Kontrollfreaks och perfektionister tar över chokladvärlden
Senaste trenden bland chokladproducenter rapporteras av Los Angeles Times vara strävan efter total kontroll över hela produktionskedjan, från böna till färdig chokladkaka. Chokladproducenterna bygger sina egna fabriker i äkta Willy Wonka-stil i sin strävan att finna den perfekta chokladen. För inte ens dagens bästa kvalitetschoklad anses vara god nog.
Dessa chokladproducenter intresserar sig för saker som kakaobönans genom, mikroskopiska skillnader i förfiningsmaskineriet och stabilitetsskillnader mellan olika typer av kristallstrukturer i choklad. De experimenterar med olika långa rostningar av kakaobönan, olika typer av torkningar och mycket mer - praktiskt taget varje steg i chokladproduktionsprocessen utreds. Det är nästan så att man skulle vilja kalla chokladfabrikerna för chokladlaboratorier.
Följande citat är från Colin Gasko, ägare av Rogue Chocolatier;
"I don't think that anybody in the world making chocolate right now is making the best chocolate that can be. There's such tremendous potential."
Källa: LA Times
Dessa chokladproducenter intresserar sig för saker som kakaobönans genom, mikroskopiska skillnader i förfiningsmaskineriet och stabilitetsskillnader mellan olika typer av kristallstrukturer i choklad. De experimenterar med olika långa rostningar av kakaobönan, olika typer av torkningar och mycket mer - praktiskt taget varje steg i chokladproduktionsprocessen utreds. Det är nästan så att man skulle vilja kalla chokladfabrikerna för chokladlaboratorier.
Följande citat är från Colin Gasko, ägare av Rogue Chocolatier;
"I don't think that anybody in the world making chocolate right now is making the best chocolate that can be. There's such tremendous potential."
Källa: LA Times
Kommentarer
Postat av: Malin
vilken underbar blogg! Jag blev inte alls sugen på choklad nu ;P
Postat av: lilalili
Jag hittade till den här sidan av en ren tillfällighet och blev cho klat, så glad så glad!
Återkommer förmodligen ofta!
Kramis L.
Trackback