Dela |

Söt delicatoboll med vit glasyr och strössel med smak av grädde och jordgubbe. Tror faktiskt jag ska smaka. För som jag förstår är det fortfarande choklad inuti???
bild



Dela |

Daniel frågade i kommentarerna om vad man skulle kunna göra med en flaska Mozart Gold (den med mjölkchoklad), så jag kollade upp lite recept!
De här drinkarna kräver tyvärr några ingredienser, men jag tror man kan variera lite som man vill och det blir bra ändå!
- Choco Mint: vodka, Mozart Gold, Mozart White, White Créme de Mente
- Double Choc: 30 ml Mozart White, 30 ml Tanquery10, 25 ml Maraschino Liquer (Boudier), 20 ml grädde (lätt), Mozart Gold
- Herbal Chocolate: 40 ml Mozart Dry, 1 "bar spoon" Tabu Absint Dry, 40 ml Mozart Gold
Alla bilder och recept kommer från Mozart Destillerie



Dela |


bild
Marabou Sensation Strawberry & Cheesecake en nyhet från Marabou och har en len mjölkfyllning blandat med krispiga Digestivesmulor som är toppad med en söt jordgubbssås.
Tja... jag gillade blåbär. Kanske gillar den här? Vad tyckte ni?



Dela |

Jag och kollegan vart inbjudna till Mozart Blacks provsmakning av det de kallar för chocktails häromveckan, dvs cocktails som innehåller choklad.

"Mozart Black är en likör som smaksatts med två av världens kanske finaste sorter av kakao, Forastero från Afrika och Trinitario från Karibien. Den passar perfekt till kaffe och även som ingrediens i olika drinkar och cocktails."

Vi fick bl a provsmaka:

- Chocolate Martini, bestående av vaniljvodka och Mozart Black.
Den luktar jättegott, chokladigt, däremot tyckte både jag och kollegan att den smakade lite för mycket vodka, och vi känner att det inte är något vi skulle vilja dricka igen.

- Chocolate Mojito, bestående av rom, Mozart Black, lime juice, kolsyrat vatten.
Jättegod! Det här skulle jag lätt dricka hela sommaren. Den smakar i princip som mojito, med en svag eftersmak av choklad, som passar jättebra ihop med resten av ingredienserna. Mer choklad behövs inte i en cocktail. Drinken har även en lagom syrlighet, som gör att den passar superbt som en fräsch sommardrink. Prova gärna!

- Mozart Black likör med mjöklchokladsmak
Jag är nog inte så stort fan av likör, för jag tyckte denna var alldeles för söt, men kollegan tyckte om den, så jag antar att den skulle vara passande till efterrätt och liknande.


En Chocolate Martini



En Chocolate Mojito. Mums!




Mozart Black







I påsen vi fick med oss hem låg bl a lite recept på drinkar man kan göra med chokladlikör av detta slag. Skulle ni vilja ha lite tips på drinkar man kan göra, så kan vi lägga ut lite recept!


Vi vill även tacka Mozart Black för inbjudan och en trevlig kväll!



Dela |

Japp. Jag är som vanligt seg med bild, men jag ska fixa snarast. Ryktet säger även att den lanseras idag.
Håll utkik, och återkom gärna med recensioner!!!
+
bild samt mcdonalds.se



Dela |

Jag tror det här är top 10 av det godaste jag har sett. Fast hon använder chokladmuffinssmulor istället för havregryn. Kräver endast 6 ingredienser. Kolla in receptet här!
bild



Dela |

Ni som varit med ett tag vet att bakningseskapaderna den här bloggen tar sig an ibland blir mycket lyckade, och ibland lite mindre lyckade. Oh well. Fazer håller ju i tävlingen Årets Bak- och Dessertmästare, och de har nu lanserat en receptskola som ett samarbete mellan Mia Öhrn och Ögon (kakao). Mia delar med sig av tips för hur man bäst skapar ett helt eget recept, något som dock kanske inte är denna bloggs huvudsysselsättning, och även allmänna tips på hur man ska bära sig åt för att lyckas med baket.

Värt ett besök: Ögon och Mia Öhrns receptskola!



Dela |

Hittade en sida på nätet där man kan beställa lite olika tårtor, bakelser och liknande. Och chokladskor! Det finns även en kategori för chokladrecept som jag ämnar att kolla igenom snarast. Återkommer om det finns något extra gott!


Skorna hursomhelst finns i ljus, mörk och mjölkchoklad och dessa kan även färgas i olika färger. Sedan kan man även välja olika sorters kvalité på chokladen. Kostar från 200 kr och uppåt.

Kul present till någon som älskar choklad och redan har allt :D.



bild



Dela |

Mor kom hem med tre smaker av Ben&Jerrys häromdagen, bl a Chocolate Fudge Brownie, Strawberry Cheesecake och nedanstående. Super Fudge Chunk har jag aldrig smakat förut, den var jättegod. Nästan godare än Fudge Brownien. Jättestora bitar av mörk och ljus choklad och nötter. Verkligen jättestora. Tillsammans med chokladglass. Sjukt gott och mäktigt.

Betyg: 4/5

bild



Dela |



Hittade i affären. Vet inte så mycket mer. Har ni smakat, vad vet ni?



Dela |

Hittade ett sjukt spännande recept på kladdkaka som småkakor hos denna tjej. Det är typ som kladdkakor fast i miniformat, sjukt bra idé tycker jag. Vet inte hur svårt det är att få de så kladdiga, brukar ta ett par gånger, men känner jag ska prova detta recept. Hon har inte i kakao som jag är van att ha i kladdkaka, men har däremot lite vit choklad. Här hittar ni receptet.
Kul blogg för övrigt, ska nog börja kika in där ibland!
bild från samma blogg



Dela |

Mor är lite av expert när det gäller att hitta olika chokladsorter och sådant för billig peng. Denna tryffelchoklad är sjukt god. Jättekrämig och god och lite krispig. Åt typ 5 stycken på en gång. 8 kr på VI i Skärholmen. Det enda mor inte förstår är att man bör köpa upp sig om man hittar liknande, men men... Jag får lösa det imorgon ;)



Dela |

Hade helt obeskrivligt ont i magen idag, och då jag hade glömt mina piller hemma, tänkte jag att choklad kanske hjälper, vilket det för övrigt gjorde lite, och gick och prova Marabous nya blåbärschoklad som jag velat prova ett tag.
Den var faktiskt ganska god. Det jag tänkte på är att om man får välja mellan att köpa choklad med fruktbitar a la Marabou Frukt & Mandel, eller sånhär med flytande innehåll, så är denna mycket godare. Gillade det vita innehållet som tydligen är mjölkkräm, och tycker väl kanske att det inte smakade blåbär fullt ut, men den var lite somrig sådär, bra för picknik och sådant.
Betyg: 3,5/5






Dela |

Har ju tidigare bloggat om Cloetta Good som är rättvisemärkt choklad, och recenserat sorterna mjölkchoklad och cashew & tranbär. Nu har Cloetta släppt en ny smak, mandelbiskvi, som jag såklart inte kunde hålla mig från att testa!

 

Riktigt god var den! Gillar ju Cloetta goods mjölkchoklad, och den här smakade nästan likadant fast med lite crisp i form av mandelbiskvi. Mandelbiskvismaken kändes först inte alls men blev efter några bitar väldigt påtaglig. Slukade kakan i ett nafs! Rekommenderas :)



Dela |

Glömde att skriva om den söta struten Lördagsgodis med blåbärstryffel och ljus chokladkola. Sådan skulle jag vilja ha när jag var liten och fick godis på lördagar...
bild



Dela |

De nya strutarna överst och jordgubbsbräcken under.
Åre Chokladfabrik släpper lite sommarnyheter, bl a de välkända strutarna med smakerna Jordgubbstryffel och Glad Sommar! Jordgubbstryffeln är doppad i vit choklad och Glad Sommar med hallon, blåbär, lingon och mörk chokladkola. Det kommer även med något som heter Jordgubbsbräck, med vit choklad och jorgubbsbitar, som jag gärna skulle vilja smaka på.
Själv älskar jag Åres chokladpraliner, vet att de finns på lite olika ställen i stan, sjukt gott, köp om ni inte smakat!



Dela |

Enligt DagensHandel.se ska bl a Kronans Droghandel apotek nu sälja 70% Anthon Berg Fairtrade-choklad. Man har länge ansett att mörk choklad är nyttigt, innehållande bl a mineraler i form av järn och magnesium och andra ämnen som ska vara bra för hjärtat och välmåendet.
Kul, tycker jag? Vad tycker ni?
bild



Dela |

Hörrni! Fick en kommentar idag om tårtogrammet från Frödinge, och därav en länk till ett tårtföretag som levererar ut olika tårtor till beställaren. Förutom den obligatoriska chokladtårtan, där vi har bl a Chokladtårta, Schwarzwaldtårta och en Körsbärstårta som jag personligen är väldigt intresserad av, finns det flera roliga barntårtor, studenttårtor o.s.v..
Tårtorna kostar från 249 kr till 489 kr + 99 kr i frakt. Tänker mig att det kan vara bra för dem som kanske inte har Chokladfabriken nära :D.
bild



Dela |

Det finns ett brownieställe med mjukglass och muffins och cupcakes och brownies mitt i Gallerian. Heter American Cookies. Gick förbi där idag och de sålde bl a brownie och muffinssmet. Med tanke på att deras browniesar är grymt goda (nästan som 7-elevens) så vore det sjukt värt att smaka. Kostade endast 40 riksdaler om jag inte såg fel.
Gott!



Dela |

Plopp-glassen som är ett samarbete mellan SIA Glass och Cloetta, finns nu i butik. Detta skådades på Hemköp i Åhléns i City. Jag har aldrig varit ett större fan av Plopp, men det kanske är godare som glass. Hm...
Cornetto Enigma kan också köpas i fler-pack, vilket jag noterade på samma ställe. Blev dock tyvärr aldrig imponerad av någon av dem...



Dela |

Jag hittade ett mumsigt recept på kladdkaka hos Eleonore. Verkar ganska enkelt förutom att hon har i Marabou Schweizernöt. Tycker verkar massa gott.
bild: Eleonore



Dela |

Jag och kollegan skulle äta middag häromveckan, och hon tyckte vi skulle vara seriösa och laga efterrätten själv den här gången. Så jag leta fram ett recept från denna sida, som jag tidigare nämnt. En bra sida för mongon som jag som inte kan improvisera utan måste ha tydliga recept.
Receptet är för 4 pers, men vi var 2. Kändes bättre sådär liksom.
Ingredienser:

100 g mörk choklad (jag hade lite mindre, för jag hade inte mer)
2 st äggulor
0,5 dl starkt kaffe (jag hade bara i lite kaffepulver, för kollegan tyckte inte jag fick blanda kaffe med vatten och ha i :)
3 msk florsocker
2,5 dl vispgrädde

Smält chokladen.

Rör ner äggulorna en i taget. Rör ordentligt mellan varje.

Låt smeten svalna.

Rör ner kaffe och florsocker.

Vispa grädden, och rör ner den i smeten. Rör om alltet. Det blir ganska ljus smet. Smaka av och se om det fattas något.

Fördela chokladmoussen i portionsglas och ställ in i kylen.

Kan nämna att jag inte hade den blekaste vad jag höll på med och ändå blev det jättegott. Prova redan ikväll!

Jag hade hallon och grädde på min mousse, kollegan föredrog endast hallon. SJUKT GOTT.







Dela |

Nu har det engelska bröllopet mellan prins William och Kate kommit till Viennetta... Hm



Dela |

bild

Cloetta kommer med Polly Summer Berries som består av Pollykulor med smaker av mörk choklad med jordgubb,  ljus choklad med jordgubb, vit choklad med smultron och en vit choklad (färgad rosa) med smultronsmak.

Lite gulligt tycker jag. Ska nog smaka någon gång i samband med något parkhäng :D.



Dela |

bild
Kexchoklad hallon och banan finns nu som en liten stycksak på 39g. Förra sommarens Kexchoklad hallon kommer tillbaka som minivariant.
Jag är då ingen fan av varken hallon eller banan i choklad. Dessutom smakade jag kexchoklad hallon förra året, och ärligt talat tycker jag den var ganska äcklig. Den enda smaken som vart riktigt lyckad har vart apelsin. Tråkigt den försvann bara.



Dela |

bild
Mor fyllde år, och jag hade inte riktigt tänkt till i tid, så jag fick panikspringa och köpa tårta innan jobbet, och var är bättre att köpa det än hos Chokladfabriken. Jag har faktiskt inte smakat deras tårtor förut, så det var ett ypperligt tillfälle att få göra det. Jag stod och valde mellan Manjaritårta med inlagda körsbär och denna tårta då med chokladmousse och hallonmousse. Kändes mer passande då alla i min familj inte förstår storheten av massa choklad.
Känns bra att lägga ut 300 riksdaler på en tårta, men jag kan nog ärligt säga att den var värd det. Ljuvlig chokladmousse, sjukt färsk, fantastiskt syrlig hallonmousse, krispig choklad, t o m far som inte är ett fan av choklad tog flera bitar. 

Så absolut inte besviken iallafall.
Ett tips om ni har bråttom någon gång och måste ha tårta. Man kan även beställa hos dem, det finns då 6-bitars för 230 kronor, och den som jag köpte - 8-bitars för 300 kr.



Dela |

 

Här kommer omdömet av det jag fyndade tidigare i veckan.

 

GAAH! Så gott. Rekommenderas verkligen. Ren, fyllig chokladsmak, och kändes väldigt dryga, så den är verkligen prisvärd (till och med till ordinariepris som låg på 20 kr). Älskar Marabou Premiums choklad, den är nog den mest prisvärda som finns.


Min profilbild

Kontakt: chokladbloggen [at] hotmail.com



bloglovin

Skriv på uppropet: Återinför Magnum Double Chocolate

Bloggtoppen.se

Mat och Dryck

Reggad på Commo.se

counters for myspace


RSS 2.0