Dela |

Tycker inte ni också att sommaren är lite tråkig ur chokladperspektiv? Läser man matmagasin och sådant så är det bär, frukt, och annat som räknas som "sommarmat". Jag har inte heller gjort mycket för att bryta denna chokladtorka och jag ber verkligen om ursäkt för bristen på inlägg här i bloggen. Men nu ska jag styra upp detta så kika in snart igen!Dela |

Läs här om 30-åriga Eva från Storbritannien som på grund av en åkomma vid namn Achalasia endast kan äta choklad.

Det är ju en sak som initialt låter som en dröm, det perfekta alibit, men när man tänker efter... nja. Jag skulle nog inte vilja vara begränsad till att endast äta choklad, då skulle man tröttna väldigt fort och det vore ju skam!Dela |
Idag fikade vi på Törners konditori i Östersund som jag varmt vill rekommendera. Både chokladtårtan och chokladbollen var jättegoda, chokladtårtan var väldigt maffig. Dock var chokladbollarna var ganska söta, kanske hade önskat mig lite högre kakaohalt.

Törners konditori räknas som ett av Sveriges främsta, dess hemsida hittar ni här.
Dela |

Idag snubblade jag över den underbara bloggen Drömkaka, som har en helt ljuvlig sektion chokladrecept!Dela |

Idag var jag i Gammelstad utanför Luleå där jag fikade denna goda muffin på Ullas Café.

 
Den var fantastiskt kladdig i mitten och innehöll även små chokladbitar. Grymt god! <3Dela |Denna glass smaskade jag i mig på Pite Havsbads Glasshus idag. De har pinnglass och två olika sorters kulglass - en italiensk lite lyxigare och en mer standard-glass. Den italienska chokladglassen var slut så jag tog en kula vanlig glass i smaken "Marängswiss", med chokladströssel, hackade nötter och chokladsås. All topping fick man ta själv från den så kallade strösselbuffen som kostade endast 6 kronor extra.

Värt ett besök om man har vägarna förbi!Glass är gott...Strösselbuffe är en ypperlig idé! (Haha, det rimmar till och med!)Dela |
Kommer med 99,9% sannolikhet sakna tillgång till dator närmsta veckan + några dagar. Sedan blir det full fart som vanligt!Dela |

När jag läste detta intressanta inlägg om våra grundsmaker salt, sött, surt och beskt fick jag lära mig att det även enligt vissa skolor finns en femte grundsmak som kallas umami. Umami beskrivs som smaken av protein, och fungerar även som smakförstärkare i form av natriumglutamat, som finns i många produkter. Umami är japanska för "god/färsk".

Umami fastslogs av japanen Kikunae Ikeda, professor vid det kejserliga universitetet i Tokyo, år 1908.Dela |Krämig choklad kallas det och krämig, det vill jag skriva under på! Har aldrig smakat maken till krämig glass förut. Chokladsmaken är jag dock något missnöjd med, jag tycker den var ganska lam och mest smakar mjölkchoklad.

Summa summarum, en helt okej och prisvärd glass men håller sig i medelskiktet.Dela |När jag gick igenom GB:s glassnostalgi, föll den större delen av min uppmörksamhet på alla tiders Magnum-glassar och jag bestämde mig för att knåpa ihop en liten sammanställning. Det har inte varit helt lätt men jag tror att den här är någorlunda korrekt. :)

Magnum Classic
1989 - idag
Magnum Mandel 1992 - idag
Magnum Choklad 1993 - 1994
Magnum Vit 1994 - idag
Magnum Strut Classic 1995 - 2000
Magnum Nougat 1996 - 1997
Magnum Strut Mandel 1997 - 2006
Magnum Ego 1998 - 1999
Magnum Orange Choc 1998
Magnum Double Caramel 1999-2002, 2004-2005
Magnum Double Chocolate 2000 <3
Magnum Caramel and Nuts 2001-2002
Magnum Sandwich 2002 - 2003
Mangum Yoghurt Fresh 2002-2004, 2006

Magnum 7 Deadly Sins: 2003
Lättja (vanilj med karamellsås och överdrag av mjölkchoklad och kakaobönor)
Begär (vanilj med jordgubbsöverdrag)
Högmod (vaniljglass med champagnesås och överdrag av vit choklad)
Girighet (tiramisu-glass med kaffesås och överdrag av mörk choklad och kaffebönor)
Avund (pistageglass med chokladöverdrag)
Frosseri (mörk chokladglass med dubbla överdrag av mjölk- respektive vit choklad)
Vrede (vaniljglass med bärsås och överdrag av mörk choklad)

Magnum Intense 2004

Magnum 5 Senses:  2005
Aroma (vaniljglass med överdrag av mörk choklad och kaffebönor)
Touch (hasselnötsglass med överdrag av mjölkchoklad och hasselnötter)
Vision (jordgubbsglass med överdrag av vit choklad)
Sound (kokosnötsglass med överdrag av mörk choklad)
Taste (vanilj och karamellglass med överdrag av mjölkchoklad)

Magnum Strawberry White, före detta Magnum 5 senses Vision 2007 - idag
Magnum Ecuador Dark 2007 - 2008
Magnum Colombia 2007 - 2008
Magnum Java 2008 - ???
Magnum Mayan Mystica 2008 - idag
Magnum Temptation Caramel & Almonds 2009
Magnum Temptation Chocolate 2009

Vad jag kan minnas så kom aldrig alla ur serierna Seven Deadly Sins respektive 5 Senses till Sverige? Jag kan bara dra mig till minnes att vi fick Lättja och Begär  respektive Aroma, Touch och Vision men jag kan ha helt fel? Någon som minns?

Vilken är er absoluta favorit-Magnum genom tiderna och vilken är det största bottennappet?Dela |Liten brownie (som dock kallas "big brownie") kostar 18, en brownielängd 45 kr. Jag minns första gången jag köpte denna brownie, de hade lagt fram brownielängder och skrivit en skylt "Big Brownie 18 kr". Kan man tolka det på något annat sätt än att hela brownielängden kostar 18 spänn? Svinbilligt tyckte min kompis och jag och köpte en, vi tänkte frossa sönder, men det visade sig vara en liten skitbit. Ganska sura blev vi, men jag kom att köpa brownien många och åter många gånger.

Seven Eleven-brownien har kommit att bli ett föremål för en hel del hatkärlek hos mig - jag kan inte alls bestämma mig för om jag hatar eller älskar den. Den är lite för seg för min smak, men det ska väl en brownie vara, så då kanske inte brownies är min grej helt enkelt? Chokladsmaken är stark men känns kvalitetslös.

Hur som haver är det ju så, att jag tyvärr inte besitter förmågan att kunna äta riktigt chokladiga grejer utan att bli redigt brun runt munnen, varför jag sällan äter stora kladdiga chokladiga grejer på offentlig plats. Därav har jag kommit att nästan sluta köpa Seven Eleven-brownien, men i tisdags gjorde jag ett undantag och då botade den faktiskt min huvudvärk (eller så kanske det var det tillhörande kaffet). Undrar just om det är crack i.

Vad har ni för känslor kring Seven Eleven-brownien?


Min profilbild

Kontakt: chokladbloggen [at] hotmail.combloglovin

Skriv på uppropet: Återinför Magnum Double Chocolate

Bloggtoppen.se

Mat och Dryck

Reggad på Commo.se

counters for myspace


RSS 2.0