Dela |

Stressbollar var ju väldigt inne för ett tag sedan men idag är det väl knappast någon som använder dem. Skulle jag använda en stressboll skulle det i alla fall definitivt vara en sådan här!

49 :- hos Bluebox.

Alltså seriöst, jag kan typ känna chokladdoften ända hit. Najs.



Dela |

Originalreceptet härstammar egentligen från Viktklubb.se, men jag hittade det här. Sedan modifierade jag det en aningens.



Det här använde jag
1 dl vetemjöl
0,5 dl kakaopulver (jag tog ca 6 matskedar, tappade räkningen :P mitt kakaopulver är tyvärr lite gammalt och har tappat smaken en del)
2 tsk vaniljsocker
250 gram kesella 1 % fett
3 st ägg
2 dl socker (här gaggades det om att byta ut en del mot hermetas lättströ, men screw that!)
0,5 tsk bakpulver
1 msk snabbkaffe
0,5 tsk salt
30 g hackad Anthon Berg ljus choklad
Gör såhär:
Vispa ägg och socker poröst.
Rör ihop alla torra ingredienser.
Rör ned de torra ingredienserna i ägget och sockret, och rör ned kesellan. Vispa smeten slät.
Lägg i muffinsformar, för mig blev det 20 st.
Grädda på 200ºC i drygt 10-11 minuter.



De här var väldigt enkla och snabba att göra och innehåller som sagt i princip inget fett alls. Men, de var inte alls lika goda som vanliga kladdmuffins. De smakar väl okej, men konsistensen känns slabbig och allmänt konstig. Det syns t o m på bilderna!

Jag är inte den som tänker mycket på vad jag äter, utan provade främst dessa för skojs skull. Men även om jag brydde mig, skulle jag inte baka dessa igen. De var ganska värdelösa.

Men skulle jag baka dem igen, så skulle jag 1) dra ned på kaffet, nu var jag tvungen att ha i extra mycket kakao för att täcka kaffesmaken liksom, 2) ha i med bakpulver, för de växte verkligen inte alls.

Fast nu kommer jag ju inte att baka dessa igen och det är inte heller någonting jag rekommenderar. Gör ordentliga grejer med smör och så istället! :D



Dela |

 

Bilden kommer från Siemens och hör till ett recept på en Kaffe & Choklad-malör (?) som verkar helt ljuvlig...



Dela |

Nu när sommaren börjar kännas allt mer avlägsen är vi tillbaka i den kanske största chokladårstiden - hösten! Vad passar väl bättre en höstkväll än lite te, en soffa och en massa kladdkaka med vispgrädde?

Lagom till kladdkake-säsongen snubblade jag över en ny community, Kladdkakan. Det är ett nystartat community som specialiserar sig på kladdkaka och allt därtill, och just nu pågår en tävling där man kan vinna 500g Valrhona kakao! Det skulle i alla fall inte jag tacka nej till!



Dela |



Dela |

Hos Lazybone finns en datormus som ser ut som en chokladkaka! Vilken rolig pryl! Den ser dock ut att vara ganska dålig ur en ergonomisk synvinkel, men strunt samma :P

Kostar £21.99 och finns som sagt hos Lazybone, men går väl antagligen inte att beställa till Sverige.

Hittad hos Chokladsajten.



Dela |

Tydligen har Le Whif uppfunnit inhalerbar choklad, dvs chokladluft. Finns i smakerna mintchoklad, hallonchoklad eller vanlig choklad.

Jag kan inte hjälpa mig att jag känner mig aaaaaaningens skeptisk. Le Whif marknadsför chokladluften som "kalorifri" och det må väl vara sant, men att ersätta riktig choklad? Njae :P

Uppsnappat hos Chokladsajten.



Dela |

Vincent Smith II, 29 år, arbetade på en chokladfabrik i Camden, London. Han höll på att ösa ned rå choklad i en tank för smältning och omrörning men ramlade själv i och drunknade.

Aftonbladet 9 juli

Fy vad hemskt!!! Nog för att det verkar underbart att flyta omkring i en tank med choklad men det här känns ändå riktigt obehagligt :(



Dela |

 

Källa: Asta på Vift (recept på choklad- och kolatårta)



Dela |

Kakaopriserna har nu stigit till sin hösta nivå på 10 månader som en följd av att många plantager blivit förstörda av El Niño, skriver The Seattle Times.



Dela |

Choklad i Fokus blev jag uppmärksammad om att det tydligen skall vara möjligt att göra kladdkaka i micron. Googlar man detta så ser det ut som att dessa recept bara är vanliga kladdkakerecept? Vissa innehåller bakpulver, men vissa gör inte ens det. Jag ser inte skillnaden mot den vanliga kladdkakesmeten. Gör ni?

Och har någon provat detta? (Inte för att jag har behov av att kunna baka kladdkaka i mikro, men av ren nyfikenhet...)



Dela |

 

Finns det något mysigare under hösten än att krypa upp i soffan med en kopp varm choklad och några tända ljus? Antagligen inte.

Det finns ju många roliga twister på den vanliga varma chokladen, och jag är på jakt efter en ny favorit! (Förra årets var ju varm choklad med kanel för min del.)

Så tipsa om alla era varm choklad-recept! Alla bra recept får ett inlägg och en länkning :)



Dela |

Okej men småtrist; jag tyckte faktiskt inte att det här var något särskilt roligt påhitt. Över huvud taget tycker jag inte att Anthon Bergs chokladkakor brukar vara så roliga; oftast smakar de knappt choklad och är allmänt tråkiga. Twisty Touch Strawberry & Orange är inget undantag utan saknar ordentlig chokladsmak. Konsistensen är ganska torr och trist, tror det kan bidra till att den lilla chokladsmak som finns göms.


Min profilbild

Kontakt: chokladbloggen [at] hotmail.com



bloglovin

Skriv på uppropet: Återinför Magnum Double Chocolate

Bloggtoppen.se

Mat och Dryck

Reggad på Commo.se

counters for myspace


RSS 2.0