Dela |

Första gången jag stötte på det var i slutet av högstadiet. Vi hade picknick på Gärdet i Stockholm, och en elevs mamma kom förbi med en massa mat och diverse godsaker, bland annat en kladdkaka som såg helt gudomlig ut. Jag och min kompis (AV som figurerar här) älskar kladdkaka och roffade åt oss varsin stor bit.

Det fick vi ångra.

Kladdkakan smakade nämligen skit. Jag försöker finna ord och jämförelser för att beskriva hur den smakade, och den närmaste liknelse jag kan komma på är köttbullar. Den smakade köttbullar. På riktigt.

Det var ju några år sedan och jag minns inte hur historien slutade, antar att jag plågade i mig det mesta.

Andra gången var på en fest förra året. Kladdkakebitar som, återigen, såg gudomliga ut. Mmmm, jag som inte ätit choklad på en hel dag.

Jag blev lurad igen. Den smakade skit. Den smakade köttbulle.

Att hålla masken framför hon som bakat kakan var inte helt lätt. "God!" tror jag jag krystat pressade fram mellan rysningarna.

Idag hände det igen, på 7-11 av alla ställen! Jag gick ned i rasten, tänkte köpa kaffe och något gott till eftersom jag hade lång dag i skolan. Choklad skulle jag unna mig, jag hade inte ätit choklad på hela veckan. Men inte brownien, den kladdar så mycket och jag är dessutom världens osmidigaste när jag äter. Bruna fläckar everywhere, nej tack! Chokladmuffin däremot, det kan ju inte vara så kladdigt. Och jag har aldrig ens provat den.

DEN SMAKADE SKIT! DEN SMAKADE KÖTT! DET VAR FÖR JÄVLIGT!

För det första förstår jag inte hur man kan få en chokladkaka att smaka kött. Vad är det för mysko recept folket följer? Kakao smakar choklad. Man har kakao i chokladkakor. Därför smakar chokladkakor choklad. Inte kött. Inte okej!

För det andra är jag inte så lite besviken på att en stor kedja som 7-11 har muffins som påstås smaka choklad men som smakar kött. Det är för jävligt.

Så, detta kan även ses som en recension av 7-11s chokladmuffin.
Betyg: 0
Jag slängde den. Förstår ni, jag slängde den. Jag skulle inte ens äta den om den var gratis.Dela |

Den mörkaste av de fyra Dormori Criollo heter Puertomar och har en kakaohalt på 75%. Denna är gjord på Criollobönor från Venezuela - kakao från Venezuela uppfattas ofta ha mycket variationsrik smak. Den kan börja som söt för att övergå till mer syrlig och senare torr och bitter smak.

"Man noterar grädde, kryddor, mandel och körsbär. Utmärkt mjukhet och roundness."  säger Dormori själva om Puertomar.

Det här är en god choklad som faller mig helt i smaken. Precis som Javablond känns den bittrare än sina 75% men inte alltför bitter. Mycket välbalanserad smak, uppfattas antagligen som mycket vuxen men det gör nog alla Dormoris Criollos.


Min profilbild

Kontakt: chokladbloggen [at] hotmail.combloglovin

Skriv på uppropet: Återinför Magnum Double Chocolate

Bloggtoppen.se

Mat och Dryck

Reggad på Commo.se

counters for myspace


RSS 2.0