Dela |

Gott nytt år kära läsare! Hoppas ni får en superfin kväll med massa gottig choklad och många nära och kära :) Jag och kollegan firar på olika håll med våra respektive vänner, är lite osäker på vad de ska göra men jag och mitt sällskap ska i alla fall äta trerätters! Är lite orolig eftersom jag delegerat efterrätten men hoppas såklart på att det blir något riktigt chokladigt :D



Dela |

Den första av Idilio-chokladerna som jag har prövat!
74% kakao, 48 timmars conchning. Vunnit brons hos Academy of Chocolate och innehåller endast kakomassa, kakaosmör och rörsocker - inget trams alltså! Gjord på Criollo som är den absolut finaste och känsligaste bönan!
Jag tycker den är ganska bitter för att endast vara 74% kakao, skulle snarare gissat på 80-85%. Men om man, som jag, gillar bittra choklader, är det en fullträff! Riktigt smarrig. Rekommenderas! :)



Dela |

Hej på er! Hoppas alla mår bra såhär efter juldagen :) Uppdateringen här på bloggen har ju minst sagt legat nere på grund av att vi båda haft fullt upp, men jag tänkte försöka sparka igång den med att berätta om en helt fabulous julklapp jag fick i år :) Somliga känner en väl alltså...


Vad gömmer sig i boxen tror ni?

Jodå! Ett set med chokaldkakor från Idilio!

Ska bli himla spännande att prova, har inte smakat deras choklad tidigare. De har dock, såvitt jag kan se, vunnit en hel del priser hos Academy of Chocolate så den lär vara smarrig!

Återkommer med recensioner av alla sorter :D



Dela |

... och massa choklad :D



Dela |

Haha jag har publicerat det förr och jag gör igen. Vem har inte gjort detta så säg?




Dela |

Hittade ett fabulous recept på cupcakes hos BakaMera. Tycker de ser helt fantasiska ut, och för er som är duktiga att baka, kan det vara nåt trevligt till fredagskvällen sådär. MUMS!


Ingredienser
60 g grovhackad mörk choklad
1 1/2 dl vatten
90 g rumsvarmt smör
220 g mörkt muscovadosocker
2 ägg
100 g mjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
40 g malda mandlar (eller 1 paket sukat, så kan även nötallergiker äta cup-cakesen)

Ingredienser Mjölkchokladganache
100 g grovhackad mjölkchoklad
4 msk grädde

Ingredienser garnering
1 påse minimarsmallows
100 g mörk choklad
200 g halverade röda cocktailbär
eller annat roligt att garnera med

Värm ugnen till 170 grader. (Varmluftsugn 150 grader). Använd 6 st stora bakformar eller 12 st mindre och placera dem i en muffinsplåt så att de håller formen bättre när de gräddas.

Häll choklad och vatten i en liten kastrull och smält ihop på svag värme till en slät smet.
Vispa smör, socker och ägg lätt och luftigt med dubbelvispen.

Rör i siktat mjöl, bakpulver, kakao, sukat el mandel och chokladsmet. Kör på medelhastighet tills du får en slät och fin smet. Fördela smeten i formarna och släta till ytan.

Grädda stora kakor i ca 30 min och små i ca 20 min. Lägg på galler och låt dem svalna.

Gör mjölkchokladganchen. Låt grädden koka upp i en kastrull, häll ner den i en bunke och rör ner mjölkchokladen i bunken tills den smälter och allt blir en slät smet. Låt svalna liten stund tills den stelnar.
Stryk på ganachen på de svala muffinsen och börja dekorera med minimarsmallows och röda cocktailbär.

Smält mörk choklad i vattenbad och ringla över muffinsen. Ta ett bakplåtspapper och gör små krumelurer med den smälta mörka chokladen. Låt dem stelna och montera dem sedan i muffinsen. Dekorera med körsbär och marshmallows.





Dela |

Har ni sett dessa? Hallon respektive blåbärsbar med mörk choklad. 35 riksdaler styck. Någon som har smakat eller vet var jag kan få tag på dessa i Stockholm??? Mycket tacksam för tips :D

 



Dela |

Nobel Night-Cap var ju häromveckan, och självklart åt de choklad. Årets nobelpralin levererades av Chokladhuset AB, och smakade Lavendel & Honung. Mer exakt svenska lavendelblommor & svensk honung tillsammans med mörk Schweizisk choklad och grädde, mixade till en tryffelfyllning. Det ni!




Dela |

Jag råkade snöa in (höhö) på en mycket välgjord tumblr igår. Har tyvärr inte riktigt koll på hur en tumblr fungerar, men det är väl som någon sorts blogg fast ändå inte. Iallafall. Fantastiska chokladkreationer av olika slag, jag menar kolla bara på klänningen nedan. Det, mina vänner, är kreativitet.

Tryck på länken för att komma till sidan.



Dela |

Ja, det är ju tentatider, och ibland går jag ifrån det som vanligtvis fungerar bäst, och smakar något nytt. Denna har jag ju velat smaka ett tag, i och med att jag är ganska förtjust i fransk nougat.

Chokladen är väldigt tjock, med ett maffigt lager av nougat. Men jag kan ju säga att jag fick ett sockerchock efter en tugga. Oj. Hade faktiskt inte väntat mig det, Premium brukar vara ganska balanserade. Men det här var jättesött, så jag kunde väl inte äta mer än en ruta i taget, och det händer väldigt sällan. I övrigt var det bra tuggmotstånd och så. Bra när man sitter och tänker. Men nej. Jag köper nog inte igen.

Betyg: 2,5/5





Dela |

Jag passar på att återuppliva bloggen, medan jag har tid. Sitter och förbannar mig över en dum tenta jag hade idag, så då kan jag lika gärna göra något vettigt. Kollegan är, såvida jag vet, fortfarande i ide, och själv ska jag försöka att uppdatera i jul, men vi får se.

Hursomhaver. Jag tänkte faktiskt börja med att recensera Marabou French Nougat snart, passade på att prova den nyligen. Dessutom funderar jag på att göra en lista över mina favorit-tenta-choklader när jag pluggar, och tänkte att ni skulle få fylla på med era!

En vecka kvar till jul, gott folk, nu kör vi!



Dela |

15 dagar kvar till julafton idag!

Som ni säkert märkt har uppdateringen här på bloggen avstannat lite. Det beror på att vi båda sitter djupt begravna i andra åtaganden såsom plugg och jobb. Trist, men så kan det bli!

Om jag hade mer tid skulle jag ägna den åt smarrigt julbak! Julgodis (och lussebullar) måste ju vara något av det bästa som finns. Mintkyssar till exempel!



Dela |

Om ni går in på letsdeal.se så brukar de ha massa erbjudanden och rabatter på grejer, och nu erbjuder de chokladprovarspelet Gusto för 199 kr! Passa på och köp!



Dela |

Kommer ni ihåg att vi skrev om att man kunde ansöka om att bli Chokladambassadör i april? Sedan en tid tillbaka är de fyra chokladambassadörerna valda. Här kan ni se en film om deras resa!



Dela |

Det finns ju mycket skönhetsprodukter med olika typer av kakaosdoft hit och chokladvariant dit. H&M:s chokladansiktsmasker har jag nämnt förut. Barnängen har duschcreme och två med kakao och olja.

Tror det bästa jag har varit med i skönhetsväg när det gäller skönhet och choklad är nog Sephoras duschprodukter och body-sprayer med kakaodoft. Doftar fantastiskt! Kommer ihåg när jag och kollegan första gången fick tag på dem i Paris, oj vad vi var lyckliga!

Använder ni skönhetsjunk med choklad?

 

 



Dela |

När vi ändå är inne på glass och pratar om SIA, så är det ingen som gör en bättre marängswiss än dem. Alltså oj vad den är god! Krämig vaniljglass med chokladdoppad maräng och chokladglass under. Jag har iförsej inte provat på att göra en egen variant, men ska man köpa är nog denna det bästa som finns.

Gillar ni marängswiss?



Dela |


Jag skrev för någon vecka sen om Tarragona-chokladen, och här har vi Tarragona-glass! Chokladgräddglass doppad i mjölkchoklad med rostade hasselnötter. Tja, varför inte. Sådana här choklad - glass-samarbeten brukar ju bli ganska bra för det mesta.

Har ni smakat?


Min profilbild

Kontakt: chokladbloggen [at] hotmail.com



bloglovin

Skriv på uppropet: Återinför Magnum Double Chocolate

Bloggtoppen.se

Mat och Dryck

Reggad på Commo.se

counters for myspace


RSS 2.0