Chokladfysik
Jag fokuserar ju mest på aspekten ätande av choklad, men man kan även diskutera chokladens fysikaliska aspekter. Det finns det dock de som gör betydligt bättre än jag, så jag tänkte tipsa om ett par blogginlägg.
Hos Matmolekylerna finns tre inlägg värda att läsa:
Del 1 behandlar hur fett skall stelna på "rätt sätt", och bland annat varför choklad kan bli vit på ytan om den förvaras för varmt.
Del 2 spinner vidare på fett i choklader, hur det stelnar osv.
Del 3 förklarar hur chokladen håller ihop.
Har även snubblat över ett engelskt inlägg som diskuterar hur smält choklad reagerar med vatten.
Intressant för den intresserade!
Hos Matmolekylerna finns tre inlägg värda att läsa:
Del 1 behandlar hur fett skall stelna på "rätt sätt", och bland annat varför choklad kan bli vit på ytan om den förvaras för varmt.
Del 2 spinner vidare på fett i choklader, hur det stelnar osv.
Del 3 förklarar hur chokladen håller ihop.
Har även snubblat över ett engelskt inlägg som diskuterar hur smält choklad reagerar med vatten.
Intressant för den intresserade!
Kommentarer
Postat av: Johanna
http://jostyle.blogg.se/category/choklad.html Titta gärna på mina egengjord chokladpraliner!
Postat av: Cutecakes-Paulina
Vilka bra länkar! Tycker sånt här är väldigt intressant!
Postat av: Choklad Anders
Tack för bra länkar!
Trackback