Chokladutbildning på distans
Ecole Chocolat är baserade i Vancouver men erbjuder distansutbildningar i choklad. Programmen är på deltid och kräver enligt sajten 6-8 timmar i veckan för den "normala" studenten.
Det erbjuds tre olika typer av program;
The Professional Chocolatier Program, $595 USD, 3 månader med start varje januari, april och september. Du får lära dig allt från chokladens historia, odling, förädling, smakpsykologi, produktion, hur du gör alla möjliga sorters praliner samt lite om marknadsföring och -implementation.
The Chocolate Making from the Bean for Chocolatiers Program, $395 USD, 2 månader. Utöver studier av chokladindustrin lär du dig som programmets titel lyder, allt om kakaobönan och dess möjliga förädling.
Quality Assurance Program, $295 USD, 2 månader. Här behandlas kvalitetsförsäkring vid chokladtillverkning, samt matkemi, receptutveckling, matsäkerhet och säkert mycket mer.
Master Chocolate Programs hålls inte som endagskurser utan är snarare "läger" som hålls i Vancouver, Belgien, Frankrike, Costa Rica och Toscana under det kommande året.
Det erbjuds tre olika typer av program;
The Professional Chocolatier Program, $595 USD, 3 månader med start varje januari, april och september. Du får lära dig allt från chokladens historia, odling, förädling, smakpsykologi, produktion, hur du gör alla möjliga sorters praliner samt lite om marknadsföring och -implementation.
The Chocolate Making from the Bean for Chocolatiers Program, $395 USD, 2 månader. Utöver studier av chokladindustrin lär du dig som programmets titel lyder, allt om kakaobönan och dess möjliga förädling.
Quality Assurance Program, $295 USD, 2 månader. Här behandlas kvalitetsförsäkring vid chokladtillverkning, samt matkemi, receptutveckling, matsäkerhet och säkert mycket mer.
Master Chocolate Programs hålls inte som endagskurser utan är snarare "läger" som hålls i Vancouver, Belgien, Frankrike, Costa Rica och Toscana under det kommande året.
Mer information: Ecole Chocolat
Kommentarer
Trackback