Dela |


På Chokladfestivalen sprang vi på RC Chocolats monter. Allt såg helt gudomligt ut, men det vi föll för var chokladbollarna, gjorda på Valrhonachoklad.



Det kan ha varit de absolut godaste chokladbollarna vi ätit, för att besvara frågan som ställdes tidigare. Den var så krämig och mäktig och god med en helt fantastisk chokladsmak. Jag dog en smula och så gjorde även bloggkollega. Hemgjorda chokladbollar kan slänga sig i väggen...



Dela |

Jag har fått ett litet chokladprovsmakningskit från Lindt och ska försöka ordna en liten chokladprovning från mina närmaste nästa vecka. Vill ni också ha en ask? Beställ en på Provsmakalindtchoklad.se!



Dela |

Min bloggkollega recenserade ju Lindt Cranberry för ett tag sedan, och eftersom hon verkade gilla den så mycket så såg jag fram emot att smaka den.


Jag måste säga att jag blev riktigt besviken. Den här smakar skit. Typ surt och konstigt och fullt med sega saker. Nej, Lindt, bättre kan ni.



Dela |



bild: www.kungsornen.se

Min bloggkollega är den av oss två som är duktig på att baka och fixa. Jag är lat av mig, men ibland måste man ha choklad, och DÅ. Då har jag hittat en lösning. Färdigsmet. Det finns brownies och chokladtårta. Jag smakade brownies för längesen, sjukt värt. 40 kr, man mixar smet med vatten och så är det ett pulver till chokladsås också.

Jättegott. Jättemycket. Prova någon gång om ni inte orkar baka och hålla på :D.


Relaterat klipp:



Dela |

Nu har den även den andra blogghalvan smakat på den fantastiska Marabou-chokladen med mousse och chokladsås. Fantastiskt lycklig nu. Så len och fyllig och helt fantastiskt underbar. Blogghalvan är i himmelen.





Betyg: 4/5



Dela |



Det har varit en hel del snack om Marabous nya vita choklad med smak av vanilj, Marabou Vintervit, och nu har jag äntligen smakat den! Jag har aldrig varit jättemycket för vit choklad, men har börjat tycka att det är helt ok på sistone. Min brist på "erfarenhet" inom vit choklad-området gör det svårt för mig att bedöma den här på ett rättvist sätt, men jag tycker att den är helt ok! Vaniljsmaken känns tydligt på lukten och sedan smakar den... som vit choklad brukar smaka.

Bäst tycker jag vit choklad passar till bakverk och därför vill jag hitta på något roligt att baka med den här, det var ju så himla länge sedan jag bakade också. Några förslag?

Har ni smakat Marabou Vintervit, vad tyckte ni?



Dela |

Idag hade jag tenta och oturen att vakna med migrän. Jag var (måttar med fingrarna) nära att strunta i tentan och stanna hemma i sängen, men bestämde mig till slut för att ge det ett försök i alla fall. Jag tyckte i alla fall väldigt synd om mig själv och gick in på ICA för att köpa mig något att muntra upp mig med. Det blev denna:


Jag anade ju av bilden att det skulle vara bra. Hur bra, det hade jag aldrig kunnat föreställa mig. Jag saknar ord. Jag blir nästan gråtfärdig. Jag trodde jag hade dött och kommit till chokladhimlen.

Jag tror aldrig jag behöver köpa en annan choklad. Någonsin.

Tack Marabou Premium för att ni finns.



Dela |

Många verkar dregla över Marabou Cookies & Cream-reklamen, och många har också frågat efter låten.

Vi vet fortfarande inte vilken det är, men ni kan åtminstone dregla över videon här: http://vimeo.com/15118019

Happy drooling!



Dela |



bild: http://www.goteborgskex.se/

Var lite trött idag så jag gick in på affären på vägen hem och letade efter något gott. Hittade inget gott, så jag passade på att prova den nya Ballerina Kladdkaka med vanilj. Enligt Göteborgs Kex är skillnaden att denna gång så har man gjort kaka på svart kakao och fyllt med vaniljfyllning.

Det första som slår mig är att jag inte känner någon smak av choklad. Alls. Ingen kladdkaka här inte. Man kan nog inte ens säga att det liknar oreos, det gör det inte. Jag försöker frenetiskt doppa kakan för det ska ge bästa smak tydligen, men icke.

Och efter några kakor känner jag även av någon konstig bismak. Kan inte sätta fingret på vad det är.


Nä, det här var nog inte det bästa. Jag är nästan besviken faktiskt. Har inte ens ätit halva paketet, men jag vill nog inte ha mer.

Betyg: 1/5



Dela |


Ikväll har jag alltså varit på chokladprovning hos Chokladbutiken.se på St Eriksgatan. Tack snälla Spot and Tell för att jag fick komma!

Vi fick först leka viskleken på chokladvis... roligt :P Sedan provade vi tre stycken choklader:
1. En mjölkchoklad från Montezumas med kakaohalt lika hög som mörk choklad - 54%. Mjölkchoklad kallas alla choklader som innehåller mjölk. Den var riktigt, riktigt god. Rekommenderas verkligen.
2. Nummer två var en vit choklad från Michel Cluizel. Jag är inte jättemycket för vit choklad att äta bara sådär, men den var väldigt fin och god för att vara vit choklad.
3. En oconchad råchoklad från Laequa. Råchoklad är ju lite "trendigt" nu, för att en choklad ska klassas som råchoklad gäller att den inte får upphettas över 42,5 grader vilket i praktiken innebär att chokladen görs på orostade kakaobönor. Jag tyckte verkligen inte om denna, den var... ganska vidrig. Det finns dock tydligen många olika typer av råchoklad så kanske någon annan skulle passa mig bättre? Det ska i alla fall vara väldigt nyttigt...

Mellan provningarna fick vi höra om kakaons historia, tillverkningen och lite allmän kuriosa. Jag fick en hel del bra uppslag till inlägg här i bloggen! :D
Sedan fick vi gissa smaksättningen på fyra olika choklader och jag hade rätt på tre!
Väldigt kul och trevligt var det i alla fall, snacka om vardagslyx.



Dela |

Medan min bloggkollega är ute och svirar på chokladprovningar och tjafs ;) gör jag lite slitjobb här. Kommer ni ihåg inlägget om McDonalds glassen med magnum och s.k. "brownies"? Om ni vill ha äkta mjukglass med riktiga mjuka sega brownies, så ska ni gå till Ben & Jerry's på Gamla Stan. Sist jag var där kunde jag inte bestämma mig, jag var mest sugen på choklad, så jag beställde bara mjukglass med chokladsås och brownies. Fantastiskt gott. Rätt dyrt, jag fick betala runt 50 kr för kalaset, men sjukt värt om ni är i närheten.




Dela |

Ikväll ska jag på Chokladprovning med humor (?) hos Chokladbutiken.se via SpotandTell. Det ska bli riktigt kul! Återkommer med bilder och utförlig berättelse senare ikväll eller imorgon. :)



Dela |

Det kom ett paket...


Perfekt som pluggsnacks imorrn!

Jag gillade inte alls vit choklad förut, men åt en gång en vit chokladmousse som var otroligt god. Så den här ser jag fram emot att prova!



Dela |


"Världens största chokladfontän" skulle det här tydligen vara. Det är dock fel, världens största chokladfontän är 8 meter hög och ligger i Las Vegas, jag bloggade om denna förra året.




Dela |

Kolla vilken reklam jag snubblade över på vägen hem!




Jag har dock inte sett den i butik ännu, men antar att den lanseras i dagarna. Då är det ett definitivt måste-köp!



Dela |

Som ni måste ha förstått, var chokladbloggen på Chokladfestivalen i helgen. Min bloggkollega stod för bilderna och jag stod för att köpa upp massa praliner och chokladgottis. Köpte bland annat från Pralinhuset (5 kr/st!!!) och chokladmacaron från Xoxo. Tyvärr åt jag upp macaronen, då den höll på och bli mosad, men jag kan intyga att den var himmelsk. Vi åt även en chokladboll som hamnar top fem bland de bästa chokladbollarna vi har ätit. Min kollega har tydligen inte lagt upp bilden på denna, men jag ska försöka fixa det.

NU till pralinerna.



bilder: pralinhuset och min mobilkamera



Jag inhandlade 6 olika praliner i smakerna hasselnöt i mörk choklad, jorgubb mascarpone, hallon yoghurt, mörk choklad med karamell och rostade nötter, kaffe-choklad, tranbär.

- Hasselnöt i mörk choklad: mjuk hasselnötschoklad inbäddad i god mörk choklad. Mycket gott, dock lite väl sött. 3/5

- Jordgubb mascarpone: mjölkchoklad med fantastiskt god fyllning av syrlig kräm gjord på jordgubbar och mascarpone. Älskar syrligheten, jordgubbarna och mascarponen, älskar pralinen. Mums. 4,5/5

- Hallon yoghurt: mjölkchoklad med ännu syrligare fyllning av hallonkräm. Jag föredrog kombinationen jordgubb-mascarpone. Men om man gillar hallon så är detta väldigt gott. 2,5/5

- Mörk choklad med karamel och nötter: söt mörk choklad med karamellfyllning och nötter. God. Dock rätt fantasilös, rätt klassisk kombination. 2/5

- Kaffe-mörk choklad: mellanmörk choklad skulle jag säga, med kaffesmak och segt innehåll som liknar fudge till konsistensen. Mycket mycket god på det hela stora. En av favoriterna. Precis lagom kaffesmak tillsammans med ganska mörk choklad. Inte heller för söt.  4/5

- Tranbär: söt rosa pralin med ännu en gång syrlig fyllning av tranbärskräm. Ganska seg kräm, som jag tyckte om, annars brukar det rinna mycket och kladda. 3/5


Vi kan väl säga att för 30 ynka kronor var detta en njutning såhär på lördagskvällen. MUMS



Dela |

Vi har fått några förfrågningar om låten till Marabou-reklamen för "Marabou Sensation Cookies & Cream". Personligen har jag inte sett den reklamen tror jag, och efter lite sökningar har jag fått se att fler vill ha låten.

SÅ. Om någon vet eller lyckas få tag på den, hojta till!



Dela |


Anthon Bergs nya choklad med lingon. Den var ganska god, smakade mest choklad till en början men hade en syrlig eftersmak.


Xoko, världens bästa chokladfik? Ligger på Rörstrandsgatan i Stockholm.



"Bredbar choklad". Inte att rekommendera, blääh!



Dela |


Pralinhuset sålde praliner för 5 kr styck...



... vilket ledde till folkkaos.



Fiol i choklad, jävligt snyggt gjord!




Dela |

Tävlingen Årets konditor



Man kunde köpa en hel kakaofrukt...





Dela |

Oj tydligen har min bloggkollega redan recenserat Anthon Berg-chokladen. Jaja men då får ni två olika sidor. :D Bra va?



Dela |





För det första: jag är förvirrad. Tydligen finns det en fairtrade choklad och en vanlig Anthon Berg-choklad med samma smak. Jag åt den som var fairtrade. Hittade dock ingen bild på den.

Nu till chokladen. Jag har flyt med choklad nu. Denna mörka choklad med 72 % kakaohalt är god. Lite tjockare chokladkaka, med smak av hallon. Känner inte särskilt mycket av björnbärssmaken. Mäktig och väldigt mättande choklad, jag känner mig färdig efter två rutor. Passar dem som uppskattade Lindt Raspberry Intense. Den här smakar ungefär samma sak fast chokladen är mycket godare.


Betyg: 3/5



Dela |


bild: kraftfoodsnordic.com



Jag fick en liten stund över och gick in på T-jarlen igår. Även känd som affären med sjukt trevliga chokladerbjudanden. Därifrån fick jag med mig Marabou Premium med sesamfrön för 5 kr (!) och Anton Berg chokladkaka med hallon och björnbärssmak. Funderade först på att köpa upp mig så jag klarade vintern men jag lät bli. Hade inte vart så dumt dock.


Iallafall. Denna choklad var faktiskt över mina förväntningar. Jag var lite skeptisk till sesamfrön, men det hela var väldigt gott. Chokladen smakar helt fantastiskt med en bismak av kaffe som jag älskar. Riktigt god mörk choklad. Sesamfröna ger krispighet, men smakar inte särskilt mycket, vilket är jättebra, då man vill njuta av chokladen.

Skall absolut inhandlas inför nästa tenta!


Betyg: 3,5/5



Dela |

Chokladbloggen ber om ursäkt för den lama uppdateringen. Men det skall bli ändring på detta! Vi ämnar att smaka oss igenom den nya Geisha-chokladen (innan min kära bloggkollega äter upp den ;)), i helgen är det Chokladfestival (!), och vi har höga förhoppningar inför denna! Så det blir massa uppdatering framöver.

Jag ämnar även att införskaffa mig den här snarast - en mörk choklad med chokladsås och mousse. MUMS.


Jag vill även å chokladbloggens vägar tacka Addikoko för vår nominering och den snälla beskrivningen. Vi gör vårt bästa.



Dela |


Aaargh, jag blir knäpp. Har suttit isolerad i typ tre dagar och skrivit uppsatser. Tråkigt. Har tröstätit massor med Geisha - det är desto roligare. Gott! Var länge sedan så blev lite nostalgisk.

Geisha är nog en av mina favoritchokladgodisar. Med betoning på chokladgodis då det inte är choklad. Men det är verkligen inte att förakta!

Snart ska jag smaka nya Geisha Caramel... spännande!



Dela |



Ojoj! För nästan en månad sedan skrev jag om Chokladfestivalen på Nordiska Muséet. Datumen fick jag rätt i inlägget (15-17 oktober) men jag trodde på nåt vänster att det var September när jag kollade min egen kalender. Det innebär ju att jag DEFINITIVT ska gå! Wihoo!

Jag tar med mig min bloggkollega och levererar en fantastisk rapport, såklart.

Mer information finns här!

Öppettider:
Fredag 15/10 kl. 10-20
Lördag 16/10 kl. 10-19
Söndag 17/10 kl. 10-18

Pris:
Vuxen 120 kr
Barn & ungdomar, 6-18 år, 60 kr
Under 6 år fri entré

Rekommenderas verkligen!



Dela |

 

Myser vid teven med lite varm choklad. Massor av vaniljsocker är supergott att ha i tycker jag! Annars är kanel en favvo. Petra tipsar om ett recept på varm choklad med kardemumma, låter inte heller fel! Finns massor med roliga smaksättningar ju :)


Hur brukar ni göra er varma choklad?



Dela |

Jag har länge hört talas om chilichoklad, men har då inte haft tillfälle att smaka. Min bloggkollega ansåg detta smaka ganska gott så jag provade häromdagen en från Lindt med körsbärsfyllning och chilismak.

Jag älskade chokladen i sig, den hade en väldigt god, fyllig smak. Chilin känner man inte av så mycket, man känner bara något lite starkt, men konstigt nog smakar det helt okej. Körsbärsfyllningen fungerar väldigt bra med chilin, dock känns det lite väl udda för min smak ändå. Jag tycker mer om klassisk choklad med klassiska smaker.

Är man däremot ett fan av lite annorlunda smaker så är detta definitivt värt att prova!

Betyg: 3/5

bild: www.lindt.com



Dela |

Omnomnom!!! Häägen-Dazs lanserar i dagarna en ny smak med chokladpraliner och karamell. Jag dör. Någon som smakat?

Skall införskaffas snarast!



Dela |


Trevlig liten överraskning - några Fazer Geisha av den nya sorten Dreamy Caramel. Jag ska nog bjuda hem E (= bloggkollega) snart för lite serious chocolate eating. Då återkommer vi självklart med utförlig recension. Omnomnomnom!

Geisha stöder förresten den årliga insamlingen för Rosa bandet och Bröstcancerfonden i kampen mot bröstcancer och bidrog förra året med 100 000 kr. I år är målet 250 000 kr och det tycker jag är grymt!



Dela |

Idag gick två chokladbloggare till McDonalds för att smaka nya McFlurry Magnum Classic och Magnum Brownie.


Den vänstra är Brownien, den högra är Classic.

Det första vi inser är att vi inte märker någon skillnad på glassarna. Det är McFlurryglass med chokladsås och chokladbitar. Efter ett tag hittar vi något som vi gissar ska föreställa browniebitar i den ena.

Dock verkar McDonalds inte ha förstått att brownies inte skall vara stenhårda. Vi lyckades t ex inte dela på biten med en plastsked. Det här är inte browniebitar - det är krutonger.

I slutändan är dessa våra åsikter:

Chokladbloggare 1: Det här är SKITÄCKLIGT! Chokladsåsen smakar inte ens choklad, den smakar typ smör. Jag ville inte ens äta upp den. VARNING.

Chokladbloggare 2: Är uppriktigt sagt besviken. Fick glass med chokladsås. Chokladen som var i var för stor och smakade konstigt och browniebitarna skall vi inte ens tala om. Katastrof.

Det här betyget får nya McFlurry av två chokladbloggare:


Vi ville inte ens äta upp skiten.

Skärpning McDonalds!!!



Dela |

Chokladbutiker är ju närmast standard nu, istället verkar det vara "hippt" med lakrits? Nu kan man i alla fall slå två flugor i en smäll: Tuija Räsänen, ägare till Chokladbutiken.se och Lakritsbutiken.se, lanserar nu en serie choklad med lakrits, som tillverkas av Emils Gustavs Chocolate i Riga, Lettland.

Än så länge finns följande smaker: vit choklad med salmiak, mjölkchoklad med lakrits och hallon, mjölkchoklad med turkiskpeppar, mjölkchoklad med lakrits och viol, mjölkchoklad med polkagrislakrits och mörk choklad med citron. Mycket spännande!

Dessa kommer att säljas i Chokladbutiken.se & Lakritsbutiken.se: s tre butiker; i Stockholm, i Trosa och på webben, genom Esteban’s Agenturer, på Vasastans Ost och hos Trosa Ost & Delikatesser.


Min profilbild

Kontakt: chokladbloggen [at] hotmail.com



bloglovin

Skriv på uppropet: Återinför Magnum Double Chocolate

Bloggtoppen.se

Mat och Dryck

Reggad på Commo.se

counters for myspace


RSS 2.0