Dela |

Det här var något av det konstigaste jag har gjort idag, men jag kände att jag behövde dela med mig.
Ha så kul!
bild



Dela |

Nu är det semifinal i tävlingen Årets Bak- och Dessertmästare som vi har skrivit om tidigare. Juryn har valt ut 15 semifinalister, som allmänheten nu får gå in och rösta på. De 15 ska bli 5 som får tävla på Chokladfestivalen i Stockholm i höst!

Rösta här! Och inspireras till egna bakbravader :)



Dela |

bild
Vad tror ni? Jag känner tyvärr inget större sug denna gång. Annars älskar jag all moussechoklad från Marabou Premium.



Dela |

Hägen-Dazs fyller 50 år och firar med en sommarturné där de på olika platser sätter upp en glassbar med loungeområde och bjuder alla på glass!

Turnéplan:
9/6 -10/6        Stockholm – Kungsträdgården kl. 11.00 - 19.00

11/6 -12/6      Stockholm – Stureplan kl. 11.00 - 18.00

15/6 - 16/6     Malmö – Entré köpcentrum kl. 11.00 - 19.00

17/6 - 18/6     Göteborg – Järntorget kl. 11.00 - 19.00

27/ 6 - 28/6    Stockholm – Medborgarplatsen kl. 11.00 - 19.00

29/6 - 30/6     Stockholm – Ryssgården/Slussen kl. 11.00 - 18.00

Synd att jag missat de första i Stockholm, men ska försöka passa in någon av de andra!

Läs mer här!



Dela |

 

Ursprungsreceptet kommer från "Nya Annas mat" av Anna Bergenström, men jag har modifierat det något (och gjorde bara halv sats).

 

100 g smör eller margarin

100 g blockchoklad

2 ägg

2 dl socker

1 rågad dl vetemjöl

1 msk kakao

1/2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

50 g hackade nötter (jag hade valnötter, hasselnötter eller mandel går också bra)

0,5 msk snabbkaffe löst i 1 msk hett vatten

 

Smörj och bröa en form. Hacka nötterna och värm ugnen til 175 grader.

 

Smölt smöret eller margarinet i en kastrull på låg värme. Lägg ned chokladen att smälta i det varma smöret.

 

Vispa under tiden ägg och socker pösigt. Rör ned mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Rör ned smörchokladen i äggsmeten. Smaksätt med kaffet som lösts i hett vatten och rör ned nöthacket.

 

Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter.

 

 

 

Jag är supernöjd med resultatet! Rutorna blev jättehärligt kladdiga och så mjuka. Ska enligt uppgift gå bra att frysa också - perfekt att ha i frysen och ta fram när du får oväntat besök...

 



Dela |

 

Det var nåt nytt! Tydligen är det meningen att man ska strössla på det här och gnugga in det i till exempel frukt, som man sedan grillar. Spännande - återkommer när jag fått chans att testa.



Dela |

Japp ni såg rätt. På bl a den här sidan finns massa low fat-varianter av B&J.  Bl a Cherry Garcia och Chocolate Fudge Brownie. Kan ändå tycka det är lite kul för dem som kanske inte vill smälla i sig glass såhär på sommaren och vill ha något alternativ. Sedan vet jag inte om hur det smakar, ryktet säger att light-glass i allmänhet smakar ****.
Visste ni om detta, någon som vet om man kan köpa i Sverige?
bild från samma hemsida



Dela |

För er som bor i Stockholm pågår just nu en s.k. matfestival mitt i Kungsan med massa spännande matupplevelser. Förutom all fantastisk mat kan man i chokladväg gå förbi bl a Delicato som har ett tält där man kan smaka på nyheter och annat gott. 

Även Lejonet & Björnen skall finnas där med bl a italiensk chokladglass!
Ta en titt vetja!


Min profilbild

Kontakt: chokladbloggen [at] hotmail.com



bloglovin

Skriv på uppropet: Återinför Magnum Double Chocolate

Bloggtoppen.se

Mat och Dryck

Reggad på Commo.se

counters for myspace


RSS 2.0