av kakaobönor). Den höga kvaliteten hos den ghanesiska forasterobönan är allmänt känd. Den har en speciell smakprofil som inte finns hos andra afrikanska kakaobönor. Det höga innehållet av naturligt kakaosmör gör smaken avrundad, mild och blommig.
De tillsatta nibsen, med sin koncentration av kakao, bidrar till en behaglig, rund eftersmak.
Den här var faktiskt riktigt god med tanke på sitt lilla kakaoinnehåll! Jag är ju svag för nibs, men även chokladsmaken tycker jag var ren och klar. Möjligtvis skulle man kunna önska sig en lite starkare chokladsmak då denna var något fadd, men Anthon Berg Chocolate Origins: Ghana är trots detta en mycket prisvärd choklad om man drabbas av akut chokladsug.



Min profilbild

Kontakt: chokladbloggen [at] hotmail.com



bloglovin

Skriv på uppropet: Återinför Magnum Double Chocolate

Bloggtoppen.se

Mat och Dryck

Reggad på Commo.se

counters for myspace


RSS 2.0