Dela |

Igårkväll satt jag och snaskade på denna, Marabou Premium Cocoa Lemon. Jag ska säga att jag var lite skeptisk... och jag är nog inte riktigt övertygad. Det är som en blandning mellan choklad och en citron-halstablett? Konsistensen är smörig och chokladsmaken god - jag tycker generellt sett mycket om Marabou Premium - men citronsmaken funkade inte. Det känns som jag äter halstabletter samtidigt. Sorry.Dela |

Hallå i stugorna!

Idag tänkte jag tipsa om en ganska ny sajt som heter Pralinkartan.se. Det är en sajt där du enkelt kan söka efter chokladbutiker som säljer handgjorda chokladpraliner nära dig. Man kan ta del av andras recensioner och även själv recensera butiken, och betygssätta butiken. Av naturliga skäl finns det flest butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö, men det finns faktiskt recenserade butiker även på flera mindre orter.

Jag tycker sidan är väl värd ett besök för en chokladälskare, och när alla efter hand fyller på med mer omdömen så kan den bli verkligt användbar!
Dela |


Hos Ballerina.se pågår just nu en tävling där du kan vinna en årsförbrukning av Ballerina Kladdkaka. Det går ut på att du ska ladda upp en bild eller en film där du visar hur du doppar kakan för bästa smak. En vinnare dras varje vecka så man har ganska stor chans! Jag hade definitivt varit med om jag bara inte varit så lat... Tävlingen pågår till den 30 maj.

Jag har inte smakat Ballerina Kladdkaka (skäms!) men jag har hört att den är god. För övrigt funderar jag på hur stor en årsförbrukning är? Ett om dagen = 365 paket? Haha :P Vad tror ni?Dela |

 

Två vanliga Marbou Premium; Dark Mint och 70% Cocoa Lemon, och en Marabou Premium Specialites Marsipan. Dark Mint har jag provat förut men de andra är nya. Ska bli jättespännande!Dela |


I söndags ägde bröllopet rum mellan Clovve och Clovina på Liseberg. Gulligt värre :PDela |

Så... återigen har jag begett mig till tentapluggets förlovade land. Då är ju en massa choklad ett måste såklart!

 

Dessa fick följa med mig hem idag:

 


Roasted Almond har jag ju ätit förut och älskar, men Ecuador har jag faktiskt inte smakat! Jag vet dock att Blondinbella brukar köpa den av misstag när hon vill köpa Lindt Excellence Mint, haha.


Vilken är er favorit-Lindt-choklad?Dela |


Njaa... den konstiga chokladen utan svensk innehållsförteckning jag fyndade för 10 kr höll inte riktigt måttet. Späckad med socker var den dock och höll det värsta blodsockerfallet under kontroll.


Nej, men det bevisar väl bara ytterligare att man får vad man betalar för...Dela |

Fyndat i Vi-butiken för 10 kr (200 g!). Kollade lite slarvig på förpackningen, såg bara pralinfyllning och alla vet ju att jag älskar alla mousseliknande fyllningar så det här borde vara något? Väl hemkommen såg jag att fyllningen faktiskt ser lite skum ut på bilden och enligt innehållsförteckningen mest verkar innehålla nötter, men kan väl vara gott ändå?

Skall provsmakas närmaste dagarna så återkommer!Dela |

Länge sedan jag åt kexchoklad! Nu har Cloetta i alla fall lanserat en ny kexchoklad i små bitar, med smak av hallon. Den ingår i hela deras Summer of Love-kampanj. Ni vet, alla ska ju gifta sig i sommar tydligen.

 

Undrar om den är god? Jag är generellt positiv till choklad med hallon, det påminner mig om Hemglass-glassen Pralin som fanns på 90-talet. Så god!

 

Någon som provat Kexchoklad hallon? Värd att köpa?Dela |

Fick en kommentar om att det tydligen skulle vara chokladbollens dag idag. Det hade jag ingen aning om? Men efter lite efterforskningar visar det sig att det faktiskt var igår??? Det är ju ingen officiell dag direkt så finns lite olika datum, men 11 maj verkar vara den mest utbredda.

 

Jahapp. Jag borde seriöst typ få sparken som chokladbloggare som missade detta.

 

Åt ni chokladbollar igår?Dela |

 

Domens tid har kommit... dun dun dun. Vad tyckte jag egentligen om Marabou Polka?


Jag har hört mycket om denna de senaste veckorna, så ett som är säkert är att Kraft Foods verkligen lyckats i sin marknadsföringskampanj. Vad som gjorde mig ännu mer nyfiken är att jag nog inte hört någon som inte tyckt den var god! Marabou Polka har lovordats av allt och alla.

 

I sin pressrelease skriver Kraft Foods mycket om kombinationen av två svenska favoriter, och säger sig ha skapat någon slags ursvensk choklad. Och jag förstår verkligen tanken. Det är vid tanken kanske en otippad kombination, men de lite mint-iga polkagrisarna går mycket väl ihop med mjölkchokladen, och den känns faktiskt väldigt patriotisk. Jag gillar't! Mycket bra gjort av Marabou.

 

Jag har just ätit upp sista biten och är enormt sugen på mer. Överväger att SPRINGA bort till Ica som stänger om 17 minuter ^^

 

 

Marabou Polka får en tumme upp! Hade jag haft tre händer hade det varit två tummar upp, osv.


Så, står ni där i mataffären och ska välja dagens chokladkaka så tycker jag definitivt ni ska våga er på en Marabou Polka. Dock slår den inte riktigt min very very very favourite Marabou Digestive. Där kan vi snacka himmelrike.

 

 

En suddig bild jag tog. Men hey, det här är en chokladblogg, ingen fotografiblogg.Dela |


Vilken trevlig överasskning, låg ett fint paket och väntade på mig när jag kom hem idag!

Man kan nästan gissa sig till av snöret vad det är...


Tada!! Fan vad bra. Jag har varit grymt chokladsugen hela dagen. Ikväll ska jag slappa framför teven och käka denna. Har hört mycket positivt om Marabou Polka så är väldigt nyfiken! Recension kommer såklart efteråt.

Först måste jag dra till gymmet :P Ska nog köra extra hårt så jag kan sätta i mig hela kakan utan att få ångest ^^Dela |Senast när jag var i matbutiken och handlade behövde jag även köpa lite choklad. Kunde inte riktigt bestämma mig för vad jag skulle köpa, ingen sort kändes särskilt spännande. Jag slog till slut till på Karl Fazers Thin Dark, 70%. 14,50 kr tror jag den kostade så det är ju i alla fall billigt.

Och jag blev faktiskt riktigt positivt överasskad! Visst, det är en budgetchoklad, och den innehåller mycket socker, men den var väldigt god och hade en väldigt ren och klar chokladsmak med tanke på priset. En klar budgetfavorit alltså!
Dela |

Det här tipset har jag fått för ganska länge sedan, men varit för lat och upptagen för att blogga om det. Så såg jag en vän på Facebook som länkade till det här, och det var sjukt kul, så jag kände mig tvungen att ta mig i kragen och tipsa er allihopa!

Hos Magnum kan du nu ladda upp en bild på dig själv, som sedan klistras in i en reklamfilm mot Benicio del Toro.

Prova nu!


Min profilbild

Kontakt: chokladbloggen [at] hotmail.combloglovin

Skriv på uppropet: Återinför Magnum Double Chocolate

Bloggtoppen.se

Mat och Dryck

Reggad på Commo.se

counters for myspace


RSS 2.0