Kontrollfreaks och perfektionister tar över chokladvärlden


Dela |

Senaste trenden bland chokladproducenter rapporteras av Los Angeles Times vara strävan efter total kontroll över hela produktionskedjan, från böna till färdig chokladkaka. Chokladproducenterna bygger sina egna fabriker i äkta Willy Wonka-stil i sin strävan att finna den perfekta chokladen. För inte ens dagens bästa kvalitetschoklad anses vara god nog.

Dessa chokladproducenter intresserar sig för saker som kakaobönans genom, mikroskopiska skillnader i förfiningsmaskineriet och stabilitetsskillnader mellan olika typer av kristallstrukturer i choklad. De experimenterar med olika långa rostningar av kakaobönan, olika typer av torkningar och mycket mer - praktiskt taget varje steg i chokladproduktionsprocessen utreds. Det är nästan så att man skulle vilja kalla chokladfabrikerna för chokladlaboratorier.

Följande citat är från Colin Gasko, ägare av Rogue Chocolatier;

"I don't think that anybody in the world making chocolate right now is making the best chocolate that can be. There's such tremendous potential."

Källa: LA Times


Kommentarer
Postat av: Malin

vilken underbar blogg! Jag blev inte alls sugen på choklad nu ;P

2008-08-08 @ 22:57:13
URL: http://malinsmedberg.blogg.se/
Postat av: lilalili

Jag hittade till den här sidan av en ren tillfällighet och blev cho klat, så glad så glad!

Återkommer förmodligen ofta!

Kramis L.

2008-08-09 @ 09:18:43
URL: http://lilalili.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Min profilbild

Kontakt: chokladbloggen [at] hotmail.com



bloglovin

Skriv på uppropet: Återinför Magnum Double Chocolate

Bloggtoppen.se

Mat och Dryck

Reggad på Commo.se

counters for myspace


RSS 2.0