Kladdkakemuffins med seg chokladkräm


Dela |



Detta recept hittade jag hos Marias Kakburk!

ca 15-20 stycken

100 g smör
3 dl socker
2 ägg
1½ dl mjöl
1krm salt
1½ tsk vaniljsocker
4 msk kakao

1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Tillsätt resten av ingredienserna (smöret smälts först) och vispa.
3. Fördela smeten i folieformar. Grädda i ugnen på 200-225 grader i ca 15 minuter.

Chokladkräm:
50 g smör
2 msk socker
2 msk kakao
1 tsk mjöl
½ dl mjölk
½ dl grädde

1. Smält smöret i en kastrull.
2. Tillsätt mjölk och grädde och koka upp blandningen under vispning.
3. Tillsätt övriga ingredienser. Låt koka tills krämen tjocknar.
4. Lägg en klick kräm på varje färdiggräddad muffins.

Omdöme:
Mmmmmmm... själva muffinsen har fått en perfekt "seg" konsistens med en något krispig yta och krämen (fortfarande ljummen då jag bakade nyligen) är fortfarande varm och alldeles len. Det känns som jätteavancerade och väldigt lyxiga muffins men i själva verket var de jätteenkla att göra. Hett tips om du väntar gäster alltså!

Svårighetsgrad: Lätt
Tid: 30-40 minuter.
Smak: ♣♣♣♣♣


Kommentarer
Postat av: Marias Kakburk

TACK snälla:)!! Va kul att du gillade dem, blev riktigt glad av ditt omdöme:)



Hoppas att du får en härlig morgondag!

2008-08-10 @ 22:36:26
URL: http://mariaskakburk.blogg.se/
Postat av: ilhana

du måste vara riktigt duktig på sånt här! önskar att jag själv var det :P

2008-08-12 @ 23:54:45
URL: http://sorandom.org/
Postat av: Chokladbloggen

ilhana - Haha nej, men de där var det verkligen omöjligt att misslyckas med... jag skulle i och för sig säga att bakning av chokladkakor och -dylikt är min starka sida inom matlagning, kanske för att det är något jag alltid ägnat mig åt :)

2008-08-13 @ 08:47:45
URL: http://chokladbloggen.blogg.se/
Postat av: lilalili

mmm...jag har testat! Hur jäkla smarriga som helst. Nu hoppas jag systera min kommer med sina barn snart så jag inte äter för många själv ;)

Kramis L

2008-08-13 @ 15:49:33
URL: http://lilalili.blogg.se/
Postat av: Linnea

Jag bakade dem igår, men råkade ha dem i ugnen lite för länge. Trots det var de jättegoda! Nästa gång lär de bli ännu bättre. =)

2008-08-30 @ 21:43:38
URL: http://tjafs.wordpress.com
Postat av: Anne

.. och även det här inlägget är med på den stjälande bloggen. :(

2011-03-16 @ 21:24:28
URL: http://annesfood.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Min profilbild

Kontakt: chokladbloggen [at] hotmail.com



bloglovin

Skriv på uppropet: Återinför Magnum Double Chocolate

Bloggtoppen.se

Mat och Dryck

Reggad på Commo.se

counters for myspace


RSS 2.0