Dela |


Det här var gott. Jag var inne på VI i Hornstull efter shoppingen, de brukar ha extrapris på choklad och sådant ibland och jag hittade denna, tydligen ny.

Det tog mig mindre än en halvtimme och jag har två rutor kvar. Mycket bra. Innehållet består av tranbärbitar som man kan tugga på och mandelbitar. Superb kombination, precis lagom söt. Gott att tugga och väldigt svårt att lämna ifrån sig. Den kommer definitivt vara med nästa gång det är tentadags :D.


Way to go, Lindt, fortsätt så!

Betyg: 3,5/5



Dela |

Vi är numera två som bloggar här på Chokladbloggen - dubbelt så bra! Vårt nyaste tillskott känner ni som anonym vän samt gästbloggaren.

Vi håller som bäst på att fundera på hur detta ska fungera rent praktiskt (det var därför jag var sugen på ny domän med Wordpress etc), men redan nu är det säkert att dubbelt så många bloggare = dubbelt så många inlägg (minst) = dubbelt så kul!

Här kommer en kort presentation av bloggkollega i form av en intervju:

1. Hur mycket choklad äter du varje dag?

Andra skulle nog tycka det är sjukt mycket. Men jag tycker ändå det är lite för lite. Hihi.


2. Vilken är din favoritchoklad?

Belgisk choklad är mycket trevligt. Jag föredrar egentligen chokladbakelser och kakor. Gärna någon form av kladdig chokladtårtesak med chokladsås och så.


3. Varför tycker du att choklad är gott?

Frågan är snarare varför någon INTE skulle tycka att choklad är gott???


4. Hur ska en bra choklad vara?

Den ska ej vara för söt, inte för konstiga smaker (typ havsgurka eller något), inte heller några bismaker. Det ska smaka choklad.


5. Vilken är chokladhöjdpunkten i ditt liv?

Oj. Jag fick för många många år sedan smaka italienska lyxchokladpraliner av min dåvarande pianolärare. Har fortfarande inte hittat dess like. Svår fråga. Man kan nog säga att jag fortfarande väntar på den.



Dela |

Det finns hopp! Köp den lilla asken, den innehåller nämligen lite annorlunda choklad, närmare bestämt tre sorter - blåbärspralin, lingonpralin och hasselnötsnougat. Mycket lovande ska jag säga. Speciellt nötnougaten. Små krispiga nötcross på toppen. Synd bara att asken är så liten, bara 12 praliner, 130 g. :(

SÅ. Ni kan få asken för endast 12 RIKSDALER på T-Jarlen vid Östermalmstorgs tunnelbana (Stockholm...). SPRING!
bild: cloetta.se



Dela |





Min mor hittade brudparets överblivna bröllopschoklad till reapris så hon köpte upp oss på massa lådor. Och praliner är ju gott.

Man kan säga att de tog Aladdin, målade om lådan och tog bort de bästa pralinerna. I 300-gram boxen finns 7 smaker, bl a gräddnougat och mintchoklad. Smakar okej, inget mer, jag är nästan besviken egentligen, det fanns inga spännande smaker, bara tråkiga gamla gräddpraliner.

Nä, prinsessa och sådant i all ära, men god choklad kan de inte mycket om.

Betyg: 2/5



Dela |

Tasteline har satt ihop några recept på franska chokladdesserter. Det blir ju lätt så att man kör på i gamla hjulspår; kladdkaka, muffins, kärleksmums, kladdkaka, muffins, kärleksmums, osv... så vad sägs om Pain au chocolat, Fudgechokladfondant, Riktigt mörk chokladmousse, Tiramisu med calvados och äpple eller Chokladpajer med krispigt garnityr?

Här hittar ni alla recepten!



Dela |

Nu såhär i tentatider blir det viktigt med socker ibland och jag har hittat en av mina favoritchokladbollar på fiket jag brukar plugga på. Det ligger i Gröndal (heter typ något sånt), jättemysigt, och man får chokladboll för 16 kronor. Den är sådär fantastiskt seg chokladig med lite kaffesmak och massa kokos och man blir rätt mätt på en också. Och då ska jag tillägga att jag är en sån som kan äta upp till 30 sushibitar på en gång.

Ber för övrigt ursäkt för min mobilkamera, den är lite värdelös ibland. Men ni fattar ändå tror jag :D

Var äter ni de bästa chokladbollarna???



Dela |

Dessa kommer självfallet provas inom en mycket snar framtid och då kommer självfallet en mycket utförlig recension!



Dela |

dsc00462 (MMS)

Fick detta mms av en vän. Någon känner mig verkligen väl!!



Dela |

Jag har under en tid funderat på att skaffa webbhotell & domän (chokladbloggen.se OF COURSE) och nu när jag äntligen tar mig i kragen och kollar upp det är det nån som har det registrerat? Och inte ens använder till nåt vettigt?
Nu är jag lite upprörd.



Dela |

Hade ett par påsar Marianne i retrodesign hemma i skåpet. Var egentligen inte särskilt sugen, men en kväll när jag ville ha något att knapra på framför teven öppnade jag en påse.
Nu är jag beroende.

Jag sitter här och tittar lite oroligt på den växande högen omslagspapper bredvid mig.

Jag äter dem så fort att mintomslaget fastnar i mina hörntänder. Jag biter fort, vill komma åt chokladen. Når chokladen, lycka för en stund, men kortvarig. Måste. Ta. En. Till.

Illa, illa.



Dela |

Min fina vän recenserade ju Marabou Sensation Cookies & Cream åt mig eftersom jag själv inte lyckades få tag på den. Jag letade på 7-11, Pressbyrån, Ica Maxi och DagLivs (Stockholm). Nada. Niet. Samma fina vän snubblar över chokladen i en liten skitkiosk. Ni vet, en sån där som knappt har ett namn. Och fina vännen köper chokladen och tar med när vi ska ses! Det kallar jag vänskap!

Så, jag kan rapportera att den är mycket god. Man kan inte sluta äta den. Ja, vi satte i oss hela kakan på ett par minuter. Den är ganska ljus, vilket jag vill varna för. Höljet är rätt och slätt mjölkchoklad. Gillar ni mjölkchoklad kommer ni falla pladask för denna.

Rekommenderas!



Dela |



Dela |


Har FORTFARANDE (varför finns den inte i alla butiker jag är i?!?!?!) inte smakat denna själv men här kommer en gästrecension från en kär vän som ni förhoppningsvis kommer få höra mer av (två bloggare = dubbelt så mycket uppdateringar! Yay!)

Marabou Mjölkchoklad med dubbel fyllning; mjuk gräddkräm med bitar av chokladkex och en mörk chokladsås. Innehåll: Mjölkchoklad fylld med chokladkex (1,5 %) i gräddkräm (31 %) och chokladsås (8 %).

Jag och mor var på Willys och då kände ju jag att man kunde passa på och smaka denna. 16,90 svenska riksdaler kostade den om jag inte minns fel, och det var något av det godaste jag ätit på hela året. Och jag äter mycket choklad jag.


Det är ljus choklad, vanlig Marabou, med krämsak och vad jag tror är Oreos men jag är inte säker och chokladsås. CHOKLADSÅSEN. Hur kunde man inte komma på den idén förut??? Jag föredrar att äta kakan upp och ner liksom, för då blir man inte helt kladdig av chokladsåsen, vilket jag blev första gången. Smeten smakar kaka, gräddig och bitar av Oreos. Och lager med chokladsås ovanpå. Jag skulle kunna tro att många anser den vara för söt, men den här kombinationen, söt eller ej – fantastiskt.


Jag är bara ledsen över att den är så liten. De borde ha en sådan här stor variant, 200 g. Då kan jag dö lycklig.


Betyg: 4,5/5



Dela |

I helgen är det dags för Nordiska Muséet i Stockholms årliga Chokladfestival! Jag var där för två år sedan (kunde inte gå förra året :() och det var verkligen en hit.

Öppettiderna i år är:
Fredag 15/10 kl. 10-20
Lördag 16/10 kl. 10-19
Söndag 17/10 kl. 10-18

och det kostar 100 kr för alla över 18 och 60 för de under.

Jag är bortrest i helgen men hoppas på att kunna titta förbi på söndag innan de stänger, vore surt att missa i år igen!

Rekommenderar hur som helst alla som har möjlighet att gå, det finns massor med smakprover och man kan lära sig väldigt mycket av de väldigt duktiga utställarna.

Läs mer här.



Dela |

Nu finns det två nya Marabou Sensation i butik - Cookies & Cream och Caramel & Crisp.
Cookies & Cream: Marabou Mjölkchoklad med dubbel fyllning; mjuk gräddkräm med bitar av chokladkex och en mörk chokladsås.
Caramel & Crisp: Marabou Mjölkchoklad med dubbel fyllning; krispig mandelkrokant i mjuk gräddkräm och en god karamellsås.

Gaah måste pröva Cookies & Cream!!!? Helt fantastiskt. Caramel & Crisp är jag inte lika sugen på, gillar inte caramel/toffe/kola-liknande grejer.



Dela |

Är det någon som inte får sjyssta flashbacks av Marianne? På Taxfreen köptes det alltid storförpackningar, och hos oss brukade det vara de små kulorna, som liksom smälte i munnen så fort så fort. Finns de kvar?
Anyway, Marianne firar nu jubileum genom en sjysst retrodesign av Sanna Annuka, som bland annat designat åt Marimekko (älskar Marimekko! Deras grejer är så himla fina, men lite i dyraste laget för studenten i mig. Då lägger jag hellre pengarna på choklad ;)). Riktigt snyggt är det i alla fall och kommer i butik i oktober då den kommer säljas i en begränsad upplaga under ett par månader.



Dela |

Eh, typ världens sämsta bloggare? Förlåt!!! Nu har jag i alla fall laddat upp med en massa najs choklad, och alla vet ju att hösten och vintern är chokladhögtiden framför alla andra!
Gjorde följande fynd hos min lokala Ica Maxi. 10 kr styck! Helt fantastisk.
Cranberry Intense har jag varit sugen på att prova ett tag, Roasted Almond är en av mina absoluta favoriter och Madagascar väljer jag ofta istället för den "vanliga" om jag vill ha något icke-smaksatt.
Återkommer såklart med utförlig recension på de jag inte redan recenserat!


Min profilbild

Kontakt: chokladbloggen [at] hotmail.com



bloglovin

Skriv på uppropet: Återinför Magnum Double Chocolate

Bloggtoppen.se

Mat och Dryck

Reggad på Commo.se

counters for myspace


RSS 2.0