Dela |

Hallå i stugorna! Jag beklagar den kassa uppdateringen, men har bara mycket att göra just nu.

Ikväll tänkte jag tipsa om att Marabou kommer att lansera en ny choklad som ska vara inspirerad av Söderhavet, och alla kan vara med och tävla om hur designen ska se ut! Designverktyget finns på deras hemsida.

Vinnaren vinner, utöver att få sin design i butik, en resa till Stockholm för att besöka Designkontoret Silver. Det finns sedan priser upp till 25e plats som självklart beror av en massa choklad!

Så in och tävla just nu!Dela |

 

GAAAAH!!!!!! Mina föräldrar åkte på semester och kom hem med världens finaste Ferrero-ask till mig. Ferrero Rocher säljs ju mest i Sverige, det är de guldiga pralinerna. De är så fruktansvärt goda att jag inte kan hantera så bra att ha dem hemma.

Det här är alltså en Collection-ask - en mörk version, den vanliga och sedan en vit version med kokos och mandel. GAAAAH! SÅ JÄVLA GOTT!!!

Ställde asken högst upp i ett skåp för att undvika att äta upp allt på samma gång, men det tycks inte hjälpa. :P

Recensioner på respektive kommer sist! Dock kan jag redan nu säga att det enda minuset är att asken var svår att öppna :P Det var något utav ett tragic moment där.

 Dela |


En klassiker! Otroligt lättgjorda och nu har jag hört att de dessutom går bra att frysa in. Det låter ju farligt... Orginalreceptet kommer från Inger Grimlund och Sofia Tronêts bok Typ mat... i köket alltså, ISBN 91-7299-008-2, men är som vanligt något modifierat av mig.
Ca 40 stycken (små!!)

Du behöver:
200 g smör eller margarin
6 dl havregryn
2 dl socker
5 msk kakao
Ev en jätteliten skvätt mjölk
Ev smaksättning, jag brukar slänga i lite kaffe, men man skulle även kunna tänka sig att pröva med lite apelsinjuice eller pepparmyntsolja (har aldrig provat, så inga garantier :P)
Dekoration, vanligast är väl pärlsocker eller kokos (kokos är min favorit!) men jag hade ingetdera hemma. En nödlösning brukar då bli att rulla i havregryn vilket fungerar bra, även om de inte ser lika festliga ut såklart. Jag prövade även att rulla i någon slags strössel (Crunchy från Ohoj), se övre bilden, men det fungerade inte lika bra, de fastnade verkligen inte.

Allt man behöver till grundreceptet!

Gör så här:
1. Börja med att mäta upp smöret. Kör det en jätteliten kort stund i mikron så blir det mjukare och lättare att arbeta med.
2. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop smeten med händerna. Om det blir för torrt kan man tillsätta en liten skvätt (~1 msk) mjölk, det ger ingen smakskillnad men kan hjälpa till att hålla samman smeten för det är ju väldigt mycket torra ingredienser!
3. Forma små bollar och rulla i det du valt som dekoration.
4. Ställ in i kylen en stund. (Det här steget brukar jag hoppa över, är för otålig...)
5. Förvara i frysen!Dela |

Choklad är väldigt gott och något jag verkligen brinner för, men tyvärr finns det en mörk sida hos choklad också. Jag har förut skrivit om bland annat Rättvisemärkningen, men det finns även fler baksidor hos chokladodling.

Kakaobönan odlas i de delar av världen där kollektivavtal och arbetsrättigheter endast är något man kan drömma om, och det förekommer även en hel del barnarbete och slaveri.

Svt:s Dokument utifrån sände den 23 mars en jättebra dokumentär! Den finns även att se här på Svtplay. Se den!Dela |


Grattis Tessan som vann! Ett mail är på väg till dig så kolla inboxen så fort som möjligt!

Vinnaren är dragen med hjälp av Random.org och alltså slumpmässigt utsedd. Många av er hade gjort jättefina inlägg och motiveringar, och det känns faktiskt lite synd att inte alla kan vinna :) (Helt ärligt, inte för att vara cheesy.)

Tävlingen fick ett fantastiskt gensvar och jag vill gärna hålla fler! Vi får se om det dyker upp några roliga grejer framöver :)Dela |

Halloj allihop och hoppas ni har en trevlig påsk!

Idag avslutas påsktävlingen, jag har dock flyttat fram gränsen 2 timmar eftersom jag inte kommer kunna vara vid en dator exakt klockan 16 :) Tävlingen är avslutad.

Så, se till att ni kollar er mejl senare ikväll :)Dela |

Förrätten blev såklart godis (när man är vuxen får man äta godis innan maten!!), men sedan blev det faktiskt lite vanlig mat till huvudrätt såklart (sill och sånt). Nu är det fikadags!

Föräldrarna har fyndat hela denna pralinask för 10 kr! Fatta, 10 kr! 10 kr! Hur billigt är inte det, fulchoklad eller ej?


Fanns visst en till pralinask som väntar på oss, en Anthon Berg. Dessa brukar kosta dryga 100-lappen, men de fyndade den för 50 kr. Helt sjukt.Alright! Tävlingen avslutas imorgon klockan 16, så än finns det tid kvar! Tävlingen är avslutad. Har fått ett helt fantastiskt gensvar, är lite chockerad faktiskt :P

Smell ya later darlings, antagligen imorgon om jag inte förätit mig innan dess ^^Dela |

Världens sötaste påskharar från Lindt... kan bli dina! Ni har fortfarande ett dygn på er att tävla.

Jag kan även avslöja att de är gjorda av tjock, smarrig choklad - mycket finare än vanlig sunk-choklad som brukar förekomma i påskharar och jultomtar och allt vad det nu kan vara. Mitt exemplar av den stora kaninen råkade nämligen förlora huvudet i en tragisk olycka, då ett chokladmonster med skarpa tänder gick till attack...

Hoppas ni alla har en härlig påsk! Jag ska hem till mina föräldrar på påskmiddag, även om det i mitt fall lär intas mer påskgodis än mat, så påskgodisfest kanske vore en bättre benämning. Hur firar ni påsk?Dela |

Chokladfesten & recensionsfestivalen fortsätter... från tävlingsvinsten fanns utöver Mandel i mjölkchoklad även Mandel i mörk choklad! Det är alltså en mandel som i doppad i ett slags chokladkräms-skal, och pudrat med något vitt som jag inte riktigt kunnat specificera vad det är.

Normalt sett brukar ju praliner vara hårda utanpå och ha mjuk fyllning inuti, men dessa är tvärtom. Mandeln gör att de blir hårda inuti (duh), och sedan är skalet liksom mjukt? Det är helt fantastiskt. Chokladkrämen är 70% men känns väldigt bitter för sin procenthalt... and I'm luvin it! Ännu godare än mjölkchokladmandeln helt klart, men jag tror verkligen att det kan vara en smaksak.

Glöm inte att tävla, ni har fortfarande två dagar på er! Tävlingen är avslutad!Dela |

Jag hade ju lovat att jag skulle recensera alla vinster i Påsktävlingen! Har dock inte hunnit med detta men nu kör vi slutspurt så hela långfredagen och påskafton blir en lång recensionsfest, vad tycker ni?

Första jag provade var Lindts Mandel i Mjölkchoklad. Den var riktigt god! Riktigt beroendeframkallande och lätt att sitta och småäta på. Helt klart farlig.
Det blev tomt snabbt...

Glöm inte att tävla! Ni har fortfarande två dagar på er :) Tävlingen är avslutad.


Min profilbild

Kontakt: chokladbloggen [at] hotmail.combloglovin

Skriv på uppropet: Återinför Magnum Double Chocolate

Bloggtoppen.se

Mat och Dryck

Reggad på Commo.se

counters for myspace


RSS 2.0