Dela |Dela |

Här i bloggen blir det ju mest så att jag skriver om konstiga chokladnyheter, recensioner och i viss mån recept. Jag vet att recepten är det som uppskattas mest av de flesta av er läsare och skulle gärna testa fler, men det är tidsbristen som hindrar mig tyvärr.

Något som jag inte skrivit mycket om är choklad-fakta, historia, tillverkning, och så vidare. Det finns en hel värld där ute och om ni är intresserade av detta skulle jag rekommendera min kurs hos Minkurs, Chokladmästaren. Där går vi igenom allt som är värt att veta, för ynka 149:-. Great!


Vi lär oss bland annat hur man bäst ordnar en egen chokladprovning! Yum-yum. :)Dela |


Som jag skrev tidigare fick jag med mig två stycken ekologiska chokladkakor från Vivani, från Hermans Ekohandel. Nu har jag haft nöjet att provsmaka den mörkare av de två, som var på 85%.

Och den är otroligt god! Känns ordentligt bitter som sig bör när chokladen är så mörk, inte någon fjant-mes-85% här inte. Ordentlig chokladarom utan konstiga bismaker, ja, det här var ett riktigt lyckat köp!

Efter en snabb googling verkar denna finnas att få tag på på flera olika ställen, och kanske till och med billigare än de 29 kronor jag lade för den. 29 kronor känns ju annars väldigt billigt för en chokladkaka av såhär hög kvalitet!Dela |

Jag hittade ett spännande recept på fem-minuters chokladkaka i kopp som jag var tvungen att pröva!

Du behöver:
4 msk vetemjöl
4 msk socker
2 msk kakao
1 ägg
3 msk mjölk
3 msk olja


Detta behöver du...... och en kopp. :)

Gör så här:
1. Mixa socker, mjöl och kakao. Blanda gärna med gaffel, då klumpar det sig lite mindre.


2. Tillsätt ägg, olja och mjölk och rör runt! Gärna med gaffel.


3. In i mikron! Kör på högsta effekt (900-1000 W) i 3 minuter.


Omdöme: Men titta på det här. It ain't pretty. Och tyvärr smakar det inte heller gott. Jag tror det är olivoljan som är problemet, det skulle säkerligen bli godare med smör. Ska jag pröva det igen så blir det med smör, för det här gick tyvärr inte alls att äta. Synd, för det är väldigt enkelt och en kul idé.Dela |


Besökte den fantastiska affären Herrmans Ekohandel idag - det är nog Stockholms bästa livsmedelsbutik för endast ekologiska varor. Jag gick dit i jakt på buljong utan E-nummer, och kom därifrån med två chokladkakor från Vivano (och även en buljong faktiskt).

Dessa choklader innehåller ingenting annat än kakaomassa, rårörsocker och kakaosmör, och samtliga ingredienser är ekologiska. Jag köpte en på 70% och en på 85% men det fanns alla möjliga sorter och smaksättningar. 29 kronor stycket kostar de.

För mig var Vivano ett tidigare okänt märke, och det verkar inte finnas mycket recensioner och diskussioner vid en snabb Googling heller. Jag tänkte hur som helst det kunde vara kul att pröva någonting nytt, och ekologisk choklad har jag inte varit inne på förut.

Det ska bli spännande att prova dessa, och jag återkommer såklart med recensioner!Dela |

Åååh! Tyvärr har jag ingen glassmaskin men det skall väl gå att lösa på något annat sätt. Det här receptet hos fantastiska Glass mot Glass låter helt fantastiskt, det skall jag definitivt prova i sommar!Dela |Dela |

Jennifer heter tjejen bakom Little Dessert, en helt fantastisk bakblogg. Särskilt gillar jag kategorin Chokladskor, det är helt fantastiskt att man kan göra något sådant!!Dela |

Det är ju för roligt! Precis som det finns Personal Shoppers för kläder och dylikt, finns det numera Chocolate Shopper för chokladshopping. Detta erbjuds bland annat Karamello Choklad och kostar 249 kr (ingår produkter för samma värde).
Karamello Choklad skriver;

Vad är en Chocolate Shopper?

Utbudet av choklad i butikerna har under de senaste åren ökat explosionsartat. Det gör att det kännas svårt att veta vad man ska välja och att förstå vad som skiljer de olika produkterna åt.  Karamello erbjuder därför sina kunder en Chocolate Shopper, en personlig rådgivare som hjälper till att guida dig genom butikens breda sortiment av kvalitetschoklad. Din guide i chokladdjungeln, om man så vill.


Hur går det till?

Under en timme träffar du vår Chocolate Shopper i butiken där ni tillsammans går igenom dina önskemål och din personliga smak. Du får sedan följa med på en shoppingtur i butiken där du får chansen att ställa frågor, provsmaka och lära dig mer om våra produkter. Självklart kan vi också hjälpa dig med tips på drycker som passar tillsammans med chokladen och recept på läckra chokladkreationer.

Festligt, tycker jag. Ingenting jag skulle använda själv, men ändå lite skojigt att det finns en sådan sak måste jag säga...Dela |Dela |


Här kommer det utlovade receptet från helgens bakningseskapader! Jag vet att jag bloggat om att jag var ofantligt sugen på chokladbollar, men jag behövde ha något som går bra att frysa in och muffins brukar ju fungera väldigt bra. (Någon som provat att frysa in chokladbollar?)
Orginalreceptet kommer rån DagensMuffin, något modifierat av mig.
Ca 16 muffins (beror såklart på hur stora man gör dem...)

Du behöver:
100 g smör (eller mat- och bakmargarin eller dylikt)
ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
2 msk vaniljsocker
1 krm salt
3 msk kakao
Gör så här:
1. Smält smöret något, så att det blir lite mjukare och enklare att blanda. Blanda därefter ihop ägg, socker, mjöl, smör och salt i en bunke.
2. Häll över hälften av smeten i en annan bunke.
3. Tillsätt kakao i den ena bunken och vaniljsocker i den andra.
4. Fördera vaniljsmeten i formarna.
5. Ta därefter chokladsmeten och klicka ut ovanpå. Om du vill kan du ta en gaffel och röra runt något (detta gjorde inte jag).
6. Gräddas i mitten av ugnen i 175°C i ca 16 min (obs att detta kan variera beroende på ugn, så håll koll själv!). Vaniljdelen av kakan skall fortfarande vara relativt ljus när du tar ut dem om de ska få den perfekta kladdiga konsistensen!
Före och efter chokladsmet...

Omdöme:
MMMMMMMMMMMMMMMMM!!! Gud, så goda. Kanske snäppet för söta för min smak, om jag skulle baka dem igen skulle jag nog ta något mindre socker. Orginalreceptet hade endast 1 msk vaniljsocker men jag råkade läsa fel, det bidrar nog också till det. Men jag tycker det verkar bättre att använda 2 msk vaniljsocker och istället minska på det vanliga sockret, kanske till 2 eller 2½ dl, så träder vaniljsmaken fram tydligare.
Det bästa med muffinsen är i alla fall dess perfekta kladdiga konsistens. Det är svårt att ge råd om exakta minuter, eftersom det kan skilja sig mycket åt från ugn till ugn. Orginalreceptet sade 13-15 minuter, men mina var inte alls färdiga vid den tidpunkten. Optimalt är att ta ut dem när de precis börjar få aningens gyllenbrun färg.
Jättelätta var de att göra (torde vara nästan omöjligt att misslyckas) och gick utmärkt att frysa in. Rekommenderas!

Dela |

Är i bakartagen.


Receptet kommer imorgon!Dela |

Oh du store tid vad jag är sugen på chokladbollar just nu...


Min profilbild

Kontakt: chokladbloggen [at] hotmail.combloglovin

Skriv på uppropet: Återinför Magnum Double Chocolate

Bloggtoppen.se

Mat och Dryck

Reggad på Commo.se

counters for myspace


RSS 2.0