Dela |



Gaaah!
Alltså. Så. Jävla. God.

Den rostade mandeln ger en viss bitterhet med en ton av sälta som står i perfekt proportion mot den fullkomliga chokladsmaken.

KÖP!



Dela |

Häromdagen i min lokala matbutik var där en representant från Candykings Premiyum som lät oss provsmaka två praliner var. Det var ju självklart en väldans trevlig överasskning, ty det enda som är bättre än choklad är gratis choklad. Premiyum tycker jag egentligen är rätt trist och b, inte alls lyxchoklad vilket de tycks utge sig för. Men mannen som var där var extremt duktig och kunnig och berättade en del om de olika sorterna, kakaohalter i tryfflar, et cetera. Men det bästa av allt var att han hade ett grymt tips:

Ni vet Lindt Lindor-kulor. De är ju riktigt goda, speciellt de mörka. En påse á 170g kostar oftast minst 40 spänn. Men Lindor-kulorna finns även i Premiyums lösviktssortiment, som då kostar 19,90 hektot (oftast). Ett tips från coachen till de som gillar Lindt Lindor-kulorna helt enkelt!



Dela |

Var och fikade idag på Bagel Deli St Göransgatan 67. Jag och Anonym Vän (AV) tog en av varje sort av de två chokladbakverk de hade - en lite kärleksmums-aktig och en lite mer brownie-aktig.

Kärleksmumsen var sjukt torr och därigenom riktigt äcklig. Brownien innehöll mandelmassa vilket gav den en riktigt suspekt smak, dock hade denna en väldigt skön kladdig smak men det var väl också det enda positiva med den.

Nej, det var totalt dissiga pengar. Bagel Deli skryter om att de har bäst bagles i stan och huruvida det stämmer eller inte kan jag inte svara på, men chokladfikat var bland det värsta jag smakat på länge.



Dela |


Chokladbloggens recept på chokladsommarlycka


Du behöver:
1-2 st personer som tycker om Magnum Double Caramel
1 st matbutik som säljer flerpacken med Magnum Double Caramel och Magnum Double Chocolate, gärna till lågt pris.

Gör så här:
1. Köp upp hela matbutikens lager av flerpack Magnum Double Caramel och Magnum Double Chocolate.
2. Ge alla Magnum Double Caramels till de 1-2 st personerna som tycker om Magnum Double Caramel.
3. Ät alla Magnum Double Chocolate själv.

Detta har noga prövats av mig under de senaste veckorna och fungerar perfekt. Idiotsäkert!



Dela |

Idag vid ett tillfälle av hunger, svaghet och abnormt chokladsug så slank jag in på Pressbyrån. Jag fick syn på en chokladmuffin (bakeoff) som såg helt fabulös ut, den såg ut att vara sådär härligt kladdig och grejer.

Köpte.

Tji fick jag. Det här var bland de äckligare chokladmuffinsen jag smakat, och faller in under detta inlägg. Smakar inte alls choklad och även konsistensen var skum, nästan lite seg.

Blä.



Dela |



Dela |




Chokladgräddglass med krossade chokladbönor. Mmmm, är mina första ord - det smakar ljuvligt. Chokladsmaken är kraftig och klar, och de krossade chokladbönorna adderar lite extra spänning i precis lagom dos!

Kommer absolut köpa denna igen. Rekommenderas!



Dela |

I en kommentar fick jag en länk till detta inlägg, där bloggerskan gjort egna praliner och jag tänker att det måste ju precis som hon skriver vara den perfekta presenten! Det ska jag nog dra till med nästa gång jag har idétorka.

Jag har aldrig gjort egna chokladpraliner (fy skäms) men hon skriver att det var lätt så det kanske man skulle försöka sig på? Tyvärr är jag varken förtjust i mandelmassa, marsipan eller nougat men det måste väl gå att göra utan?

Langa era bästa pralinmakar-tips och -recept så kanske jag får arslet ur vagnen någon gång!



Dela |

Jag har de senaste veckorna ätit astronomiska mängder av en liten godbit av företaget Swits. Den heter något i stil med "Chokladmousse med toffee" eller något (ursäkta mitt undermåliga minne) och kommer i tvåpack. Det är en liten förpackning med först något smuligt chokladigt i botten, sedan en kompakt chokladmousse och så lite chokladsås på toppen och de är underbart himmelskt goda.

Jag har tänkt att blogga om dem en längre tid, men hela tiden glömt bort vad företaget hette. Nu när jag väl kommit ihåg det, försökte jag googla men produkten finns inte med på företagets hemsida. Jag har även försökt googla runt, men inte hittat något. Jag är förvirrad, men övertygad om att jag minns rätt (jag antecknade det nämligen...).

Så, nu får ni bli utan bild, men med en order: inhandla dessa. De brukar finnas i charkdisken i matbutikerna, vid färdigmaten. Jag vet även att det finns andra företag som tillverkar liknande saker (bl a ICAs egna varumärke), dessa är okej men inte lika goda som Swits.



Dela |

Jag fokuserar ju mest på aspekten ätande av choklad, men man kan även diskutera chokladens fysikaliska aspekter. Det finns det dock de som gör betydligt bättre än jag, så jag tänkte tipsa om ett par blogginlägg.

Hos Matmolekylerna finns tre inlägg värda att läsa:
Del 1 behandlar hur fett skall stelna på "rätt sätt", och bland annat varför choklad kan bli vit på ytan om den förvaras för varmt.
Del 2 spinner vidare på fett i choklader, hur det stelnar osv.
Del 3 förklarar hur chokladen håller ihop.

Har även snubblat över ett engelskt inlägg som diskuterar hur smält choklad reagerar med vatten.

Intressant för den intresserade!


Min profilbild

Kontakt: chokladbloggen [at] hotmail.com



bloglovin

Skriv på uppropet: Återinför Magnum Double Chocolate

Bloggtoppen.se

Mat och Dryck

Reggad på Commo.se

counters for myspace


RSS 2.0