Visste ni det här???


Dela |

Visste ni att

- var 4:e chokladkaka som säljs i Sverige är av mörk choklad?

- vit choklad inte har fått någon färg från kakaopulver och därför är den vit?

- en chokladkakas kakaohalt har ingenting med kvalité att göra, det är ursprunget på bönan samt dess smak som sätter kvalité på chokladen. Även pris och innehållsförteckning reglerar kvalité, bra choklad är oftast dyrare och har mest rena ämnen i sig, d v s inga tillsatser och sånt.

- kakaosmör används i läkemedel och kosmetika?

- choklad helst skall förvaras i 17 graders temperatur? Helst skall det då förvaras i en s.k. chokladkyl. Årets julklapp??? Det går även alldeles utmärkt att frysa choklad om man har väldigt mycket och sen ta fram den igen.

Källa: Marabou Premium



Kommentarer
Postat av: Matskafferiet

Intressant!

2011-11-19 @ 20:27:30
URL: http://www.matskafferiet.se
Postat av: Alexandra - kärlek på tallrik

Haha, en chokladkyl? Ja, varför inte? ;)

2011-11-23 @ 00:40:04
URL: http://karlekpatallrik.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Min profilbild

Kontakt: chokladbloggen [at] hotmail.com



bloglovin

Skriv på uppropet: Återinför Magnum Double Chocolate

Bloggtoppen.se

Mat och Dryck

Reggad på Commo.se

counters for myspace


RSS 2.0