Dela |

Nu har du chansen att vinna en hel påse (nästan 1 kg!!!) med påskchoklad från Lindt!

Tävlingen är avslutad!

Tävlingsregler:

1. För dig med blogg: Skriv ett inlägg om den här tävlingen i din blogg. Ange länk till inlägget i en kommentar till detta inlägget.

För dig utan blogg: Skriv istället i en kommentar till det här inlägget en motivering till varför just du ska vinna!


2. Glöm inte skriva din epost! Ange gärna eposten som kommentar och inte bara i epostfältet, blir enklare för mig. Tänk på att ange en epost du kollar av ofta, jag måste ju kunna få tag på dig när du vunnit ^^


3. Jag drar en vinnare med hjälp av http://www.random.org. Det är alltså slumpen som styr! (Men tänk på att fina kommentarer ger god karma ;))


4. Tävlingen avslutas söndag 4 april klockan 18.00.


Under veckan kommer jag även att recensera alla produkter som ingår i vinsten. Så stay tuned! Det blir rena rama påskfestivalen :)


Alltså vem skulle inte vilja ha den här?!?!



Dela |

Hittat på Youtube - reklam för Marabou mjölkchoklad från 50-talet.


Riktigt skum tycker jag... vad tycker ni?



Dela |

Jag tänkte lite snabbt tipsa om att Lindt kommer ha en påskmonter på Stockholms Central i veckan, tisdag-torsdag! Där kommer man kunna bland annat provsmaka choklad och köpa påskchoklad till bra priser. Montern kommer stå i övre hallen så titta förbi om ni hinner! Ska se om jag hinner gå förbi själv, har ganska fullt denna vecka.



Dela |

 

Sådär! Nu har jag provat den andra chokladen jag köpte, Cloetta Goods Mjölkchoklad. Jag gillade ju Cashew & Tranbär väldigt mycket, så jag såg fram emot detta.


Och boy den var god! Nu är det naturligtvis mjölkchoklad, men det är riktigt god mjölkchoklad! Mycket bättre än trams-Marabou, t ex. Det här är sjysst kvalitet på mjölkchoklad och det känns extra bra att den är Rättvisemärkt såklart.


Så ja, den här rekommenderas, och kommer säkerligen köpas igen! Jag är även sugen på att pröva de andra två sorterna, Hasselnöt samt Mintcrisp. Främst Hasselnöten, har inte varit så sugen på mintchoklad på sistone av någon konstig anledning.


Har du prövat någon av Cloetta Goods nya, vad tyckte du?


'



Dela |


Cloetta skapar en speciell bröllopschoklad med anledning av kronprinsessbröllopet, och även GB hakar på trenden genom att låta glassgubben gifta sig med glassgumman!

Glassgubben såg dagens ljust för första gången år 1965, undergick 1985 en remake men byttes drygt ett decennium senare tillbaka till den ursprungliga glassgubben. Han döptes till Clovve och 2009 dök även Clovina, hans flickvän upp, och den 16 maj i år ska de gifta sig!

Roligt, gulligt eller alldeles överdrivet, vad tycker du? Själv kan jag inte riktigt bestämma mig - det är en ganska kul grej, men jag tror vi kommer hinna tröttna på det innan kronprinsessans bröllop äntligen blir av.



Dela |

Sådärja! Nu är jag nog klar med den nya designen tills vidare. Är faktiskt ganska nöjd!

Det jag tvekar om är texten i headern (färg, font), bakgrunden samt menyn, om den kanske är lite för plottrig?

Åsikter emottages självklart hemskt gärna! :)



Dela |

Idag har jag bestämt mig för att ägna några timmar åt att bygga om bloggen! Den har ju sett ut så här typ hur länge som helst, så det känns verkligen som om det är dags.

Så, ni får ha överseende om den ser ut som a pile of crap i några timmar :)



Dela |

 

Jag har tentaperiod. På tentor måste man ju självklart ha med sig något gott att mumsa på - jag brukar köra all in med kaffe, vatten, frukt och choklad. Dock vet jag inte vad jag tänkte med när jag köpte endast en sådan här liten fjuttig 30-grams Marabou Premium? Hur kan jag ha trott att det skulle räcka? Marabou Premium i all ära, gott var det ju och så, men det var inte på långa vägar tillräckligt.

Nej, det misstaget vägrar jag att göra om! Att sitta på tenta och ha slut på choklad efter halva tiden är inte att rekommendera.



Dela |


Förste choklad till provsmakning av de två jag köpte blev Cashew & Tranbär. Spännande kombination, kan det verkligen vara gott?, tänkte jag.

Det är alltså en ljus choklad (32% kakao) med cashewnötter (9%) och tranbär (9%). Chokladen är rättvisemärkt, det är dock bara kakosmöret och kakaomassan som är rättvisemärkta produkter. (Lite trist.)

Så, smaken? Jo, den är fantastiskt god. Det är en väldigt mjölkchoklad-ig smak och därav ganska söt såklart, men väldigt fin mjölkchoklad. Kakan känns högkvalitativ och välgenomtänkt. Jag känner mest av tranbären, kanske främst för att det är ganska stora bitar som märks tydligt på konsistensen. De bidrar också ganska tydligt med en viss syrlighet till chokladen, som smälter fint ihop med mjölkchokladens sötma. Cashewnötterna märks inte av lika tydligt, utan främst genom en bitvis nötig ton.

Summa summarum så var chokladen riktigt god och det är svårt att nöja sig med bara en bit, det blir lätt så att hela chokladkakan slinker ned och det måste väl vara ett gott betyg? :) Den här kommer jag absolut att köpa igen, och jag ser även fram emot att smaka den med endast mjölkchoklad, eftersom just chokladen var så god. Jag kan dock tänka mig att den är något för söt för min del, eftersom cashewen och tranbären tonar ned sötman en del, men den som lever får se!



Dela |

För ett tag sedan bloggade jag ju om att Cloetta lanserat en ny rättvisemärkt choklad vid namn Cloetta Good, och idag hade de kommit till min matbutik! 2 för 25:- var det så jag högg till på en Mjölkchoklad och en Cashew & Tranbär. Det ska bli spännande, fullständig recension kommer såklart! (Denna gång ska jag inte äta upp allt och slänga förpackningen innan jag hunnit blogga om det nej...)



Dela |

 

SIA Glass lanserar i sitt sortiment för skopglass (till glassbarer) en rad nya smaker, där de intressanta är Brownie (övre bilden) och Marängswiss (undre bilden). Om det är så gott som det låter kommer jag nog att hänga en hel del på någon skön glassbar i sommar :P



Dela |

Oooups. Jag hade ju lovat att recensera de här pralinerna som jag fyndade! Sen råkade det hända en liten olycka där jag råkade äta upp hela asken och sen råkade jag slänga den tomma asken för vad ska man väl med en tom ask till råkade jag tänka? Oooups.

Så det får bli en lite tråkigare recension utan dreggel-dreggel-bilder och sånt. Utan ögongodis. Tyvärr.

Så, tja, vad ska man säga. Det är ju inte direkt någon kvalitetschoklad det rör sig om, så om ni är sådana kan ni sluta läsa nu. Men uppenbarligen var den god, eftersom jag åt upp den så snabbt att jag inte ens hann recensera den. Det var ett mörkt chokladskal, med hasselnötskrämsfyllning och en hel nöt i mitten. Ganska söt, chokladen kanske inte smakade så mycket choklad som man kunde önska, men det slank ned. Dock mer godis än choklad.

Now you know.

Men hörrni ni bara måste besöka deras hemsida, om inte för annat så bara för att höra den klämkäcka signaturmelodin. :P



Dela |

Kolla in inlägget hos landinskan som låg på blogg.se's framsida! Kladdkaka med vit choklad! Jag är inte så mycket för vit choklad men det där såg fruktansvärt mumsigt ut. Me want! Synd för mig att jag har tenta-p och absolut ingen tid att baka nu :(



Dela |


Jag har blivit ombedd att recensera en mat- & dryckessajt med det väldigt passande namnet Mat & Dryck. Det finns ju en hel del mat- och dryckessajter på internet, men få som enligt mig är riktigt bra. För att jag ska tycka att en sådan sajt är riktigt schysst, ska den ha:
  • Schysst, stilren design
  • Inspirerande design, man ska bli hungrig! Snygga bilder och liknande
  • Mängder av recept, särskilt med choklad :P
  • Intressanta artiklar
  • Gärna tema-sidor med passande recept och så vidare.
  • Medlemsfunktioner, forum? - inte nödvändigt men kan vara kul.
Mat & Dryck uppfyller de flesta av kraven - det är en snygg, lättnavigerad och schysst mat- och dryckessida med väldigt stor potential - det enda som behövs är mer choklad! (Såklart, alltid mer choklad... :P) Jag hittade dock ett par spännande recept, vad sägs t ex om Cheesecake med vit choklad eller Jordgubbe- och marängswiss (med mörk choklad givetvis...) (Vem gillar bananer i marängswiss anyway...??)



Dela |

Var en snabbis inne på affären DagLivs i Stockholm för att snabbhandla lite grejor jag behövde och titta vad jag fyndade! En pralinask för endast 15:-, orginalpris låg runt 40 kr. Och inte dåligt datum eller någonting.

Om ni undrar varför kartongen är öppen var det för att jag inte kunde hålla mig utan slet upp den på vägen hem och började mumsa i mig - så jag kan avslöja redan nu att de var goda, men fullständig recension kommer senare :)



Dela |

Stor kopp...


Jag satt och slötittade på teve när helt plötsligt Gordon Ramsays tvprogram dyker upp i rutan. Hans små adepter hade lagat chokladsouffle och nu började alla gästerna att väldigt känslosamt beskriva hur fantastisk den var. Väldigt målande.

Jag hade ingen choklad hemma.

Pinsamt, jag vet.

Däremot hade jag en några dagar för gammal mjölk som jag borde göra av med. Vad bättre än att göra lite varm choklad?

Svängde ihop en ny, riktigt god variant:
2 msk kakao
2 msk O'boy (istället för socker alltså)
1 tsk vaniljsocker (tycker det är så himla gott!)
Rör ihop detta, späd med mjölk, smaka av tills färdigt.

Blev riktigt god som sagt, ganska bitter. Skall definitivt göras igen!



Dela |

Ibland får jag för mig att ha chokladfria dagar. Fråga mig inte varför, det måste vara tillfällig sinnesförvirring. Det resulterar sällan i något annat än att jag är våldsamt chokladsugen dagen därpå. Igår var alltså chokladfri dag, och idag var jag våldsamt chokladsugen. Choklad eller fika, vilket som. Så när jag gick för att handla lite mat och såg att det var extrapris på Toblerone, fick såklart några stycken slinka med.

Toblerone finns ju i några olika smaker, men jag valde såklart Toblerone Dark. Den är faktiskt riktigt god för att vara "fulcoklad"! Lite söt och inte den renaste chokladsmaken kanske, men ändå förvånansvärt god kvalitet. Helt klart prisvärd om man skulle snubbla över något extrapris sådär :)

 


Min profilbild

Kontakt: chokladbloggen [at] hotmail.com



bloglovin

Skriv på uppropet: Återinför Magnum Double Chocolate

Bloggtoppen.se

Mat och Dryck

Reggad på Commo.se

counters for myspace


RSS 2.0