Dela |

KRÄMIG CHOKLADBAKELSE MED PISTAGENÖTTER OCH CARTE D'OR VANILJ

GB-glass har recepttips på sin hemsida, som man kan kombinera med deras glassar. Verkar ganska mycket pill och plock, men jag tror det kan vara riktigt gott om man vill ha något extra.
Gå in och kika vetja!



Dela |

Det här är speciellt. Jag vet att även min kollega tycker att denna våffeltårta är något extra. Jag brukar köpa några lådor eller be mor göra det när hon är där. Vi pratar alltså våffeltårta, med ganska mörk choklad, och våffelkex emellan. Jag älskar den. Det värsta är att den är som tårta, vilket innebär, att det lätt blir för många bitar.

Det har hänt att man ätit upp en sådan tårta själv.
bild
Mycket bra grejer, det här. Om ni någonsin får tillfälle, så smaka, ni kommer inte ångra er!



Dela |

Delikat vaniljglass med chokladsås och bitar av chokladmuffins.


bildTycker nog att Carte D'or är något av det godaste man kan äta i glassväg. Nu har GB lanserat en nyhet, med muffinsbitar och chokladsås. Hur gott låter inte det?



Dela |

Ena halvan var då som sagt på vift i helgen. Om ni åker till riga, gå in på ett konditori där, de har väldigt många, och FIKA. De har jättefrächa och alltid nybakade grejer. Jättegott. En bakelse eller liknande brukar kosta cirka 10-15 svenska kronor. Sjukt värt.
Bakelse, med chokladbotten, och choklad i toppen. Gräddliknande massa med krisp emellan.






Dessa tårtor var jag tvungen att fotografera i en mataffär. Vi hade tyvärr inte tillgång till kylskåp, så vi kunde inte köpa med oss någon av dessa fantastisk tårtor. Men visst ser det gott ut!



Dela |

Halva chokladbloggen var på vift på kryssning i Riga i helgen, så den passade på att avsluta veckan med att provsmaka den omtalade Marabou Mango. Vi har fått många kommentarer om att den är väldigt god, så vi ville skaffa oss en egen åsikt.


Kommer ni ihåg Marabou Passionsfrukt?

När jag åt de första rutorna kunde jag inte sätta fingret på var det var jag kände igen smaken ifrån. Sen kom det.
Ni får ursäkta mig, men jag tyckte det smakade i princip likadant som Marabou Passionsfrukt. Minus chilin.

Det var exakt samma historia. Ätbar. Men inte mer än så.

Betyg: 2/5



Dela |

Marabou har en nyhet bland sensation-varianterna. Mjölkchoklad och honungsröstade macadamianötter!
bild: marabou.se
Någon som har smakat??



Dela |

Skicka en tårta till någon du tycker om! Frödinges tårtor och kakor är något av det godaste jag vet. Använd en värdekupong som kan lösas in mot en valfri tårta i närmaste mataffär. Kostnaden är 80:- (Värdekupong 50:-, expediering 30:-). Betalning sker genom att du ringer deras betalnummer, vilket debiteras på din telefonräkning. 


Kul???



bild: www.frodinge.se


Skicka HÄR



Dela |

Hittade ett fantastiskt recept på chokladtårta hos Eleonore. Verkar helt fantastisk god. Ska ta mig tid att baka nångån när jag har tid!!!



Dela |

bild
Ni vet Årestrutarna med chokladpraliner (som för övrigt är sjuk goda!), finns att köpa med olika budskap. Den ovan är ett exempel, jag hittade faktiskt t o m en på ryska haha, men det finns ingen bra bild på den. Sjukt kul. Och så slipper man köpa kort till chokladen, utan får två i ett.
Och som sagt, riktigt god choklad är det.
Kostar cirka 60 kronor om jag inte minns fel. Bl a här.



Dela |

bild: www.bluebox.se

Häng den i bilen eller badrummet, så kommer det lukta gott hela dagen :D.
Finns på bluebox för 35 kronor.



Dela |

bild: www.frodinge.se
Såg att Frödinge har en chokladtårta, som jag inte har sett i affär. Den ska innehålla tre lager med chokladbotten täckt med chokladkräm, garnerad med chokladgrädde och hyvlad med mörk choklad.
Skulle jättegärna smaka, älskar ju Frödinges kladdkakor! Ska hitta snarast.



Dela |

bild: www.cloetta.se
Har ju letat och letat, sist som vanligt. Hittade inte ens vanlig chokladkaka utan en sådan där påse med små chokladkakor i.
Detta skall fungera som nattgodis för tentaplugg, så än så länge har jag mest kommit fram till att den luktar blåbär, smakar ganska mycket blåbär, mer än jag trodde, nästan på gränsen att den tar över chokladsmaken.
Trots det tycker jag betydligt mer om denna än hallonchokladen som fanns förut.
I framtiden skulle jag dock föredra gamla hederliga kexchoklad. Funkar bäst i längden.
Betyg: 3/5



Dela |

bild här
Halva chokladbloggen vart väldigt glad igår morse, när den öppnade skafferiet, och såg att modern hade inhandlat den nya Oboy med daimsmak. Ty det är tentatider, är det välbehövt med socker och choklad.
Dricker vanligtvis inte Oboy, då jag anser att den är för söt, men denna smakade nästan lite kola, och det är ju gott.
Oboy Daim ltd edition är en Oboy blandad med Daim-bitar, men jag känner nog mest en caramelsmak, och blandar man det med varmt vatten istället för mjölk, blir det inte lika sött. Passar för övrigt  väldigt bra nu när det är cirka
-20 grader ute. Och i rummet känns det som.
Dessutom ska jag nu i efterhand säga att det känns som om det är så mycket socker i att jag blev hög efter två koppar.
Någon annan som har provat?



Dela |

bild: www.marabou.se
Vad jag har förstått så är det så nya Marabou Mango kommer och se ut. Fancy. Ska vara i butik från och med vecka 6, enligt Marabou. Ska försöka hitta snarast.



Dela |

Det här var ett tag sedan, men jag tycker fortfarande de är otroligt fyndiga!







Dela |



Jag vet av många av er saknar fler recept, så igår tog jag mig äntligen i kragen och bakade brownies! Receptet kommer från The Desperate Housewives Cookbook, Voltaire Publishing 2006, där det finns med i Lynettes kapitel. Kommer ihåg när Lynette hade cancer och hennes alkoholistmorsa, Stella, försökte övertala henne att börja med marijuana för att döva smärtorna. Lynette vägrade men Stella bakade då brownies med marijuana i och lurade Lynette att äta dem.

Jag föredrar dock mina brownies knarkfria, haha.

340 g mörk blockchoklad
2 1/2 dl strösocker
175 g smör eller margarin, plus mer till formen
2 1/2 dl vetemjöl, plus mer till formen
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
4 stora ägg (eller 5 små)
1 msk vaniljsocker
3 3/4 hackade pekannötter (motsvarar ungefär 1 st 250 g påse)


1. Bryt chokladen i bitar och smält tillsammans med socker och smör i vattenbad (lägg dem i skål som du ställer ovanpå kastrul med kokande vatten). Rör tills chokladen har smält och smeten är slät. Låt svalna till rumstemperatur.



Varning: Smeten är GALET god. Smaka på egen risk (du riskerar att inte få några brownies i slutändan).

2. Värm ugnen till 175 grader. Smöra och mjöla en bakform som är ungefär 33 x 22 cm.

3. Rör samman mjöl, bakpulver och salt i en skål och ställ åt sidan.

4. Vispa den avsvalnade chokladsmeten med elvisp tills den är blank. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa noga. Vispa i vaniljsockret. Rör i de torra ingredienserna tills de är helt invispade. Vänd ned nötterna och rör. Häll smeten i en bakform och släta till ytan.

5. Grädda tills kanterna är knapriga och släpper från kanten och ytan är fast. Mitten ska fortfarande vara lite kladdig. Receptet säger 18 minuter, men efter 18 minuter var mina brownies fortfarande i flytande form. Upptäckte det inte förrän de svalnat och ugnen svalnat, så satte på allt och bakade dem 10 minuter till. Fortfarande flytande. Bakade ytterligare 10 minuter - först då var de tillräckligt fasta för att kunna skära upp. Något torra dock, det är ju inte jättebra att baka dem flera gånger och låta dem svalna däremellan. Blir säkert bättre om man är lite bättre med gräddningstiden. Jag skulle rekommendera er att grädda dem i ungefär 18 minuter och sedan kontinuerligt känna med en tandpetare om de verkar vara färdiga. De ska som sagt fortfarande vara kladdiga, men ändå så fasta att det går att skära i bitar.

6. Låt svalna. Skär i bitar, detta går lättare om de fått svalna i formen. De håler sig upp till 2 dagar i kylskåp och går utmärkt att frysa in!



Nice att ha i frysen när chokladsuget sätter in!




Och så omdöme då! Jag är nöjd, det blev väldigt gott trots det lilla missödet med gräddningstiden. Men där får jag ju också skylla mig själv eftersom jag är så slarvig att jag inte kollar om de verkar vara färdiga. Det var lite pill att göra dem för den bakovane, men om ni bara tar det lugnt och nogrannt och följer receptet är det nog svårt att misslyckas på något fatalt vis!

Ytan blev väldigt knaprig men innanmätet fantastiskt mjukt! Känns som en typiskt amerikansk, mastig brownie. Bra chokladsmak, rekommenderar er att använda just mörk blockchoklad och inte någon ljusare variant. Kanske skulle man kunna dra ned lite på sockret, de blev ganska söta, men det är ju en smaksak.



Dela |


bild



Dela |

bild: cloetta.se
Ja, jag ska inte tjata så mycket mer om Alla Hjärtans, den här är den sista, jag lovar. Men jag tycker den är lite gullig, trots den cyniker jag är. Kollegan också för den delen.
Cloettas plopppåse med sin toffeefyllda mjölkchoklad byter tillfälligt design, den kommer vara kärleksfull fram till mars 2011. Vad jag har förstått så finns det lite olika namn då istället för plopp, som kram, kärlek, lycka och sånt.
Gulligt eller inte???

 



Dela |


bild



Dela |

bild



Dela |


Hittade hos solo:s chefredaktor karin


Bättre än riktigt nagellack? :D



Dela |

Ber om ursäkt för den horribla bilden. Borden egentligen hitta något bättre men det får funka.
Det är då som sagt tentatider för halva bloggen, så det innebär mycket choklad. Och lite godis också, men iallafall. Denna ovan från Lidl köpte min mor förut, det är mörk choklad med karamellsmak.
Först och främst, det här är inte som Lindts misslyckade karamellsak. Den här är god. Den har en riktig kolasmak, kollegan skulle antagligen säga att det inte smakar choklad, men jag älskar krisp och kola och choklad, så det här är jättebra för plugg. Det enda är väl att den inte riktigt smakar 70 %, tycker den känns ljusare.
Kostar 15 kr på Lidl. Bra grejer. Finns andra smaker också om ni inte gillar just kola. :D
Och ja, det ser ut som typ apelsinskal på bilden men det är kola.
Betyg: 3,9/5



Dela |

bild



Dela |



Det skulle vara något att smaka...



Dela |

mitt älskade fik secret recipe



Dela |

bild: delicato
Jag är väldigt lycklig i chokladväg just nu. Delicatos chokladbollar är ju något av det bättre man kan äta, och nu kan man köpa deras chokladbollar extra stora, dvs 90 g!!!
Ska försöka hitta den i affär snarast inför veckans tentaplugg :D



Dela |

bild: cloetta.se
Sist jag och kollegan var på bio, köpte hon med sig sådana kexchoklad som hittils har funnits i en normalstor påse. Nu har man gjort en minivariant, som äts upp på väldigt kort tid. Bra att bara ha i väskan ibland.
Chokladbloggen gillar. :D



Dela |

Jag vet inte om vi har nämnt det förut, men jag tänkte passa på att slå ett slag för Xoko, ett fik som ligger på Rörstrandsgatan i Stockholm och är fantastiskt trevligt om man vill unna sig lite vardagslyx. De har bl a olika chokladverk, macarons om jag inte minns fel och enligt rykten, även chokladsemlor.

Funderar starkt på att få med mig kollegan dit nångång för lite provsmakning :D



bild



Dela |

JAJAMÄNSAN, alla älskare av delicatos chokladbollar!!! Delicato ska i samarbete med Triumglass lansera chokladbollsglass. Detta tillkännagavs på fast food mässan i veckan. Ska bli himla spännande att smaka!



Dela |


Bild: Chokladsajten



Dela |



Bild: Chokladsajten



Dela |



bild: www.roligaprylar.se




Jajamänsan, nu kan man inandas choklad. Dagen är kommen.

Citerar hemsidan:

Le Whif är en inhalator fylld av underbar choklad i pulverform. Genom att dra in detta i munnen fylls munnen med smakämnen. Dessutom är detta väldigt snålt på kalorier. Endast EN per inandning. Så nu går det att njuta av choklad trots Cambridge, deffning och alla trixs för att späka sin kropp.

Tre smaker i tre olika inhalatorer ingår. Smakerna är

  • 1x Hallon och Choklad
  • 1x Choklad
  • 1x Mint Choklad


  • Chokladbloggen är lite misstänksam, men lite roligt låter det, tycker vi!
    Kostar 115 kr och kan beställas från hemsidan.



    Dela |

    Malaco har lanserat tre nya chokladgodispåsar:


    Choco Candy: "För dig som gillar spännande smakkombinationer! Fruktiga vingummi och saltlakrits har doppats i härlig mjölkchoklad. I påsen hittar du även snacksiga och krispiga chokladprodukter."


    Choco Crunchy: "En krispig och knaprig blandning med chokladbollar, chokladpuffar, färgglada jordnötter och lila chokladkulor."


    Choco Favourite: En variationsrik blandning av godis & choklad. Du hittar favoriter som fruktiga vingummi från Gott & Blandat, Salt fisk, Skumkantarell och Skolkritan tillsammans med chokladkrisp och chokladvetepuffar.

    Jag känner mig rätt skeptisk till Choco Candy, har svårt att tänka mig att vingummin doppade i choklad är någon hit och dessutom gillar jag inte lakrits. Choco Favourite känns mest som en påse lösgodis där man inte får välja själv. Choco Crunchy däremot låter som något mer i min stil. Kanske som biogodis nästa gång!



    Dela |

    Tog en eftermiddag ledigt från plugg och jobb och tänkte chilla lite, t ex kolla på någon skön DVD-box. Tänkte att, fan vad gott det vore med lite småkakor eller lite choklad eller en sjysst kladdkaka?

    En sak jag saknar grymt mycket med att bo hemma är det oändliga förrådet av godis, choklad, bakgrejer, ja mat och allmänt ätbara saker i allmänhet. Var man sugen fanns det liksom alltid något sjysst att äta! Jag har pinsamt sällan choklad och godis hemma, beror mest på att jag är en sådan där duktig person som inte handlar när jag är sugen och därför aldrig köper något.

    Nåväl. Idag stod valet mellan att gå iväg till Ica och handla något gott (~15 min dit, 15 min i butiken, 15 min hem) eller att härda ut. Tänkte först välja det lata alternativet och härda ut, men det började bli jobbigt. Riktigt jobbigt.

    Kom att tänka på att jag har ungefär fyra förpackningar kakao hemma (råkar av misstag alltid köpa en ny när jag ska baka något eftersom jag alltid tror att jag inte har någon), så något chokladartat borde jag väl få till? När jag sedan upptäckte att jag hade en liten liten bit smör i frysen (tips! smör är superbra att skära i 50g eller 100g bitar och frysa in och ha till bakning!) började planerna om någon slags chokladbollar med det jag hade hemma ta form.

    Så, jag presenterar stolt... Chokladbloggens Panikchokladbollar:

    Ca 9 stycken

    50 g smör
    1,5 dl havregryn
    2 msk socker (hade bara råsocker, duger fint! man kan tänka sig att vara lite kreativ och försöka med krossat bitsocker eller Oboy (är ju ändå typ bara socker) eller florsocker)
    3 msk kakao (blev väldigt bittert, rekommenderar lite mindre)
    lite snabbkaffe

    Rör ihop. In i kylen. Vänta.



    Dessa fula bollar räddade Chokladbloggerskans eftermiddag! Har inget roligt att rulla dem i så det får vara så.



    Dela |

    Hittade detta hos Sandra. Visst låter det fantastiskt gott? Choklad och marshmallows och polkagris och grädde. Gott.



    bild: Sandra

    Receptet finner ni på hennes sida, verkar faktiskt inte särskilt svårt ens för mig. Ska nog definitivt prova någon gång!



    Dela |

    Vi har tidigare haft incidenter med McFlurry och McDonalds då de tyvärr gjort oss besvikna ett par gånger.

    Nu har de lanserat McFlurry Oreos, vilket är precis som det låter glass med oreokakor i. Ämnar att smaka snarast. Återkommer med besked.



    bild: Donken



    Dela |

    Ni vet när man är himla fattig och känner att man behöver choklad. Då har man studentkrubb.



    bild: studentkrubb

    Ni behöver endast 100 gram mörk choklad, 3 dl vispgrädde och 3 ägg. Bra va?



    Dela |



    bild: restaurang martini



    Dela |



    bild

    5 riksdaler för 200 g i Flempan. Kunde inte låta bli. Den låg och kollade på mig. Jag har sett den länge och tänkt att man kanske skulle smaka, men jag gillar inte passionsfrukt eller chili.
    Men jag gjorde det för bloggen, var tanken.

    För det första, den smakar inte chili. Den smakar passionfrukt. Ganska mycket passionsfrukt. Jag tycker inte om passionsfrukt som tidigare nämnt. Men den var ätbar. Inte mer än så. Jag kommer att äta upp den, men inte köpa den igen. Känns i allmänhet som om choklad och passionfrukt är en dålig kombination.

    Betyg: 2/5



    Dela |



    bild: http://nysansmat.blogspot.com/



    Dela |

    Näst mest i världen efter choklad älskar jag sushi. Bluebox har lanserat sushi där riset och den råa fisken bytts ut mot delikata tärningar av choklad. Och sojan har bytts ut mot olika såser som man doppar chokladen i.

    Pris: 49 kr för 8 bitar.

    Vore kanske det perfekta av två världar??






    bild: www.bluebox.se



    Dela |

    Personligen är jag inte ett fan av Alla Hjärtans Dag, men för de som är det så kan väl en hembakad hjärtechokladtårta vara lite trevligt. Om man har en chokladälskande flickvän/pojkvän kanske... himla uppskattat tror jag iallafall det skulle vara. :D




    bild och recept: allt om mat


    Min profilbild

    Kontakt: chokladbloggen [at] hotmail.com



    bloglovin

    Skriv på uppropet: Återinför Magnum Double Chocolate

    Bloggtoppen.se

    Mat och Dryck

    Reggad på Commo.se

    counters for myspace


    RSS 2.0