Cloetta Fazer delas!


Dela |


Den 16 juni tillkännagjordes delningen av ett av Nordens ledande konfektyrbolag; Cloetta Fazer AB. Cloetta Fazer AB bildades år 2000 genom sammanslagningen av Cloetta AB samt Fazer-bolagets konfektyrdivision och har uppnått omsättningar på 352 miljarder kronor (år 2007).

Anledningen till delningen sägs i pressmeddelandet vara "huvudägarnas olika syn på det långsiktiga ägandet och därmed på hur bolaget i framtiden bör utvecklas".

Delningen kommer fullbordas vid årsskiftet och Fazer kommer då grunda den nya Fazer konfektyr och ta med försäljningen av Fazer-varumärkena. Dessa utgör idag dryga 40% av Cloetta Fazer ABs svenska omsättning och hit räknas bland annat Dumle, Salta Katten, Marianne, Geisha och Karl Fazer.

Dagens andra huvudägare av Cloetta Fazer AB är AB Malfors Promotor som kommer att ta över Cloetta-varumärket och ansöka om börsnotering för nya Cloetta AB. Cloetta kommer att driva vidare bland annat Kexchoklad, Center, Polly och Plopp.

Förhoppningsvis kommer inte godishyllorna i våra matbutiker påverkas nämnvärt av denna skilsmässa, men då Cloetta Fazer AB som sagt är ett av våra största konfektyrbolag är det definitivt en händelse att hålla reda på.

Källa: All information hämtad ur pressmeddelandena från Cloetta Fazer.


Kommentarer
Postat av: Lovisa

Fin design!

2008-06-22 @ 16:14:50
URL: http://caffeineaddict.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Min profilbild

Kontakt: chokladbloggen [at] hotmail.com



bloglovin

Skriv på uppropet: Återinför Magnum Double Chocolate

Bloggtoppen.se

Mat och Dryck

Reggad på Commo.se

counters for myspace


RSS 2.0