Dela |


bild
Life's good again! Eller så har jag missat det. Iallafall, GB har ju ett paket med miniglassar, double caramel och double chocolate. MUMS!
Förresten så har jag hört rykten på vissa håll om att Magnum Double Caramel är tillbaka till sommaren!!! Gäller bara att de tar tillbaka Double Chocolate också, så är allting klirrat :D.



Dela |

Min mor jobbar i Enköping, och där gör de helt fantastisk fika för er som inte visste. Ibland tar hon hem överbliven fika till mig, det är så stört goda grejer. Bra Enköping! Anyway, vi fick ett recept då för ett tag sen på någon sorts kladdkakeliknande sak med kokos och sånt på. Sjukt gott.


Dock har jag och mor svårt att få till kladdet, ty vår ugn är missbildad, men även det blev fantastiskt gott.


4 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
175 g smält smör

Toscasmet (ljusa kladdet ovanpå):
75 g smör
2 dl socker
1,5 dl grädde
1 dl sirap
1 påse kokos


Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop med resten. Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna och grädda i mitten av ugnen (200 grader) ca 12-15 minuter (kakan ska vara kladdig). Koka under tiden ihop toscasmeten under omrörning. Ta ut kakan ur ugnen, låt den svalna något och bred sedan över smeten. Grädda ytterligare 10 minuter tills toscatäcket fått lite färg. Skär i bitar. Ät.



Dela |

Jag och kollegan har date ikväll, och vi behöver en efterrätt. Så tipsa gärna om det är något särskilt som ni tycker vi borde provsmaka eller testa, så återkommer vi med recension. Skriv även gärna var man kan få tag på det. :D

Ni har tid på er fram till 18 ikväll, så tipsa på!



Dela |

Årets Chocolatier är en ny årlig publik professionell yrkestävling och utmärkelse inom området chokladförädling. Kort sagt, äntligen en tävling för alla chokladproffs. Utmärkelsen är instiftat av den ideella föreningen Chokladfrämjandet för att sporra kvalitetstänkande och yrkesskicklighet inom branschen. I juryn sitter 3 till 5 representanter från choklad och/eller måltidssektorn.


Man bedömer bl a yta och konsistens, samt synintryck, doft, smakupplevelse m.m.. Vill du anmäla dig, så gör det här innan september!




bild
http://www.chokladsalongen.se/Anmaelan.html



Dela |

Jag har hittat en jättebra receptsida för puckon som jag som har svårt och baka självständigt och inte förstår recept. Det är jättetydliga instruktioner, samt bilder för varje steg! Jättebra!

Recepten.se heter den. Kolla bl a in Sachertårtan, Browniesarna och den frusna chokladtårtan.




bild



Dela |

Vi råkade få hem lite gäster igår, helt oväntat. Imorse innan jag skulle gå till skolan såg jag att de hade tagit med sig fika, som ingen hade ätit upp. :D

Man ska välja sina gäster...



Dela |

 

Många säger att det är vår ute nu men jag tycker fortfarande att det är riktigt ruggigt. Idag var jag i skolan och pluggade nästan hela dagen och när jag kom hem var jag så frusen att jag ville unna mig något gott! Det blev ett stort glas varm vit choklad.

 

4 dl mjölk

några rutor vit choklad, ca 40g (jag använde Fazers vita blockchoklad)

om du vill någon ruta riven mörk choklad som garnering

 

Häll upp mjölken i en kastrull, bryt ned chokladen och värm upp så att det nästan kokar. Vispa ordentligt och håll koll så att det inte bränner fast (Vatten kokar vid 100 grader, mjölk kokar när du vänder ryggen till...). När chokladen smält, häll upp i glas eller kopp och garnera med lite mörk choklad.

 

Namnam! Jag gillar inte vit choklad som godis men det är helt oemotståndligt i bakverk, och fungerar alltså även i varm choklad. Blir ganska söt, så nästan lite mer som en dessert än en dryck.



Dela |

Min kollega tyckte det var en bra idé att göra denna fantastiska skapelse för dem som inte kan baka på riktigt. Jag är inte riktigt som min kollega, hon är fantasifull och håller på och bakar duktigt och så. Jag gör chokladbollar på sin höjd. Ibland en kladdkaka. I det här fallet en chokladbollskaka.

Jag gjorde förresten en halv sats, men receptet är för en hel kaka. Den blir ungefär lika stor som en kladdkaka.
Så, ni behöver:

- 2,5 dl socker
- 8 dl havregryn
- 2 msk vaniljsocker
- 3,5 dl kakao
- 225 g smör
- 3-4 msk kaffe
- 1/2 dl kokos och 100 g smält mörk choklad för topping



Blanda alla ingredienserna i en skål.



Rör om.



Lägg ut smeten på en kladdkakeform och häll smält choklad över. Ställ sedan in allt i kylen och låt stå där ca. 30 min, beroende på hur mycket du orkar vänta. :D



Jag hade inget kokos (kaos), så det blev lite florsocker på istället. Lycka till!



Dela |

 

Receptet kommer från boken Mitt eget kafé av Mia Öhrn.


Deg:
100 g rumsvarmt smör eller margarin
3/4 dl strösocker
1 ägg
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2 dl mjölk

Fyllning: (obs att denna är dubbel sats mot vad som anges i orginalreceptet, tyckte det var alldeles för lite fyllning)
100 g rumsvarmt smör
2 tsk kanel
4 tsk kakao
4 msk strösocker

Börja med degen. Rör smöret mjukt tillsammans med strösockret. Tillsätt ägget. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i smörsmeten. Blanda till en grynig massa. Rör ner mjölken och knåda ihop till en deg.

Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.

Dela degen i två bitar och kavla ut vardera bit ganska tunt till en långslmal degplatta. Bred på fyllningen i ett jämnt lager och rulla ihop till långsmala rullar. Lägg rullarna på en bakplåtspappersklädd plåt och platta till dem lätt. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 20 minuter. Låt svalna i några minuter och skär sedan till tunna skorpor på snedden.

Lägg skorporna med snittytan upp på plåtar klädda med bakplåtspapper. Rosta dem i mitten av ugnen i 225 grader i knappt 8 minuter tills de har blivit gyllenbruna på både ovan- och undersidan. Låt svalna och torka lite på plåten.




Kul att baka något som är lite annorlunda än min vanliga "bakrepertoar" eller vad man nu ska säga. Ni som varit med ett tag vet kanske att jag är ett stort fan av choklad i kombination till kanel, gillar till exempel att smaksätta varm choklad med kanel och så älskar jag de där chokladöverdragna mandlarna som är doppade i kanel. Därmed var även denna en hit! Kan även tänka mig att det vore gott i "vanliga" kanelbullar. Variationsmöjligheterna i skorporna är oändliga, jag funderar på hackad choklad i degen? Tyckte nämligen det var lite lite choklad (då har jag ändå dubblerat satsen fyllning i min version av receptet!). Jag hade lite svårt att få till den riktiga "skorpiga" känslan i dessa, utan de blev lite sega. Kanske stelnar efter ett tag. Gott hur som helst!



Dela |

 

Bakning pågår... kommer upp ikväll eller imorgon!



Dela |

 

Om finpralinerna då. När jag stod vid disken och pekade ut vilka jag ville ha funderade jag på om 9 stycken verkligen var tillräckligt, jag sätter väl i mig 9 stycken i ett nafs? Men nej! Det tog mig hela kvällen att äta upp 9 praliner för att de var så mastiga. Så mycket kakao. Man åt ett par stycken och fick närmast en kakaoöverdos, kändes det som...

 

Mörk choklad, denna trodde jag skulle vara min favorit men gillade den inte riktigt (om man får gnälla, den var ju egentligen grymt bitter). Kändes som en vag bismak av någon likör, eller så var chokladen bara lite för bitter.

 

Mjölkchoklad, åh gud så god den var. Ren och krämig och mjölkig smak, gillar verkligen!

 

Kaffetryffel, även denna god. Inte så pikant kaffesmak som många mer lågkvalitativa tryfflar, vilket jag mest ser som en fördel (även om jag är en riktig kaffemoster).

 

Tycker ni att det är ett bra eller dåligt betyg att man inte orkar äta så mycket av en choklad? Jag har alltid tänkt att det är ett dåligt betyg, om den är bra så ska man ju såklart vilja äta mer? Men efter den här upplevelsen börjar jag fundera på om det inte är så att man blir nöjd om det är kvalitativ choklad, för då innehåller den så mycket kakao att man... ja, blir nöjd, helt enkelt.

 

Sorry svamlet. Är riktigt krasslig idag, näsan bara rinner och ögonen svider, ska nog stanna hemma i sängen med ett gäng filmer.



Dela |

Här sitter jag tung i huvudet och med snorande näsa och svidande ögon. Tyvärr har jag en delinlämning i ett stort arbete i skolan imorrn så blir ingen vila för min del. Då är det bra att trösta sig med lite choklad! Kilade förbi NK och lyxade till det med lite praliner, har inte smakat dessa så det ska bli spännande. 75 kr för 9 st dock, ganska dyrt för en student men vad gör man väl inte.

 

Köpte mörk choklad, mjölkchoklad och kaffetryffel, 3 av varje. Återkommer med omdöme! :)



Dela |

Har ju skrivit tidigare om att det ska bli glass av Delicatos fantastiska chokladbollar. Nu har Delicato släppt ett pressmeddelande om ett samarbete med Triumph. Chokladbollen och Dammsugaren ska bli skopglass, 5 l, och ska säljas bl a genom Axfood och Servera.
bild



Dela |



Jag är inte ett stort fan av Werthers, men det verkar väl ganska gott? Någon som har provsmakat?



Dela |

bild

Väntade på mor efter träningen idag så jag gick till donken och skulle prova den nya McFlurry, men deras glassmaskin hade exploderat, så det blev den nya Cornetto. Jag har en tanke om att glass hjälper mot allt från ont i halsen till ont i magen. Idag hade jag både och.

Iallafall. God glass. Mycket choklad, älskar chokladbitarna i kombination med glassen, påminner om min gamla favorit vaniljglass med krossad choklad. Sen kommer helt plötsligt kolasåsen in, det känns lite skumt. Men på det stora hela funkar det ganska bra. Känner dock att den kanske inte riktigt är värd 19 spänn. Ganska liten var den också. :(

Betyg: 3/5



Dela |

bild
Passade på att smaka Magnum Ghana igår, det var söndag och sol, så situationen krävde glass.
"Det rikliga chokladöverdraget döljer krämig hasselnötsglass med virvlande chokladsås." Säger GB. Jag kände hasselnötssmak från tugga ett. Det smakade jättemycket hasselnöt. Och väldigt lite chokladsås. Eller någonting annat. Brukar tycka om nötter i normal mängd, men här var det lite mycket, så jag lär inte köpa mycket av den i sommar.
Betyg: 2/5



Dela |

 

I Åre köpte jag två strutar Årechoklad i hopp om att det skulle vara billigare än i Stockholm (det visade sig dock i efterhand om att prisskillnaden, om det ens är någon, är marginell), 2 för 100 kr. Köpte smakerna Mörk tryffel och Glad Vår som är en blandning av några olika. Fick sedan en släng av generositet och gav bort strutarna till mina föräldrar men hoppas ändå på att kunna snylta ett smakprov nästa gång jag är på besök, eftersom ryktet säger att de är gudomligt goda...

 

I Åre Chokladfabriks webbshop kan man köpa godingarna för 59 kr/strut.



Dela |

Tydligen heter det dementi och inte dementering eller dementation som jag ursprungligen trodde. Hur som helst, det här inlägget är till för att dementera uppgifterna min kollega gav i detta inlägg om favoritchokladgodis, hehe. Jag avskyr chokladferrarri med kola inuti eftersom jag inte gillar kola.

Tänkte däremot berätta om mina favoritchokladgodisar. Jag gillar egentligen inte något lösviktsgodis alls. Men om jag måste välja något är det mintpralinerna, de där som ser ut som chokladtoffee där man alltid råkar ta fel, men de verkar ha utgått? Sedan gillar jag Cinco Cookie. Namnam!

I övrigt är jag svag för Marabou Mjölkchoklad - vanliga, schweizernöt, apelsinkrokant och digestive.

Cheers darlings!



Dela |

bild
Köpte lite godis på Willys idag, passa på o köpa lite av mina favoritferraris, med kolasås inuti. Både jag och kollegan älskar dessa!
Vad är ert favoritchokladgodis?



Dela |

bild
Fazer lanserat en nyhet - Go Nuts with Dumle – Dumle Snacks kombinerat med cashewnötter. De ska ha lanserats i februari, så det är bara ut i affärerna och leta. Cashewnötter är mina favoriter, trots att jag inte är ett större fan av nötter, så detta kan bli intressant.
Har ni provat?



Dela |

Var på väg hem från en trevlig semester när jag fick ett obehagligt sms från den andra av oss två som bloggar här.  Någon har kopierat våra bakinlägg rakt av, med bilder och allt, och lagt upp på sin blogg.

Vet att sådant här händer i bloggvärlden, men det här är första gången för oss (vad vi vet) och jag är faktiskt väldigt ledsen. Särskilt receptinläggen är något som det går väldigt mycket tid åt att göra, och att någon då har så lite samvete att hon kopierar allt rakt av och låtsas att det är hon som har gjort det, känns inte som det roligaste. Känns faktiskt bisarrt att gå in på någon annans blogg

Har anmält copycaten till blogg.se och hoppas på att bloggen stängs ned eftersom det faktiskt bryter mot svensk lag att publicera andras bilder utan lov. Vet också att jag inte är den enda som råkat ut för detta så hoppas som sagt att den stängs ned illa kvickt.

Är det någon av er som läser som har erfarenhet av att tackla sådant här? Dela gärna med er i kommentarsfältet!



Dela |

bild
Hittade ett recept på fantastisk chokladtårta hos tasteline. Själv skulle jag ha lagt på lite körsbär eller nåt på toppen, brukar funka fantastiskt till sådana tårtor.



Dela |

Först ut att provsmakas av alla GB-glassar råkade bli den nya Daimstruten med päronsmak. Anledningen till att den var först, var att den såg störst ut i glassdisken och jag var jättesugen på glass.
Tycker det är jättetråkigt att alla glassa har blivit så små, sen man själv var liten. Kommer ni ihåg hur stora magnumglassarna brukade vara?
Iallafall, 20 riksdaler fick jag den för, apropå priserna sen man var liten. Kommer ihåg när man kunde köpa Cornetto Citron för 10 kronor. Det var tider det.
Nu till glass. Tappar fokus. Jag tycker om päronsmak, ffa i glassar. Det här var jättegott. Eller så har jag inte fått glass på länge. Men trots att det var iskallt, så var den här sjukt värd. Stor strut med god päronglass, om något plastig, men god, med chokladöverdrag.
Kommer leva på denna i sommar!!!
Betyg: 4,5/5



Dela |

bild
Hej, jag är beroende! Har ju en förkärlek för all sorters kakor med chokladöverdrag, allt blir så himla mycket bättre då. De här råkade finnas på praktiken igår. Oj vad gott det är. Vanliga tråkiga kex med chokladöverdrag = jättegott tydligen!
Göteborg levererar alltid :D, någon som smakat?



Dela |

bild
Denna sötsak ger mig lite barndomsvibbar då jag var helt insnöad på sådana där skumchokladdelfiner, ni vet :D. Jag tror jag levde på dem en tid. Skum, täckt med mörk choklad och chokladbitar.
bild
Någon mer än jag som minns???



Dela |

Ni får ursäkta, men i Stockholm skiner solen och då är glass typ det enda jag kan tänka på.

GB spinner vidare på kärlekstemat från förra året och lanserar i år kampanjen "Dela glädjen - säg det med en glass". Tanken är att man ska ge bort glassar via t ex en Facebook-app eller ett SMS, och att varje glass har ett budskap.

Daim Pear Dream: ”Kom och träffa mina päron”
Cornetto Enigma Vanilj & Hallon: ”Om du vill ha mig får du jobba lite…”
Cornetto Enigma Hasselnöt: ”Du får plats på min picknickfilt”
Cornetto Enigma Choklad & Kola: ”Du gör mig hel”
Magnum Ghana: ”Jag håller vad jag lovar”
Magnum Caramel & Nuts: ”You had me at hello”
Happy You, Happy Me: ”Du + jag = sant”
Twister Fruit: ”Ska vi åka berg-och-dalbana ihop?”
Ninja Star: ”Kompis, vill du tatuera dig med mig?”
Milktime Squeezy: ”Du är min bästa vän”
Filur: ”Ska vi leka?”
Solero Fruit Ice Orange: ”Du är het”
Ben & Jerry’s Chocolate Fudge Brownie: ”Jag bryr mig om dig”

Jag tycker budskapen är lite konstiga & cheesy... men kul tanke, kanske!



Dela |

bild
Delicato har kommit med en nougatboll, som ska vara som en chokladboll med nougat, samt krokantströssel på.
Gillar nougat och gillar choklad. Ska försöka hitta och provsmaka. Någon som har provat??



Dela |

bild
Marabou Premium har kommit ut med en ny choklad, mörk, med 70 % kakao och en blandning av pecannöt och havssalt. Själv är jag lite skeptisk tlll havssalt i choklad, men det kan väl vara värt att smaka. Dessutom tycker jag förpackningen var fin. :P
Någon som smakat?



Dela |

bild
På tal om MAX. Jag satt och fyllekäkade på MAX för något år sedan eller nåt, och råkade köpa på mig deras chokladmousse. Ja MAX har chokladmousse. På den tiden jag jobbade där, kändes det som ett Hallelujah-moment när de införde denna.
Iallafall, den är himla god, ska ni veta. Len, kanske lite väl söt, med chokladbitar på toppen. Och kostar endast 15 riksdaler. Prova det nästa gång ni fylleäter. A little tip from me to you :D



Dela |

bild
Jag vet inte om ni kommer ihåg, men på somrarna brukar MAX ha specialglassar i rån, som för övrigt är rätt goda. Iallafall så har de en chokladsås som stelnar på glassen och blir som crisp. Sådan sås finns att köpa hos GB, har jag nyss insett!
Jättegott, speciellt om man blandar med vanlig chokladsås :D



Dela |

I anslutning till förra inlägget: här kommer bilder på tre av de nya GB-glassarna!


Magnum Ghana






Cornetto Enigma Kola & Choklad





Daimstrut Päron


Jag kan knappt bestämma mig för vilken jag är mest sugen på att smaka! Helt galet. Bra gjort, GB!



Dela |

bild
GB har kommit ut med nya glassar. Vi har bl a den fantastiska B&J chocolate fudge brownie i miniformat, en Magnumglass vid namn Ghana med chokladsås och något mer, Cornetto Enigma som ska vara sjukt mäktig OCH Daimstrut med päronsmak! Jag har inte helt hundra koll, ty jag inte smakt de än, men ämnar att göra det snarast.
Någon som har smakat och hittat en favorit???



Dela |

bild
Mina praktikdagar är sjukt långa och mitt sockerberoende klarar inte av det här, så jag bestämde mig för att mitt i allt smaka på en av Marabou Sensations som mor hade köpt hem.
Det första jag märker är hur stora mandelbitarna är, det andra är att mjölkchokladen är ovanligt god. Jag känner knappt någon saltsmak, möjligtvis litegrann, men inget som förstör helhetsintrycket. Intressant kombination, som på det stora hela blev väldigt lyckad!
Skulle säga att det är som Marabou Schweizernöt, fast lyxigare och godare.
Betyg: 3,5/5



Dela |

Berte Glass är en ny glasserie från Sia. Glassen görs med mjölk från deras egna Berte Gård, ägg från granngården Lilla Stensjö, halländsk grädde och svenskt socker. Men det bästa måste ändå vara smakerna:


Kladdkaka: "Fyllig chokladgräddglass med
sega kladdkakebitar, mörk kolasås
och kanderade pecannötter."

 

 

Skidtur: "Fyllig chokladgräddglass med
rostad mandel, gyllengula russin och
bitar av mjölkchoklad
."

 

Sedan finns det ju även lite icke choklad-relaterade spännande smaker som till exempel äppelpaj. Namnam!



Dela |

... så ska de lansera två nya smaker tll våren: Creation Hazelnut de Luxe, mjölkchoklad med mandel- och hasselnötsnougat och Creation Mint: mörk choklad 70 % fylld med vit tryffel och mintkräm. Känns inte som mina favoritkombinationer, men vi får se vad kollegan säger.
Vad säger ni??
båda bilder från lindt.com
Källa: Chokladsajten



Dela |

bild
Lindt söker provsmakare, så vill man vara med, kan man köpa lite choklad och tävla här!
Varför inte :D?



Dela |

Kollar på Härmed förklarar jag er Chuck och Larry och smaskar på Karl Fazer mjölkchoklad. Den är... okej. Smakar inte choklad för fem öre, men gott som godis!



Dela |

bild
Fick en toblerone (den stora, flygplansverionen :D) igår av faster som vart på besök. Sitter och äter nu, har glömt bort hur gott det var! 

Himla gott att ha i alla typer av kakor också, för er som inte har provat.



Dela |



Den 28 februari gick startskottet för Årets Bak- och Dessertmästare, en tävling som arrangeras av Ögon (Fazers varumärke för bak- och dessertprodukter). Anmäler sig gör man på hemsidan www.bakochdessert.se med ett hemkomponerat recept, och under 15 veckor kommer juryn, bland annat bestående av Mia Öhrn, Magnus Johansson och Josefin Craaford, att utse veckovinnare som går vidare. Bland dessa röstar svenska folket fram fem tävlande som kvalificerar sig till en finalplats, där finalen, med chokladtema,  går av stapeln på Chokladfestivalen på Nordiska muséet i oktober!




Jag var på Chokladfestivalen i höstas (2010) och spanade lite!


Här är lite inspirationsbilder:







Vad väntar du på?



Dela |

bild och recept
Hittade ett härligt glassrecept hos Tasteline på chokladglass med egengjord choklad och marshmallowsås, hackade nötter och mjölkchoklad. Glass känns som ganska trevligt inslag nu när våren är på väg :D!



Dela |


Kom ett fint paket innehållande bland annat kakao, blockchoklad och lite annat smått och gott, särskilt Mia Öhrns bok Mitt eget kafé!



Mia har en asgrym blogg, kolla bara in chokladkategorin... to die for. Kollade igenom boken lite snabbt och blev riktigt baksugen, även om jag fortfarande är lite nedstämd efter det senaste misslyckandet... :P

Tack snälla Fazer! :)



Dela |

I onsdags började vi äta på de smarriga pralinerna från Chokladfabriken. Kan tala om att det är ett ypperligt sätt att piffa upp en i övrigt lite trist onsdags!

Vi smakade:
- Svartvinbär och mjölkchoklad
- Ingefärstryffel
- Fransk kola
- Maracaibo
- Espressotryffel
- Karamelltryffel
+ en till som vi inte förstod vilken det var...

På något mirakulöst sätt är vi dessutom eniga om våra favoriter:

...*trumvirvel*...

Svartvinbär och mjölkchoklad och Karamelltryffel!

Svarvinbär och mjölkchoklad hade en helt fantastiskt len och krämig konsistens och mjölkchokladsmak, och en ganska lätt ton av svartvinbär. Bra för de som vill ha något smaksatt utan att smaken tar över.

Karamelltryffel
var aningens söt, men oerhört len och mjuk. God till och med förmig som inte ens gillar karamell!

Fortsättning följer, vi ville inte äta alla på en gång!



Dela |





Tack snälla Chokladfabriken! Har provsmakat några och det var gott. Mer detaljer kommer...



Dela |

bild och länk om ni vill köpa på nätet...
Igår när vi hade vår lilla mindre lyckade muffinsupplevelse, fick jag en gåva av käre bloggkollegan <3. Hon hade hittat ett 3-pack ljus på självaste IKEA, varav en av dem luktade brownie. På riktigt. Den luktar exakt brownie. Jag har inte tänt ljuset än, men tror det här kan vara riktigt bra.
Tål att nämnas att de andra två var bl a kanelbulle ljus som luktar gudomligt. 50 riksdaler på IKEA. Rekommenderas!



Dela |

 

Vi tänkte baka jättegoda chokladmuffins med vaniljfyllning och visa er men det blev misslyckat! Kolla själv, det ser ju för fan ut som om det är smält ost ovanpå. Bläääää. Sen smakade muffinsen bara mjöl och inte choklad alls, trots att vi hade 3 gånger mer kakao än receptet angav.

 

Nåja. Jag kan ju även bjuda på en bild där vi försöker vispa helvetet för hand, jag har ju nämligen tappat bort min elvisp.

 

Något böjd visp...

Todo-list:

1. Köpa ny elvisp

2. Baka något vettigt till bloggen.



Dela |

bild
På tal om chokladbollar, och då Delicato, så har de lanserat en ny bit: Latte Nougat! Den innehåller krämig nougatkräm på en havrebotten, täckt med choklad och toppad med riskrokant och vit chokladströssel.
Tycker om nougat, havre, choklad, strössel... Känns bra det här, ska nog köpa med mig någon gång. Någon som har smakat?



Dela |

bild
Hörrni! Jag som chokladtönt sitter här och undrar. Är det bara jag som tycker att chokladbollar endast skall finnas samt förtäras med kokos på??? Eller är det pärlsocker? Läste på någon blogg att man borde ha strössel??
Så tell me, hur ska det vara egentligen??


Min profilbild

Kontakt: chokladbloggen [at] hotmail.com



bloglovin

Skriv på uppropet: Återinför Magnum Double Chocolate

Bloggtoppen.se

Mat och Dryck

Reggad på Commo.se

counters for myspace


RSS 2.0