Dela |

Jag är en big time sucker för mintchoklad! Det är riktigt najs. Därav hade jag höga förväntningar på denna, eftersom jag generellt sett gillar Marabou Premium, - förväntningar som inte alls infriades.

Chokladen ser bra ut, den luktar riktigt härligt, och den smakar... smör? Japp, mintsmaken smakar smör. Det är inte ok.

Nej, kommer inte köpa denna igen. Skall prova Lindts mintchoklad också någon gång, hoppas jag gillar den bättre.Dela |

Ååååååh min gode gud.
Gott, gott, gott.

Ren, klar, bra chokladsmak. Härligt crisp på grund av nibsen (nibs = krossat kakaofröskal). Lätt att äta lite för mycket...Dela |

Typ alla hann väl blogga om detta innan jag, men here goes:

 

 


Marabous senaste PR-trick
är att låta svenska folket rösta ut en av Aladdin-pralinerna som alltså skall utgå ur asken. Ganska skojigt PR-trick tycker faktiskt jag!

Rösta kan du göra på http://www.raddajulen.nu.
Du kan även ta reda på vad din favoritpralin säger om dig, på detta Facebook-test.
... och här kan du läsa om hur du själv kan tävla genom att kampanja för Aladdin-kampanjen (!).


Aladdin som den ser ut idag!


Jag röstade såklart på Nöttryffel <3Dela |

Jag har under de senaste veckorna producerat en chokladkurs för Minkurs.se, ett företag som specialiserat sig på internetkurser. Min kurs heter Chokladmästaren och där går vi igenom allt som är värt att veta om choklad - kakaobönan, tillverkningsprocessen, olika typer av choklad, hur man bäst arragerar en chokladprovning, och mycket mer.

 

Generellt sett är priserna mycket låga och kurserna håller mycket hög standard. Min kurs får ni för endast 149:-, och då har ni tillgång till kursen i 6 månader.

 

Så klicka er in på http://www.minkurs.se/chokladmastaren!Dela |

Cloetta avslöjar i ett pressmeddelande att de nu inlett samarbete med Sia Glass. Vi kommer alltså att få se en hel del nya glassar nästa år!

Smakerna avslöjas i december och de skall enligt uppgift kännas igen från starka Cloetta-produkter. Kexchokladglass? Can't wait!Dela |

Ingen har väl undgått dessa nyheter från Marabou? Jag har dock själv valt att inte prova dem eftersom jag varken gillar kola- eller yoghurtfylld choklad. Att döma av det jag funnit när jag googlat runt så har dessa chokladkakor delat de svenska chokladätarna i två läger - antingen hatar man dem, eller så älskar man dem. Båda beskrivs hur som haver som mycket söta och det kan jag också tänka mig.

Någon med egna erfarenheter?Dela |

Kolla in Anthon Bergs "reklamvideo". Får den er att vilja köpa choklad? Njae. Den har knappt något att göra med choklad alls?

Lindt, däremot. Vem kan se denna utan att vara beredd att ge halva sin arm för en Lindt chokladkaka?Dela |

Fazer var huvudsponsor vid årets Chokladfestival på Nordiska Muséet, och ville med detta visa att mjölkchoklad också kan vara finchoklad.

Personligen äter jag mest mörkare choklad, men jag tycker inte man skall se ner på mjölkchoklad så som många finsmakare gör. Smaken är som baken!

Vad tycker ni?


Min profilbild

Kontakt: chokladbloggen [at] hotmail.combloglovin

Skriv på uppropet: Återinför Magnum Double Chocolate

Bloggtoppen.se

Mat och Dryck

Reggad på Commo.se

counters for myspace


RSS 2.0