





För att vi tyckte den var grymt snyggt gjord!

Här är bidraget som kommer på tredjeplats, från Amanda:
För att Lindtkulorna (är det väl?) blev så himla söta som små monster!

Marabou Premium mörk choklad med tryffelfyllning. Inte sett den förut men fyndade hur som helst på Ica Maxi för 10 kr, ordinarie pris 20 kr. Återkommer med recension!



God mörk choklad, väldigt mörk, smakar annars likadant, föredrar nog den ljusa varianten, passar bättre för budgetgodis.
Det var en gång en Björn och en Påskhare som härskade i skogen, de slog
och skrämde de andra djuren och visade ingen respekt! Även Påskharen
fick sig en hurring här och där av den stora Björnen, bara för att han var
så liten.
Påskharen gillade egentligen inte Björnen men nu hade han inga kompisar
kvar i skogen så han stod ut med Björnen för sällskapets skull. Men
så en dag när de två gick på en stig fick de se en Padda.
- Nu jävlar ska du få stryk, ingen får använda min stig som
rastplats! utbrast Björnen.
- Vänta, skrek Paddan. Om ni skonar mig så ska ni få tre
önskningar var, sade Paddan.
- Om du ljuger dränker jag dig, sade Påskharen. Så började Björnen på
sin första önskning. Han funderade en stund och sade:
- Jag önskar att alla björnar i denna skogen är honor utom jag.
Och vips så var det så!
Så var det Påskharen första:
Påskharen funderade en stund och sade:
- Jag vill ha en hjälm.
Och vips så var det så!
Björnen blev rasande på den dumma Påskharen och daskade till honom och
sade:
- Är du så jävla dum och tar en hjälm när du kan välja precis vad du vill!
- Men jag vill ha en hjälm, sade Påskharen
- Nåja, sade Björnen.
Björnen tänkte nu ännu större:
- Jag vill att alla Björnar i hela Sverige ska vara honor utom jag.
Och vips så var det så!
Påskharen tänkte och sade:
- Jag vill ha en cross!
Björnen blev ännu mer rasande på Påskharen och daskade till honom igen.
Björnen tänkte ännu större och sade:
- Jag vill att alla björnar i hela världen ska vara honor utom jag!
Och vips så var det så!
Björnen var överlycklig över sin situation.
Så var det Påskharens sista önskning.
Påskharen tog på sig hjälmen och hoppade upp på crossen, varvade upp den
och skrek till Paddan:
- JAG ÖNSKAR ATT BJÖRNEN VAR BÖG!
Det var Påsk. Barnen hade målat en massa ägg och lagt i en korg. Tuppen råkade komma förbi och såg alla färgglada äggen, varpå han rusade iväg från bondgården och iväg till djurparken där han spöade upp påfågeln.
Bea (som inte skicka med någon länk?)
- Vad hette stationen vi nyss passerade?
- Vet inte, svarade mamman.
- Jaha, det är väl inget att göra åt, suckade dottern.
- Vad gällde saken? frågade mamman nyfiket.
Här är vinnarbidraget:
Tills vidare bjussar jag på en urgullig bild på en chokladhare/-kanin (hm?).

Lite osäker på om Goldhasen Nest är det "riktiga" namnet. Det betyder i alla fall guldhare boet på tyska enligt Google Translate. Hm?
Chokladägg med blandad fyllning såsom Lindorfyllning, nougat eller crisp. Gott! Men jag saknar en variant med mörk choklad. Annars fint, festligt och framförallt påsk-igt!
Ps. Glöm inte att tävla om påskägg från Anthon Berg eller en 1 kg påskhare från Lindt!
En liten påskhare (den ni kan vinna här är mycket större!), någon slags chokladöverdragna ägg med varierande fyllning, och chokladdragerade mandlar som jag tror är samma som jag recenserade förra året men jag är inte riktigt säker.
Dessa tänker jag ta med mig på familjens påskmiddagar (fredag, lördag, söndag, sannolikt) i helgen. Hur firar ni påsk? Och framförallt, vad äter ni för påskgodis?
Ps. Glöm inte tävla om en 1 kg påskhare från Lindt och chokladägg från Anton Berg!
Tänk på att inte glömma bort att vara med att tävla - vi har ju två stycken fantastiska påsktävlingar på bloggen denna vecka. Vinn en 1 kg påskhare från Lindt eller varför inte ett av tre påskägg från Anton Berg?
I samarbete med Anthon Berg och Ica Maxi lottar vi ut tre stycken fina påskägg á la nedan!
För att delta i tävlingen ska du bidra med en rolig historia med påsktema (jag har mycket dumt plugg att göra under påsk och behöver få skratta lite). Det kan vara en knasig story från verkliga livet, en "rolig historia"-historia, en "alla barnen", en norrmanshistoria, en Bellmanshistoria, en... ja, bara fantasin sätter gränser.
Tävlingsregler:
1. Författa ditt bidrag och posta det i din blogg där du länkar till tävlingen.
2. Kommentera detta inlägg med länk till ditt tävlingsbidrag, glöm inte att skriva med din mailadress så att vi kan kontakta dig om du vinner.
3. Deadline är söndag 24/4 klockan 18.00.
4. Jag (C) och bloggkollegan (E) kommer läsa igenom alla bidrag och välja ut de tre som får oss att skratta högst. Vinnarna kontaktas via mail.
Vad väntar ni på?
Tävlingen avslutad!

Jag hade nog sökt om det inte vore för att jag pga jobb inte kan resa bort i augusti, det låter lite flummigt men jag försöker leva efter mottot you only live once. Här kan du se en kort (och smått intetsägande) film om uppdraget, och ansöka gör du på Marabou Premiums facebook page.
Nu drar vi igång den första av årets två påsktävlingar (Ja ni hörde rätt! Världens bästa blogg?)! Den är i samarbete med Lindt och priset är en 1 kg påskhare. Det är ganska mycket choklad, liksom.
Tävlingen är en fototävling och går ut på att skapa den häftigaste bilden på tema påsk + choklad. Låt kreativiteten flöda - det kan vara allt ifrån ett klassiskt fotografi till en illustration enbart gjord i Paint om du har sådana skills. "Häftigt" kan tolkas som estetiskt snyggt, eller ett starkt budskap, eller något som kan väcka känslor. Det är väldigt fritt!
De tre bästa bidragen kommer att publiceras på bloggen med länkning, och det bästa bidraget vinner en 1 kg chokladhare! Hur bra är inte detta?
Tävlingsregler:
1. Sätt ihop ditt bidrag enligt ovan beskrivning.
2. Posta detta i ett inlägg på din blogg där du länkar till denna tävling.
3. Kommentera detta inlägg med en länk till ditt tävlingsbidrag. Glöm inte att lämna din mailadress så att vi kan kontakta dig om du vinner!
4. Deadline är Söndag 24/4 (Påskdagen) klockan 18.00. Du har alltså nästan hela påskhelgen på dig att sätta ihop ett nice bidrag!
5. Jag (C) och bloggkollegan (E) är enväldiga domare.
Vad väntar ni på?
Ps. Stay tuned, imorgon startar vi den andra tävlingen!
Tävlingen avslutad!
Hittade en font som jag blev helt kär i, Fortuna Dot, och beslöt mig för att göra en ny header med den. Den går i samma stil som den gamla eftersom jag inte ville börja mecka med bloggdesignen i övrigt, but I löv it! Vad tycker ni?
gammal
ny
Hur som helst, på denna chokladprovning fick vi smaka på tre olika sorters ren choklad, för att sedan övergå till att mumsa Chokladfabrikens smarriga praliner. Vi smakade 6 olika praliner:
Hasselnötsgijanduja, väldigt ljus och nötig. Mycket god, men lite söt.
Ingefärstryffel, min favorit - och då gillar jag inte ens ingefära. Så len, mjuk, klar chokladsmak, med en svagt spikig ton av ingefära och citron. Överdoserar inte alls smaksättningen på samma sätt som de billigare chokladerna typ Marabou Premiums Citron och Ingefära.
Apelsintryffel, ganska mörk och väldigt stark syrlig smak. Väldigt mäktig. Men jag är ju en sucker för apelsinchoklad.
Maracaibo, en tryffel gjord på den speciella maracaibo-chokladen. Den odlas i Venezuela och får endast odlas där. God, med lite chokladcrisp. Ganska bitter.
Kardemummatryffel, fast denna hoppade jag!
Lakritskola, som tydligen är Chokladfabrikens mest sålda pralin. Jag var dock inte såld alls på denna, åt inte ens upp den. Kan vara för att jag varken gillar lakrits eller kola, och för att den knappt innehöll någon choklad.
Då jag inte var där i bloggsyfte tog jag tyvärr inga bilder! Dock kan jag lägga upp ett par bilder på chokladboken som vi fick i goodiebagen.



Så var det dags att prova Marabou Cookies Mjölkchoklad & Schweizernöt! Som ni ser på bilden är det inte överdrivet mycket choklad i dem. Däremot gillar vi verkligen att de är stora och härliga och känns lyxiga. De känns verkligen hembakade med sin lite ojämna form. Goda kakor helt enkelt, men för lite chokladsmak! Den chokladsmak som finns är tydlig Marabou-smak, och Schweizernötkakorna har den karaktäristiska nötiga Schweizernötsmaken men smakar inte så mycket choklad.
Slutsats: Goda om det är kakor som du är sugen på, men inte det bästa valet om du är chokladsugen!
Så nu vill jag bara hälsa alla nya läsare välkomna, och säga stay tuned för det är massa roliga chokladinlägg på gång, bland annat recension av Marabou Cookies som kommer ikväll och två grymma påsktävlingar som drar igång inom ett par dagar!


Tyvärr så var det väldigt svårt att känna både marängen och nöten, som helt klart fanns där, men chokladen var SÅ SÖT! Herregud, det var en sådan sockerchock att jag höll på att somna på jobbet sen när den avtog. Jag vet ju att Marabous mjölkchoklad brukar vara ganska söt, men den här tog priset. Oj. Tror faktiskt det kanske skulle kunna smaka bättre om det fanns mörk choklad istället. Ta det lugnt med sockret, Marabou.


Titta vad som befinner mig i mitt hem just nu! Mwahaha. E (kollegan) brukar bli sur för att jag alltid äter upp all choklad, men det är svårt när jag måste förvara det här. Jag har provsmakat den ena (men inte ätit upp allt!!!) men väntar med recension till efter vi har hunnit ha en lite mer grundlig diskussion.
Kul grej i alla fall måste jag säga, jag hade verkligen inte väntat mig att Marabou skulle släppa kakor!
Nyhet från Lindt: Excellence Stracciatella. Vit choklad med bitar av mörk choklad.
Vad tror ni?






Marabou Cookies finns i varianterna Mjölkchoklad och Schweizernöt. Kakorna blir en del av det ordinarie sortimentet och finns i handeln från och med vecka 14.



Mud cake. Typ som en lite för torr kladdkaka. Visst, det var väl helt ok och sådär, men inget jag skulle gå igenom eld och vatten för.

Oreo brownie. Samma som ovan, den var väl ätbar, men inte särskilt kul. Väldigt hård och smakade knappt choklad.
Det kan tyckas konstigt att jag bombarderar er med varm choklad-inlägg just nu, men här i Stockholm är det i alla fall riktigt regnigt och ruggigt. När kommer våren som alla tjatar om egentligen? Hur som helst - regn och rusk - då passar det med varm choklad!
Varm choklad går ju verkligen att variera i oändligheten. Idag testade jag att bryta ned både vit och mörk choklad, vilket tyvärr gav en ganska grådassig konstistens, men ändock blev väldigt gott! Hade dock en tendens att segmentera sig lite.

