Dela |

Hela hösten har jag haft en bild av hur jag på julaftons morgon skulle glida in hos familjen med hundra sorters hembakat julgodis och alla skulle mm:a, mumsa och förundras över min bakkonst. Men mitt emellan heltidsstudier, två jobb varav ett helttid under december och januari och ett stort webbutvecklingsprojekt har det inte riktigt hunnits med. Att bloggkollegan dragit till Thailand gör väl knappast det hela bättre...
Jag gör därför en fuling och länkar några andra bloggare som varit bättre på det här med julbaket:

Stenvreten gör egna praliner

Kryddburken gör sju sorters julgodis

Kalasgott gör glöggtryfflarDela |

De flesta kan lätt sätta i sig en 200-grammare Marabou mjölkchoklad framför TVn en fredagskväll... men 200 gram riktig, mörk choklad? Nej precis, trodde inte det heller. Vad beror det på? Knappast att den mörka chokladen inte är lika god.

Nej, det har med våra grundläggande primala instikter att göra. I urminnes tider, när vi gick runt i skogen och letade föda, utvecklades vårt smaksinne på så sätt att vi uppskattade söta saker men inte beska. Det berodde på att söta saker i allmänhet var ofarliga medan beska saker ofta var giftiga.

Detta lever alltså kvar än idag, och vårt primala smaksystem tror att mörk choklad är giftigt...Dela |bild: frodinge.seFick äntligen tag på den efterlängtade kladdpepparkakan jag har velat smaka! Deras vanliga kladdkaka är nog en av de bästa jag vet, så det här var ju spännande.

Ja. Det smakar väl lite pepparkaka i början. Man känner av det litegrann. Men allt annat, den fantastiska konsistensen och så är ju densamma. Så det var ju gott.

Men om det inte är så att ni ÄLSKAR pepparkaka, så skulle jag faktiskt rekommendera originalet. God tanke dock.


Betyg: 3,5/5Dela |

Chokladprovningen berättade de en kul anekdot om hur Ögonkakao blev till:

Kakao såldes ursprungligen i lösvikt och Mazetti var en av de stora tillverkarna. En dag fick de klagomål om att kakon inte höll den ursprungliga kvaliteten, och att det bildades konstiga klumpar som sjönk till botten när man redde sin chokladdryck. Mazetti tog väldigt allvarligt på detta och åkte runt till butikerna som sålde kakaon. Där uppdagades det att handlarna hade fuskat genom att blanda ut kakaon med jord! Detta för att kunna tjäna mer pengar trots det höga kakaopriset.

Där föddes idén om en försluten förpackning, och ögonen i Ögonkakao sägs härstamma från att Mazetti ville sända signalen "we are watching you".

Kul att veta!Dela |bild och recept: recept.nuDela |

Har hört rykten på olika vägar om att en ny smak från Marabou, nämligen Mango, är på väg. Har så länge inte hittat någon vettig beskrivning eller bild, men vad säger ni, spännande kombination??Dela |

Sent omsider (halva tiden gått...) snubblade jag över Marabous julkalender där man kan vinna tävlingar och få give-aways varje dag. Dagens lucka är tyvärr redan slut, men jag ska kolla in den imorrn igen och se om den är nåt att ha! Gör det ni också.Dela |

En vanlig snackis är att man får finnar/acne av choklad. Jag kan till och med märka det själv ibland (eller så är det helt enkelt samma hormon som ger mig finnar som det som gör mig sugen på choklad).

chokladprovningen berättade de hur det egentligen ligger till: Det som ger dig finnar är vegetabiliska fetter som tillsätts i vissa choklader av lägre kvalitet. Bra choklad innehåller endast kakaosmör som inte ger acne utan i själva verket är väldigt nyttigt.

Så... vad göra? Titta på chokladens innehållsförteckning. Allt som innehåller något i stil med veg. fett ryker ur kundkorgen!Dela |

Nu har jag fått i mig lite choklad av ovanstående smak, och det var inte det bästa tyvärr.

Har för det första fortfarande en konstig bismak och mår lätt illa, men det kanske beror på något annat. Det smakar inte mango eller grape eller något utan det smakar typ apelsin. Inte så mycket choklad faktiskt. Och jag har sagt tidigare att jag tycker om chokladen i Anthon Berg, men det här vet jag inte. Jag kom fram till att det var ätbart. Inte mer.


Betyg: 2/5Dela |bild: chokladorama.seAnthon Berg Mango & Pink Grape Fruit är en mörk premiumchoklad med 72 %. Den är en frisk grapefrukt, kombinerad med söt mango. Och så choklad.

Är inne i tentatider nu så det blir massa choklad för er. Först ut är ovanstående, som jag inte har någon jättebra bild på. Återkommer med recension. 


Min profilbild

Kontakt: chokladbloggen [at] hotmail.combloglovin

Skriv på uppropet: Återinför Magnum Double Chocolate

Bloggtoppen.se

Mat och Dryck

Reggad på Commo.se

counters for myspace


RSS 2.0