Dela |





Thailand är helt fantastiskt på det sättet att man kan hitta massor med grejer som är lite annorlunda och inte säljs här i Sverige. Gäller iförsej hela Asien.

Iallafall, jag skulle köpa lite ansiktsmasker och gissa vad jag hittade - en chokladansiktsmask! Som för övrigt ska föreställa en chokladkaka tror jag. Har ej provat denna än, men himla kul grej tycker jag iallafall!





Dela |

Den här skulle jag vilja äta i midsommar... Vit chokladmousse med jordgubbskompott på sockerkaksbotten...




bild: chokladfabriken.com



Dela |



bild: chokladfabriken.com

Visste ni att man kan beställa chokladtårtor från chokladfabriken? De kostar inte katastrofalt mycket, 6 bitar för 230 kronor och 8 för 300 kronor. Bra idé för nästa födelsedagsfest om man inte har tid att fixa egen eller vill lyxa till det!

Den ovanför heter Manjari och är gjord på manjarichokladmousse, inlagda griottesbär (inlagda körsbär) och vaniljpannacotta på sacherbotten med mandel och rom. Javisst :D



Dela |



bild: chokladshopen.com


Mor har vart och handlat och köpte med sig choklad. Hon är ganska duktig på att hitta choklad till bra priser. Till fördel för mig då. :D

Passade på att smaka den nu då jag inte hade något annat till mitt te. Det jag brukar gilla med Anthon Bergs chokladkakor är att de är ganska fylliga i smaken och inte så lövtunna. Min kollega brukar hata det och säger att det inte smakar choklad.

Iallafall.

Den här var ok, jag tror att den skulle vara godare med mörkare choklad. Nu var den lite sötaktig, kanske inte favoriten. Men det funkade till teet.

Betyg: 2,5/5



Dela |



Dela |



Dela |

Mycket kexchoklad nu på vintern. Den har för övrigt fått ett nytt utseende, som kommer finnas i butik  från januari och framåt.



bild:cloetta.se




Vad tycker vi, hiss eller diss?



Dela |



Kan inte hitta en proper bild eller information om dem någonstans, så jag fick ta en egen bild. Finns inte ens på cloettas hemsida.

Igår vad jag och kollegan på biograf, och kollegan hade då med sig kexchoklad i minipåse och dessa crunchies. Jag fick dem sen, då kollegan tydligen inte uppskattade dessa.

Det ska vara "chocolate covered pops with a salty twist". Smakar ganska gott, fram till den "salta twisten". Den kommer allra sist mitt i all choklad. Har aldrig varit ett fan av att blanda choklad och salt. Men det är inte så mycket att det förstår godiset, för nu har jag snart ätit upp hela påsen.


Betyg: 3/5



Dela |



Som min kollega skrev nedanför kommer ju kexchoklad i blåbärsversion.

Jag hade faktiskt smakat föregångaren hallon och den var verkligen ingenting att hänga i granen. Det var choklad men någon syrlig bismak. Kände att kombinationen choklad och hallon för en gångs skull var jättedålig.


Så jag tror att vi får ta nyheten med blåbär med en nypa salt.



Dela |




Ber som min kollega så mycket om ursäkt för den kassa uppdateringen, men det händer inte mycket på chokladfronten hos mig nu.

Köpte dessa chokladrån för typ en månad sen på Lidl av alla ställen. Åt dem inte förrän i helgen. Knappt sötade rån med chokladöverdrag åt det mörkare hållet. Kostar 29,90 om jag inte minns fel.

Väldigt goda faktiskt. Smakar mest choklad, vilket det inte ofta gör. Gott.



Dela |


Dålig blogguppdatering på sistone, sorry! Nu har jag i alla fall en chokladrelaterad nyhet att komma med: Cloetta lanserar en ny variant av kexchoklad med smak av blåbär!
Oklart vad tanken bakom detta är med Cloetta försöker som jag förstått det få en koppling till blåbärssoppa och skidåkning, exempelvis så testades Kexchoklad blåbär för första gången på Vasaloppet.

Jag provade aldrig Kexchoklad hallon (skäms på mig!) men den fick väl någorlunda positiv respons. Vad tror ni om denna?

Just nu lanseras Kexchoklad Blåbär på Statoilmacker runt om i landet, men den beräknas nå "vanlig" livsmedelshandel vecka 6.



Dela |

Jag föll ju i höstas som en fura för Geisha Dreamy Caramel så har varit lite inne på Caramel-spåret på sistone. Köpte därför på mig Lindts Caramel Intense förra veckan men måste säga att jag blev mycket besviken. Det här tycker jag är alldeles too much. Andra bloggare har lovordat denna så jag vet inte om det kanske bara är jag som inte gillar karamell tillräckligt mycket för att uppskatta den?
Det blir till att donera denna till bloggkollegan för en second opinion tror jag. Jag fick i vilket fall som helst knappt ned en hel ruta.



Dela |

Kalasgott bjuder på kladdkakespecial så jag sitter här och dreglar. Kan inte bestämma mig för vilken som ser godast ut men lutar åt den med daim och digestive. Jag dör.



Dela |

Nedanstående länk var endast till thailändska cafét. Här är den huvudsakliga. Finns tydligen i Australien också.

Sverige väntar med spänning...



Dela |


Ena blogghalvan var då som sagt i Thailand och bättrade på hälsan och även brännan. Det fanns även tid för lite choklad. Här kommer ett litet bildregn.





Jag tänkte vara lite amerikansk och prova lite donuts.




Grejen med donuts är att de ser godare ut än vad de egentligen är. Detta gäller alla donuts. Denna var inget undantag. Dock var den inte torr som allt här i Sverige, utan väldigt välgjord på det sättet. Smakar tyvärr alldeles för lite choklad.





Ja. Läs ovanstående. Konstigt vad lite choklad dessa egentligen smakade. Nä inga fler donuts för mig.



En mycket god chokladglass med chokladsås och lätt kaffesmak.



American Brownie från ett café som heter Secret Recipe. AKA den mest fantastiska brownien jag någonsin ätit. Sjukt seg, sjukt hög kvalité på chokladen, sjukt mycket choklad. Damer och herrar, det här är en 5/5.

De har en hemsida. Gå in och kolla på bilderna. Fiket finns för tillfället endast i vissa länder i Asien.





En walnut brownie från samma kafé. Mindre chokladig, men helt klart värd att ätas. Jag gillar dock inte degen, den gick mer och sockerkakehållet, så den får betyget 3/5.



Dela |






nedersta bilden: coop.se




Eftersom jag inte hunnit med mina bilder än, får ni en recension på något jag hittade på flygplatsen i Thailand. Tänkte göra av med mina sista pengar och vad är bättre att köpa än choklad?

Detta är en variant på sådant cornflake-godis man kan göra där man tar cornflakes och doppar i choklad. Fast detta är kokos doppad i krispig choklad.

Fantastiskt len och god choklad, lagom söt, krispig, med smak av kokos. Mycket gott. Sjukt beroendeframkallande. Synd att jag endast köpte två askar. Kostade cirka 60 svenska kronor för 2 lådor. Köp om ni ser det någonstans.

Betyg: 3,5/5




Dela |

Det har tyvärr varit väldigt glest med uppdatering nu under julen. En av oss tog semester och den andra hade massa jobb. Men nu är vi tillbaka.

Tänkte senare lägga upp ett bildregn på all choklad jag fick i mig i Thailand. Kan säga så mycket som att jag bland annat hittade en brownie som hamnar på min top-5 lista bland choklad. De är inte alls dumma på det där med choklad därborta i Asien.

God fortsättning på det nya året!!!



Dela |

Oj oj oj. Det var bra länge sen jag skrev om Häägen Dazs Chocolate Pralines & Caramel men nu har jag i alla fall börjat äta av den.
Den är SÅ god. Den är många gånger godare än jag väntat mig. Chokladglassen är otroligt krämig och mjuk. Jag gillar inte kola men i glassen bidrar kolan till en sötsyrlig kontrast, och pecannötterna sedan? Herregud! Med sin lilla sälta formeras smakkontraster som gör att det vattnas i munnen på mig bara vid tanken.
Nej, alltså. Måste sätta i mig det lilla som återstår SNARAST.


Min profilbild

Kontakt: chokladbloggen [at] hotmail.com



bloglovin

Skriv på uppropet: Återinför Magnum Double Chocolate

Bloggtoppen.se

Mat och Dryck

Reggad på Commo.se

counters for myspace


RSS 2.0