Rösta här! Och inspireras till egna bakbravader :)
Turnéplan:
9/6 -10/6 Stockholm – Kungsträdgården kl. 11.00 - 19.00
11/6 -12/6 Stockholm – Stureplan kl. 11.00 - 18.00
15/6 - 16/6 Malmö – Entré köpcentrum kl. 11.00 - 19.00
17/6 - 18/6 Göteborg – Järntorget kl. 11.00 - 19.00
27/ 6 - 28/6 Stockholm – Medborgarplatsen kl. 11.00 - 19.00
29/6 - 30/6 Stockholm – Ryssgården/Slussen kl. 11.00 - 18.00Synd att jag missat de första i Stockholm, men ska försöka passa in någon av de andra!
Läs mer här!
Ursprungsreceptet kommer från "Nya Annas mat" av Anna Bergenström, men jag har modifierat det något (och gjorde bara halv sats).
100 g smör eller margarin
100 g blockchoklad
2 ägg
2 dl socker
1 rågad dl vetemjöl
1 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
50 g hackade nötter (jag hade valnötter, hasselnötter eller mandel går också bra)
0,5 msk snabbkaffe löst i 1 msk hett vatten
Smörj och bröa en form. Hacka nötterna och värm ugnen til 175 grader.
Smölt smöret eller margarinet i en kastrull på låg värme. Lägg ned chokladen att smälta i det varma smöret.
Vispa under tiden ägg och socker pösigt. Rör ned mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Rör ned smörchokladen i äggsmeten. Smaksätt med kaffet som lösts i hett vatten och rör ned nöthacket.
Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter.
Jag är supernöjd med resultatet! Rutorna blev jättehärligt kladdiga och så mjuka. Ska enligt uppgift gå bra att frysa också - perfekt att ha i frysen och ta fram när du får oväntat besök...
Det var nåt nytt! Tydligen är det meningen att man ska strössla på det här och gnugga in det i till exempel frukt, som man sedan grillar. Spännande - återkommer när jag fått chans att testa.
Även Lejonet & Björnen skall finnas där med bl a italiensk chokladglass!