Semla + choklad = sant?


Dela |

Jag är rätt kräsen när det gäller godis och bakverk. Jag äter nämligen knappt något som inte innehåller choklad (undantaget mariekex, digestivekex, kanelbullar, lussekatter och semlor), men just såhär års blir man ju inte lite sugen på en semla. (Har dock fortfarante inte fått någon vilket är inte så lite frustrerande.)

SMS-konversation mellan mig (ChokladBloggen, CB) och en vän (Anonym Vän, AV) några veckor sedan.

AV: Jag vill äta choklad med dig.
CB: Fika imorrn?
AV: Vart?
CB: Vi kanske kan äta semlor?
AV: Är det choklad i dem?

Den sista var antagligen menad sarkastisk. Vilken idiot som helst vet ju att det inte är choklad i semlor.

Eller?

Snubblade över detta recept hos Allt Om Mat. Chokladsemla med kokos och passionsfrukt.

5 dl mjölk, 38 grader
50 g jäst
200 g smör, rumsvarm
200 g socker
200 g kakao
900 g vetemjöl
1 tsk salt
Kokos

mandelmassa:
100 g mandelmassa
2 msk vatten
50 g kokosflingor

Passionsfruktgrädde:
2,5 dl grädde
2 st passionsfrukter

1. Gör degspad och blanda i de torra ingredienserna.Blanda degen länge så att den blir smidig.

2. Rulla runda bullar och låt jäsa cirka en och en halv timme. Baka i ugn 10 minuter på 200 grader. Ta ut och låt svalna några minuter. Blanda mandelmassa, vatten och specialingrediens.

3. Vispa grädde och blanda med specialingrediens. Skär av locket och spritsa mandelmasseblandningen. Spritsa sedan grädden ovanpå. Chokladsemlans lock penslas med vatten och doppas i kokos. Sikta florsocker över blåbärs- och saffranssemlan.

Kan vara värt att besöka sidan också, finns nämligen en video!

Jag själv har inte varken orkat eller vågat prova. Tror jag nöjer mig med en vanlig semla i år för att sedan återgå till mitt standardätande: choklad. Men om någon provar är jag grymt nyfiken att höra vad ni tyckte!


Kommentarer
Postat av: Daniel Brahneborg

För några år sedan gjorde jag semlor enligt något recept i en semmelbok, där jag tror ditt recept också fanns med. Den variant jag gjorde var lite mer intensiv: Det var choklad i någon form i brödet, man blandade lite kakao i grädden (som då tjocknade MYCKET snabbare), hade finhackad choklad i mandelmassan, och siktade lite kakao ovanpå istället för florsocker. Hur coola som helst.



Och ja, det funkade strålande. Åtminstone för oss som är totalt chokladbesatta. Resten av familjen var måhända snäppet mindre entusiastiska, men de gick åt i alla fall.

2009-02-12 @ 22:22:11
URL: http://blogg.ricercar.se/basic
Postat av: mimmismat

Jo, här har det provats med choklad, banan och mandelmassa. Grädden smaksattes med Oboy. Den blev god må du tro.

Recept och bilder finns på min blogg för de som önskar.

Må så gott/Mimmi

2009-02-24 @ 17:53:36
URL: http://mimmismat.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Min profilbild

Kontakt: chokladbloggen [at] hotmail.com



bloglovin

Skriv på uppropet: Återinför Magnum Double Chocolate

Bloggtoppen.se

Mat och Dryck

Reggad på Commo.se

counters for myspace


RSS 2.0