Dela |

Tack snälla Tastecasting för att jag fick gå och se Choklad!, improvisationsmusikalen med chokladprovsmakning som presenteras av improvisationsteatern Improvisation & Co i samarbete med Chokladbutiken.se. Det var så himla kul!Till första akten hade vi fått ett litet provsmakningskit från Chokladbutiken.se:
- Djúpur, lakritskonfekt från Island. Det är en lakritsbit som först är doppad i mjölkchoklad och sedan i vit choklad. Tydligen är det vanligt med kombinationen choklad och lakrits just på Island!
- Venezuela från Montezuma's, en mjölkchoklad på 43% med smak av rostade bönor, nötter och vanilj. Montezuma's choklad är handgjord, ekologisk och flerfaldigt prisbelönt!
- Santander från Santander, en 70%-ig choklad tillverkad i Colombia, med en ren kakaosmak och toner av nötter och röda bär
Lakrits är inte riktigt min grej så den första gillade jag inte, men gillar man lakrits är det säkert en given favorit. De andra två var riktigt goda och det märktes väldigt tydligt hur hög kvaliteten var. Venezuela är en ganska ljus och söt choklad, medans Santander är mörkare och lite bitter. Alla tre sorterna finns hos Chokladbutiken och inte så fasligt dyrt heller.

Vi blev tillsagda att äta de olika bitarna på specifika tidpunkter, och personer ur publiken blev tillfrågade att beskriva chokladen med känslor, som de sedan utvecklade till händelser, som improvisationsgruppen utgick ifrån när de improviserade. Jättehäftigt var det och de var verkligen jätteduktiga, fascinerande att se hur de lyckades väva ihop allt!

Allra häftigast tycker jag nog sången var, gudarna ska veta att det är svårt att improvisera sång! (Har en hel del musikutbildning själv.)
Några suddiga bilder jag tog :P

Föreställningen hade premiär för ett år sedan och har blivit mycket väl emottagen. Den här våren spelas föreställningen den 27/2 (dvs idag), 27/3, 24/4 och 15/5 för er som bor i Stockholm, och i maj även på Norrlands chokladfestival i Örnsköldsvik. Se mer info här! Jag rekommenderar er i alla fall verkligen att gå, för det var väldigt kul! Det enda som kunde gjort min kväll bättre var 1) mer choklad (hehe) och 2) sällskap (kände mig lite mupp när jag satt själv haha).Dela |


Wowwie! Jag fick i sista minuten chans att gå på Improvisation&Co's föreställning Choklad!, som jag till och med bloggat om för länge sedan. Det är en musikal med chokladprovsmakning som har blivit utvald till en av världens bästa improvisationsteaterföreställningar.

Det ska bli jätteroligt, har verkligen ingen aning om vad jag ska förvänta mig! Men det kom lite i sista minuten så nu måste jag skynda mig! Återkommer såklart med fullständig rapport ^^Dela |


Med anledning av Daniel och Victorias bröllop tar en rad olika företag fram produkter på detta tema - däribland Cloetta.

De produkter Cloetta tar fram är;
•Tre pralinaskar i olika storlekar
•En ask med mindre chokladbitar – 9 st med mjölkchoklad och lingon samt 9 st med mörk choklad och blåbär
•Två Tarragona chokladkakor med hela hasselnötter respektive hackad mandel

Alla produkter som ingår är försedda med Den Officiella Bröllopsseriens sigill.

En del av nettointäkten från försäljningen av dessa produkter kommer att gå till Kronprinsessparets Brölloptsstiftelse, som verkar med syfte att motverka utanförskap och främja god hälsa bland barn och ungdomar i Sverige.
Källa: CloettaDela |


Glassjätten Ben & Jerry's lanserar inom kort en ny rättvisemärkt smak vid namn Fairly Nuts. Smaken är ett resultat av företagets smaktävling "Do the world a flavour", där alla fans fick möjligheten att skapa en egen Ben & Jerry's-smak! Det var Toni Gunnison från Wisconsin i USA som vann med sitt förslag, en vaniljglass med caramel och mandel. Fairly Nuts är rättvisemärkt, vilket innebär att alla ingredienser är rättvisemärkta.

I samband med lanseringen besökte grundarduon Ben Cohen och Jerry Greenfield idag Stockholm och jag fick en inbjudan till pressfrukosten som ordnades av Michael Bindefeld AB. Mycket trevligt ordnat var det!


Doreen Månsson var konferencier och intervjuade Ben & Jerry, som berättade om hur allting startade, deras three part mission, varför de brinner för Rättvisemärkt och vilka som är deras egna favoritsmaker!

Cohen & Greenfield möttes i tonåren på en gymnastiklektion, där de enligt egen utsago var de "fattest, slowest kids". De kallar sig själva failures, eftersom de misslyckats med sina respektive karriärförsök. De insåg att de om de ville komma någonstans var tvungna att starta sitt eget - och på den vägen är det. Som många redan känner till började de sin karriär inom glassbranschen med begagnat utrustning och en brevkurs.

På frågan om varför glassduon blivit så framgångsrika, svarade de att det är för att de tillverkar glass av hög kvalitet med annorlunda smaker.

Duon pratar även om sin three part mission, som består av följande delarna:
- Product mission: Att tillverka glass. :D
- Economic mission: Att ge vettig avkastning till investerarna.
- Social mission: Att spela en aktiv roll i de sociala förutsättningarna vid tillverkningen.

Den nya smaken Fairly Nuts är som sagt Rättvisemärkt och just Rättvisemärkningen är något Ben & Jerry's jobbar mycket med just nu. De menar att detta är att gå ett steg längre i sin three part mission, och har faktiskt satt upp en deadline för när alla deras smaker skall vara rättvisemärkta - det ligger i slutet av 2011 för Europa, slutet av 2013 för USA som ligger lite efter på rättvisemärktfronten. De rättvisa smaker som finns i Sverige idag är Chunky Monkey och Vanilla Toffee Crunch.

Så vad är glassgubbarnas egna favoriter? Ben Cohens favorit är Chunky Monkey ("Great for breakfast!") och Jerry Greenfields favorit är Vanilla Toffee Crunch.

Fairly Nuts innehåller ingen choklad :( men kan vara god ändå - hade lite bråttom efter frukosten så hann inte smaka (är sjuk dessutom). Har hur som helst en förpackning i frysen som jag ämnar äta så fort jag får möjlighet!Dela |

 

I höstas skrev jag ju ett inlägg där jag hyllade Lindts Mousse au Chocolate, och de är fortfarande en av mina favoritchoklader. Så jäkla gott!! (Ursäkta svordomen.)

Nu finns det en tävling hos Lindt där du kan vinna en Årskonsumtion av just Lindt Mousse au Chocolate. Undrar just hur mycket en årsförbrukning är? ;P Står längst ned att vinstvärdet motsvarar ca 2000:- kr. Hur många chokladkakor blir det, strax under 100? Det är mycket choklad...

För att vinna ska du svara på en fråga samt hitta på en ny smak! Jag känner mig helt okreativ och oinspirerad just nu, kan inte någon komma på något bra så att jag kan vinna tävligen? :PDela |

Två tredjedelar av tillfrågade på gatan gav ut sina lösenord mot en Marabou chokladkaka.
Nog för att jag älskar choklad, men ge ut lösenordet till bloggen mot en Marabou-kaka? Lite hårdare får ni nog jobba.Dela |

Det finns ju en hel rad olika tjänster som kan användas för att hålla koll på alla bloggar du läser, men Bloglovin' är ju en av de enklaste och snyggaste!

Använder du Bloglovin, lägger du enkelt till min blogg genom att trycka på knappen nedan :)

bloglovinDela |Dela |

Ni har väl inte missat att Lindt Lindor även säljer sina fantastiska chokladkulor i jättefina hjärtförpackningar? Perfekt nu till Alla hjärtans dag! Om jag minns rätt kostar det stora (bilden) kring 70-80 kr, och det lilla 30-40 kr. De finns i den vanliga smaken samt den mörkare. Mumma!
Jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken sort som är godast; de vanliga eller de mörka. Har för mig att det även finns en tredje, med någon slags nötter, som säljs i blandförpackningarna?

Vilken sort är er favorit? :)Dela |Så har jag äntligen provat den andra chokladen av de två ekologiska från Vivani. Denna är på blott 70%. Chokladen från Vivani innehåller inga konstigheter och smaksättningar, utan endast kakaomassa, rårörsocker och kakaosmör - och alla ingredienser är ekologiska.

Detta märks på chokladen, för den är riktigt god. Denna 70%-iga är ganska mild och något sötare än den 85%-iga. Väldigt lätt att föräta sig på - "bara en bit till...". Men när den 85%-iga kändes bittrare än sina 85%, känns den här nästan mildare. Lite mer godis. Stillar sötsuget mycket bättre. Jag gillar't, men jag tror det är en smaksak. Är du ute efter en superbitter chokladig kaka, ska du välja den 85%-iga. Lite mildare, men fortfarande väldigt god, välj den 70%-iga.Dela |

Cloetta lanserar fyra nya rättvisemärkta chokladkakor i smakerna Cashew & Tranbär, Hasselnötter, Mintcrisp och Mjölkchoklad. Rättvisemärkt är ju något som ligger helt rätt i tiden och smakerna känns spännande, även om jag såklart hellre sett lite mörkare choklader.

Jag skall absolut prova dessa!Dela |


ICEBERG RECORDS | MySpace Video


Min profilbild

Kontakt: chokladbloggen [at] hotmail.combloglovin

Skriv på uppropet: Återinför Magnum Double Chocolate

Bloggtoppen.se

Mat och Dryck

Reggad på Commo.se

counters for myspace


RSS 2.0