Dela |När jag var liten var jag väldigt förtjust i en glass som hette Pralin från Hemglass - det var hallonglass med chokladöverdrag och strössel. Den här ger mig sweet revivals of my childhood, om man säger så, vilket dock är lite konstigt med tanke på att den ska smaka blåbär. Ganska mycket får jag känna efter innan jag inser att, jo, det är faktiskt blåbär den smakar.

Men det gör inte så mycket, för det är ruskigt gott ändå. Jag gillar denna - precis lagom smaksatt för att inte smaken ska ta över chokladen, chokladen är av hög kvalitet, som alltid hos Lindt (kunde dock gärna fått vara aningen mörkare,47% känns lite snålt). Dessutom finns det lite mandlar och blåbärshack som gör det aningen crispigt, just som jag vill ha det.

Lindt Excellence med apelsin har fått en värdig konkurrent hos mig och jag lär lida av svår beslutsångest nästa gång det är dags att köpa choklad... Kostar strax över 20 kr i din matbutik och är väl värd pengarna.Dela |

Aftonbladet skriver om tre herrar som stal choklad för tusentals kronor genom att bära kvinnliga baddräkter - de var såpass elastiska att de kunde stoppa in chokladkakorna under dem.

Mycket ska man höra innan öronen trillar av, som jag brukar säga.

Källa: AftonbladetDela |Källa: Merrily we roll alongDela |Ursöt present till en chokladdyrkande tjejkompis!

129 kr på Roligaprylar.se. Jag har även för mig jag sett den på ett par andra ställen, bl a Bluebox och Stockhome.Dela |Sprang Vårruset med några vänner och då fick man ovanstående två godingar i picknickkorgen. Åtta pers på två chokladkakor kan ju bara sluta på ett sätt: Chokladbloggen trycker i sig en hel och och de andra får gama på den resterande.

Skönt att ordningen i världen är stabil.Dela |

Jag har ju skrivit om bröllopstårtor förut, men nej, det är inte aktuellt med bröllop för egen del. Jag skall inte gifta mig de närmaste åren men den dag jag gör det kan ni ge er fan på att jag ska ha en bröllopstårta i choklad.

Ann's bakery i Dublin har t ex dessa:


Chocolate Dream heter den första, den andra heter Chocolate Heaven. Den andra ser lite skum ut (men choklad kan ju aldrig slå fel...) men den översta är ju helt underbar!Dela |

Jag köpte ett Rooibos-te med chokladsmak häromveckan, det var av märket Forsman's Tea (rättvisemärkt) som går att hitta i de flesta välsorterade matbutiker. Tyvärr svårt att få tag på en ordentlig bild på förpackningen, men den lilla till vänster fick jag tag på på företagets hemsida.

Min slutsats efter att ha provat detta te är att både te och choklad är två fantastiska saker som dock inte under några omständigheter bör blandas (ungefär som kaviar och oboy - goda för sig, förskräckliga tillsammans). Den här smakar ungefär som väldigt utspädd automatchoklad. Varmt vatten med lite kakao i. Det är skitäckligt.

Jag har skänkt bort det här teet. Och när Chokladbloggen skänker bort te OCH choklad - då är det riktigt illa.

Kostade 30 kr i min matbutik.Dela |Jag kan inte riktigt bestämma mig för om det här är tacky eller sjukt kul. Men för en chokladälskande väskjunkie så är det en perfekt onödig pryl, även om den antagligen inte skulle komma till sådär oerhört stor användning!

Finns i två olika varianter, 349 kr på Roligaprylar.se!Dela |

Chokladbloggen behandlar, risar och rosar all things chocolate och jag tänkte att det skulle passa sig att recensera kladdkakan jag åt på Café Fåtöljen (Stockholm) igår. Mitten av kakan var god och sådär härligt kladdig, men kanten var hård. Kakan var mättande och man fick precis lagom stor bit, 39 kronor kostade det vilket jag tycker är lite i dyraste laget. Så: god, men inte perfekt.

Café Fåtöljen ligger på Götgatan 12 och är ett av mina favoritfik i Stockholm! De har utöver kladdkaka mest typ en biljon olika sorters pajer, om man ser till fikabröd alltså. Stället är grymt mysigt och har jättetrevlig personal, men det största plusset är deras generösa öppettider! Öppet till 23, perfekt om man vill göra något annat än att festa en lördagskväll.Dela |Se här vilken fiifig klocka i bästa Skalman-stil! En gång i timmen spelas en liten trudilutt samtidigt som luckan öppnas och ut kommer en Malteserkula, Polly, eller vad man nu valt att fylla den med! Perfekt för den som inte kommer ihåg att ta sin timmliga (dagliga - fast en gång i timmen!) dos av choklad. Den känner dessutom av ljusstyrka och fungerar inte när det är mörkt, man blir alltså inte väckt av den. (Inte för att jag skulle ha något emot det!)

289 kr på Roligaprylar.se!Dela |Dela |Innan jag ens hunnit svälja första tuggan börjar jag undra, vad är det här egentligen för kakaohalt? Det smakar som mjölkchoklad? Kikar på baksidan och 49 % står det, skojar ni med mig eller? Det här är ett skämt?

Chilismaken känner jag inte till en början men efter att jag svalt börjar det bränna i halsen. Så nu sitter jag här och har en brännande känsla i halsen.

Jag köpte den på extrapris för 18 kr, i vanliga fall kostar de väl strax över 20. Hur som haver var det bortkastade pengar.


Min profilbild

Kontakt: chokladbloggen [at] hotmail.combloglovin

Skriv på uppropet: Återinför Magnum Double Chocolate

Bloggtoppen.se

Mat och Dryck

Reggad på Commo.se

counters for myspace


RSS 2.0