Dela |

Det har ju kommit två nya O'Boy - O'Boy Plus som ska föreställa någon slags nyttighet, och O'Boy Dark som helt enkelt är... mörk!! Tihi. Tyvärr är Kraft Foods hemsida värdelös så jag kan inte visa varken bild, eller komma med någon relevant info. Tänkte bara att det var värt att näminas! Skall absolut prova, så fort min vanliga O'Boy är slut dårå...



Dela |

Du behöver:

1 dl vispgrädde

200 g blockchoklad (jag använde mörk blockchoklad, 56% från Odense, den var jättebra!)

kakao

1 tsk vaniljsocker

ev smaksättning, exempelvis kaffe, mint, likör

Gör så här:

Koka upp vispgrädden. Bryt blockchokladen i bitar och rör ned den. Rör runt tills du har en jämn smet. Blanda i vaniljsockret.

 

Nu är det dags att tillsätta smaksättning om du vill ha det! Jag gjorde halva min sats naturella och andra halvan med kaffesmak, så i halva smeten hade jag i en tsk snabbkaffe.

Häll upp smeten i plastformar. Lägg bakplåtspapper, gladpack eller aluminiumfolie i botten så att chokladmassan inte fastnar!

 

Ställ i frysen eller kylen, beroende på hur bråttom du har. I frysen behöver de stå i drygt 45 minuter (beroende på hur tjock chokladkakan är), men i kylen kan de behöva stå i några timmar. Du får se efter när den verkar färdig - de skall vara ganska hård så att den inte kladdar allt för mycket, men inte helt frusen.

Tag ut lådorna ur frysen. Skär plattorna till kuber!

 

 

Avslutningsvis, rulla bitarna i kakao!

 

 

Omdöme: De här var förvånansvärt enkla att göra och blev jättegoda! Väldigt förrädiska, det är lätt att det blir en till... och en till... och bara en till - de smälter något helt underbart i munnen.

Bäst resultat blev det när de fick stå över natten i kylskåpet, eftersom de annars är väldigt kladdiga. Jag tror att de färdiga tryfflarna helst bör förvaras i sval, matkällare eller dylikt, men för oss som inte har tillgång till sådant fungerar kylen bra. Tryfflarnas största nackdel är att de blir väldigt kladdiga, även om man bara låter de stå framme sisådär tjugo minuter. Om någon har några tips om detta är de välkomna!

Nästa gång ska jag (förutom att försöka göra finare fyrkanter så det ser lite proffsigare ut) prova lite fler skojiga smaksättningar! Kaffesmaksättningen var god, men tänk på att snabbkaffet inte riktigt löser sig, så det blir lite krisp i tryffeln. Men vad sägs om apelsin- eller mintsmak? (Är inte mycket för likörchoklad.)

Hur som helst, grymt lyckat blev det och inte så komplicerat som jag trott! Är dessutom nog den perfekta presenten att ge till en sån där typ som redan har allt.



Dela |

Så har jag äntligen tagit mig för att pröva denna, som jag vet har blivit mycket populär.

Varför? Varför? Varför? är den fråga som börjar snurra i mitt huvud när jag sätter tänderna i första biten, för det här skriker redan då inte gott! inte gott! inte gott! Jag känner på smaken, blir först lättad för det är ju rätt okej? Sedan kommer saltsmaken vällande över mig och jag känner återigen nej nej nej. Det här är inte gott.

Men om någon av alla ni som verkar gilla denna vill förklara fascinationen med att förstöra choklad genom att blanda i något så absurdt som salt, varsågod!



Dela |

Igår lanserades en ny chokladsajt i en helt ny klass! Jag har nog aldrig sett så mycket choklad på ett och samma ställe...

Chokladorama heter den och det bästa är att ni numera även kan finna mina blogginlägg där!



Dela |

Jag tyckte inte om Strawberry & Orange i samma serie, på grund av den obefintliga chokladsmaken och, tja, allmänt äckliga smaken.

Den här var värre! Jag tror seriöst inte jag kommer att äta upp den. Den smakar inte över huvud taget choklad, utan bara något surt bär. Helt värdelös. Undvik.



Dela |

 

Nu har jag äntligen smakat! Redan i februari skrev jag ju om den senaste Ballerina-sorten, Ballerina Choko, men jag har tyvärr inte kommit mig för att smaka den förrän nu. Jag hade uppfattat att det skulle vara som vanliga ballerina, fast själva kexet var med chokladsmak, och det tyckte jag verkade värdelöst eftersom hårda kex med chokladsmak sällan smakar mycket. Men jag hade fel, för det är nämligen chokladkräm istället för nougatkräm som fyllning!

Åh, vad jag önskar jag prövat dessa tidigare - de är supergoda! Jag köpte dem för att ha något att äta medans jag pluggade och jag måste nog erkänna att det blev mer ätit än pluggat... De är så goda att jag inte kunde sluta äta förrän jag ätit så många att jag fått ont i magen, och till och med då var det svårt att hejda mig själv.

Massvis med tummar upp till Ballerina Choko! Bör numera ha en given plats på fikabordet. Eller frukostbordet, lunchbordet, eh... ja.



Dela |


Anthon Bergs Chocolate Origins har jag ju gillat förut (Ecuador), men nu har jag provat Venezuela som är en ljus choklad med blogg 44% kakao, och snarare borde kallas mjölkchoklad.

Jag tyckte den var god - om man är ute efter en mjölkchoklad. Den var söt och hade en väldigt klar mjölkchokladig smak, men var nog en av de bästa mjölkchokladerna jag ätit. Väldigt lyckat faktiskt. Så denna är definitivt ett tips om ni är ute efter en ljus choklad!



Dela |

Jag tänkte tipsa om en väldigt bra sida hos Lindt, nämligen Chokladmästarens värld. Här kan du lära dig om choklad, kvalitet, läsa om historia, eller hitta smarriga recept. Ett litet minus för att sidan inte är överdrivet användarvänligt utformad, men innehållet kan man inte klaga på!!



Dela |

Jag gillade ju Marabou Premiums Dark Raspberry, och det här är alltså Lindts svar på denna. Och den är... okej. Inte så mycket mer. Man kan äta ett par bitar men sedan blir den för söt, vilket även var problemet med Marabou Premiums. Men jag tror faktiskt jag föredrar Marabou Premiums hallonchoklad. Kan inte riktigt sätta fingret på varför, men kanske för att den är, eh, godare? :P



Dela |

Till alla Stockholmare vill jag tipsa om att det i helgen är dags för den årliga Chokladfestivalen på Nordiska museet! Jag var där förra året, vilket var grymt lyckat, men kommer antagligen tyvärr inte ha tid att gå dit i år. Hur som helst är jag övertygad om att det blir en fantastisk tillställning med enorma mängder choklad, och ni måste väl hålla med om att det är en grym idé? Om ni har tid och vägarna förbi så är det absolut ett tips!

Läs mer på Nordiska museets hemsida!


Bilder från förra årets Chokladfestival!



Dela |

Den 17 oktober går ett F3-lopp på Brands Hatch i England och där finns med en bil / racer, Worldfirst, som drivs av choklad! Bränslet är ihopmixat av restprodukter från chokladtillverkning och animaliskt fett. Bilen i sig är till stora delar tillverkat av återvinningsbart material - exempelvis är ratten gjord av morötter.

Najs.

Källa NyTeknik



Dela |



Dela |

Åh herregud, det finns verkligen alla möjliga knasiga prylar i chokladdesign!

Vad sägs om denna chokladminiräknare, som kommer i ett fodral som ser ut att tillhöra en chokladkaka. Den ska till och med lukta choklad! Den skulle jag vilja ha på nästa tenta, undrar om någon skulle störa sig? Hihi :P

 

£4,49 hos Lazybone



Dela |


Jag dör. Det här är något utav det godaste jag ätit. Så. Jävla. God. Perfekt skal med litet, 'crack', och len len len chokladmousse. Jag älskar de flesta chokladkakor med mousse i, denna är inget undantag. Köp!


Min profilbild

Kontakt: chokladbloggen [at] hotmail.com



bloglovin

Skriv på uppropet: Återinför Magnum Double Chocolate

Bloggtoppen.se

Mat och Dryck

Reggad på Commo.se

counters for myspace


RSS 2.0