Dela |

bild
Har haft en riktigt riktigt dålig dag idag, och det enda som funkar då är glass. Passade på att prova den som jag länge suktat efter. Har dock alltid tyckt att den var för liten. Den är jätteliten, men man blir himla mätt faktiskt.
Den var jättegod. Lagom mycket av choklad, kola, nötter och helt kitet. Jag gillar massa. Och den kostade endast 13 riksdaler. Inte många glassar man får för det priset nuförtiden :D.
Betyg: 4/5



Dela |

Vi har bl a Marabou Sensation Strawberry Cheesecake och Blueberry Milk, samt Marabou Caribbean med kokos, vad jag har förstått. Tråkigt att Marabous hemsida inte uppdaterar så bra, för de har inte skrivit något om dessa. Personligen är jag väl lite intresserad av jordgubbs-cheesecake-kakan, resten känns inte särskilt spännande faktiskt.
Ska leta fram lite bra bilder för er :D



Dela |

Tasteline har lite tips på olika kladdkakor, om ni inte vet vad ni ska laga för efterrätt ikväll :D. Vi har bl a lakritskladdkaka, GI-kladdkaka och nutellakladdkaka.
Själva föredrar jag den gamla hederliga varianten med möjligtvis lite tjockare innehåll, lite som en brownie, men smaken är olika... och typ jordgubbar till.
Hur vill ni ha era kladdkakor?



Dela |

bild
Jag skrev om chokladbollsglass för ett tag sen, och har sen dess inte hört så mycket om det, eller sett den någonstans. För er som bor i Stockholm kan jag meddela att jag har sett glassmaken i Kungsan i kiosken där bredvis Friday´s. Hade tyvärr inte möjlighet att smaka då, men ämnar att göra det snarast...



Dela |

bild
Jag såg att GB skall göra sådant paketglass av lakritspuck, nogger och päronsplit! Dessa skall finnas i butik v 18 enligt GB. Lite tråkigt dock att de inte tog något chokladigt i stil med Magnum Double Chocolate och gjorde om. Det hade väl ändå varit något... eller någon annan Magnum.
Vilken glass skulle ni helst vilja se i paketform?



Dela |

Här är bidraget som kommer på andra plats i Lindt-tävlingen, från Anna:

 

För att vi tyckte den var grymt snyggt gjord!



Dela |

bild
Har hört rykten om en viss kexchoklad banan? Sökt hos Cloetta, men inte sett så mycket. Någon som vet något, framförallt, är det gott?
Väldigt skeptisk, men vad vet jag...



Dela |

Vi hade helt glömt att vi skulle presentera även de bidrag vi tyckte kom på tredje respektive andra plats i Lindt-tävlingen så tack för påminnelsen!

Här är bidraget som kommer på tredjeplats, från Amanda:

 

För att Lindtkulorna (är det väl?) blev så himla söta som små monster!



Dela |

bild från Mcdonalds facebooksida
Hitta inget fakta på hemsidan, men när jag var inne på Donken senast och skulle gå på toaletten, såg jag att de hade en ny McFlurry. Fick aldrig tillfälle och smaka, så jag vet inte om det är apelsinchoklad eller någon annan form av apelsin. Verkar dock som en ganska fräsch idé.
Någon som smakat?



Dela |

Efter påsk och likaså efter jul finns det alltid en massa billigt godis att fynda i matbutikerna som vill bli av med de stora partier de tagit in inför festligheterna. Oftast är det mest crap (lösgodis och annat konstigt godis som inte ens innehåller choklad) men idag har jag fyndat!

 

Marabou Premium mörk choklad med tryffelfyllning. Inte sett den förut men fyndade hur som helst på Ica Maxi för 10 kr, ordinarie pris 20 kr. Återkommer med recension!



Dela |

Marabou Premiums chokladpraliner. Goda. :D Annars fick jag påskägg, men det var mest godis. Sen lite snickers och mars-choklad. Gott gott.
Vad fick ni i era påskägg?



Dela |

bild
När jag var i Spanien, skulle jag köpa resföda, då jag inte kan resa utan mat. Såg KitKat i formatet mörk choklad, och jag hade inte smakat denna förut, så jag köpte den. Tycker den vanliga är rätt god, så...

God mörk choklad, väldigt mörk, smakar annars likadant, föredrar nog den ljusa varianten, passar bättre för budgetgodis.



Dela |

Och de tre lyckliga vinnarna av Anthon Bergs påskägg är Lotta, Linda och Bea. Nedan följer vinnarbidragen :D. Jag och kollegan fick fnissa, tack för det!
Lotta

Det var en gång en Björn och en Påskhare som härskade i skogen, de slog
och skrämde de andra djuren och visade ingen respekt! Även Påskharen
fick sig en hurring här och där av den stora Björnen, bara för att han var
så liten.

Påskharen gillade egentligen inte Björnen men nu hade han inga kompisar
kvar i skogen så han stod ut med Björnen för sällskapets skull. Men
så en dag när de två gick på en stig fick de se en Padda.

- Nu jävlar ska du få stryk, ingen får använda min stig som
rastplats!
utbrast Björnen.
- Vänta, skrek Paddan. Om ni skonar mig så ska ni få tre
önskningar var
, sade Paddan.
- Om du ljuger dränker jag dig, sade Påskharen. Så började Björnen på
sin första önskning. Han funderade en stund och sade:

- Jag önskar att alla björnar i denna skogen är honor utom jag.
Och vips så var det så!
Så var det Påskharen första:
Påskharen funderade en stund och sade:
- Jag vill ha en hjälm.
Och vips så var det så!

Björnen blev rasande på den dumma Påskharen och daskade till honom och
sade:
- Är du så jävla dum och tar en hjälm när du kan välja precis vad du vill!
- Men jag vill ha en hjälm, sade Påskharen
- Nåja, sade Björnen.

Björnen tänkte nu ännu större:
- Jag vill att alla Björnar i hela Sverige ska vara honor utom jag.
Och vips så var det så!
Påskharen tänkte och sade:
- Jag vill ha en cross!

Björnen blev ännu mer rasande på Påskharen och daskade till honom igen.
Björnen tänkte ännu större och sade:
- Jag vill att alla björnar i hela världen ska vara honor utom jag!
Och vips så var det så!

Björnen var överlycklig över sin situation.
Så var det Påskharens sista önskning.

Påskharen tog på sig hjälmen och hoppade upp på crossen, varvade upp den
och skrek till Paddan:
- JAG ÖNSKAR ATT BJÖRNEN VAR BÖG!



Linda

Det var Påsk. Barnen hade målat en massa ägg och lagt i en korg. Tuppen råkade komma förbi och såg alla färgglada äggen, varpå han rusade iväg från bondgården och iväg till djurparken där han spöade upp påfågeln.




Bea (som inte skicka med någon länk?)
Familjen Svensson skulle åka till Malmö för att fira påsk med släkten. Väl på tåget frågade ena dottern:
- Vad hette stationen vi nyss passerade?
- Vet inte, svarade mamman.
- Jaha, det är väl inget att göra åt, suckade dottern.
- Vad gällde saken? frågade mamman nyfiket.
- Lillebror gick av där.



Dela |

Och vinnaren i påskharetävlingen från Lindt är ... Cissi!!! Vi har mailat och så, hoppas du blir glad för påskharen. Jättefina bidrag, jag och kollegan fick det svårt, och vi hoppas vi hade fler harar, men tyvärr... :D

Här är vinnarbidraget:
Photobucket


GRATTIS och glad påsk på er alla!



Dela |

Nu har vi avslutat båda påsktävlingarna, vinnarna kommer att kontaktas via mail ikväll och deras bidrag kommer såklart upp på bloggen lite senare.

Tills vidare bjussar jag på en urgullig bild på en chokladhare/-kanin (hm?).



Dela |

Hörni kom igen nu! Jag sitter och läser lite bidrag här, vissa rätt sköna faktiskt :D vet inte än vad kollegan tycker. Men är ni riktigt grymma har ni stor chans och vinna, fram till 18 idag! Kom igen nu, vill ni inte ha choklad på posten nästa vecka???



Dela |

 

Lite osäker på om Goldhasen Nest är det "riktiga" namnet. Det betyder i alla fall guldhare boet på tyska enligt Google Translate. Hm?

 

Chokladägg med blandad fyllning såsom Lindorfyllning, nougat eller crisp. Gott! Men jag saknar en variant med mörk choklad. Annars fint, festligt och framförallt påsk-igt!

 

Ps. Glöm inte att tävla om påskägg från Anthon Berg eller en 1 kg påskhare från Lindt!



Dela |

 

En liten påskhare (den ni kan vinna här är mycket större!), någon slags chokladöverdragna ägg med varierande fyllning, och chokladdragerade mandlar som jag tror är samma som jag recenserade förra året men jag är inte riktigt säker.

 

Dessa tänker jag ta med mig på familjens påskmiddagar (fredag, lördag, söndag, sannolikt) i helgen. Hur firar ni påsk? Och framförallt, vad äter ni för påskgodis?

 

Ps. Glöm inte tävla om en 1 kg påskhare från Lindt och chokladägg från Anton Berg!



Dela |

Hello my darlings!

Tänk på att inte glömma bort att vara med att tävla - vi har ju två stycken fantastiska påsktävlingar på bloggen denna vecka. Vinn en 1 kg påskhare från Lindt eller varför inte ett av tre påskägg från Anton Berg?



Dela |

I samarbete med Anthon Berg och Ica Maxi lottar vi ut tre stycken fina påskägg á la nedan!


För att delta i tävlingen ska du bidra med en rolig historia med påsktema (jag har mycket dumt plugg att göra under påsk och behöver få skratta lite). Det kan vara en knasig story från verkliga livet, en "rolig historia"-historia, en "alla barnen", en norrmanshistoria, en Bellmanshistoria, en... ja, bara fantasin sätter gränser.

Tävlingsregler:
1. Författa ditt bidrag och posta det i din blogg där du länkar till tävlingen.
2. Kommentera detta inlägg med länk till ditt tävlingsbidrag, glöm inte att skriva med din mailadress så att vi kan kontakta dig om du vinner.
3. Deadline är söndag 24/4 klockan 18.00.
4. Jag (C) och bloggkollegan (E) kommer läsa igenom alla bidrag och välja ut de tre som får oss att skratta högst. Vinnarna kontaktas via mail.

Vad väntar ni på?

Tävlingen avslutad!



Dela |

bild
Haha hittade en s.k. Chocolate Artist på nätet, vid namn Patrick Roger, som i princip skulpterar i choklad. Hönorna finns i olika storlekar och kan köpas från 49 euro, om jag inte har fel. Se bättre och större bilder när ni klickar på länken. På tal om att ta påskbilder, och påsk och choklad... :D



Dela |

Marabou Premium söker just nu chokladambassadörer i form av chokladälskare med en särskild passion för mörk choklad. Det är lite oklart vad uppdraget går ut på, men de lockar med en resa till Ecuador i augusti.

Jag hade nog sökt om det inte vore för att jag pga jobb inte kan resa bort i augusti, det låter lite flummigt men jag försöker leva efter mottot you only live once. Här kan du se en kort (och smått intetsägande) film om uppdraget, och ansöka gör du på Marabou Premiums facebook page.



Dela |

Nu drar vi igång den första av årets två påsktävlingar (Ja ni hörde rätt! Världens bästa blogg?)! Den är i samarbete med Lindt och priset är en 1 kg påskhare. Det är ganska mycket choklad, liksom.

Tävlingen är en fototävling och går ut på att skapa den häftigaste bilden på tema påsk + choklad. Låt kreativiteten flöda - det kan vara allt ifrån ett klassiskt fotografi till en illustration enbart gjord i Paint om du har sådana skills. "Häftigt" kan tolkas som estetiskt snyggt, eller ett starkt budskap, eller något som kan väcka känslor. Det är väldigt fritt!

De tre bästa bidragen kommer att publiceras på bloggen med länkning, och det bästa bidraget vinner en 1 kg chokladhare! Hur bra är inte detta?


Tävlingsregler:

1. Sätt ihop ditt bidrag enligt ovan beskrivning.

2. Posta detta i ett inlägg på din blogg där du länkar till denna tävling.

3. Kommentera detta inlägg med en länk till ditt tävlingsbidrag. Glöm inte att lämna din mailadress så att vi kan kontakta dig om du vinner!

4. Deadline är Söndag 24/4 (Påskdagen) klockan 18.00. Du har alltså nästan hela påskhelgen på dig att sätta ihop ett nice bidrag!

5. Jag (C) och bloggkollegan (E) är enväldiga domare.


Vad väntar ni på?


Ps. Stay tuned, imorgon startar vi den andra tävlingen!

 

Tävlingen avslutad!



Dela |

Hittade en font som jag blev helt kär i, Fortuna Dot, och beslöt mig för att göra en ny header med den. Den går i samma stil som den gamla eftersom jag inte ville börja mecka med bloggdesignen i övrigt, but I löv it! Vad tycker ni?

 

gammal

 

ny



Dela |

I veckan var jag på ett event hos företaget IBM; inbjudan fick jag genom min utbildning och det var alltså inte bloggrelaterat. Det roliga var dock att som en del i eventet hade vi en chokladprovning med Chokladfabriken! Jag har bara varit på chokladprovning en gång tidigare, det var med Chokladfabriken.se.

Hur som helst, på denna chokladprovning fick vi smaka på tre olika sorters ren choklad, för att sedan övergå till att mumsa Chokladfabrikens smarriga praliner. Vi smakade 6 olika praliner:

Hasselnötsgijanduja, väldigt ljus och nötig. Mycket god, men lite söt.

Ingefärstryffel, min favorit - och då gillar jag inte ens ingefära. Så len, mjuk, klar chokladsmak, med en svagt spikig ton av ingefära och citron. Överdoserar inte alls smaksättningen på samma sätt som de billigare chokladerna typ Marabou Premiums Citron och Ingefära.

Apelsintryffel, ganska mörk och väldigt stark syrlig smak. Väldigt mäktig. Men jag är ju en sucker för apelsinchoklad.

Maracaibo, en tryffel gjord på den speciella maracaibo-chokladen. Den odlas i Venezuela och får endast odlas där. God, med lite chokladcrisp. Ganska bitter.

Kardemummatryffel, fast denna hoppade jag!

Lakritskola, som tydligen är Chokladfabrikens mest sålda pralin. Jag var dock inte såld alls på denna, åt inte ens upp den. Kan vara för att jag varken gillar lakrits eller kola, och för att den knappt innehöll någon choklad.

Då jag inte var där i bloggsyfte tog jag tyvärr inga bilder! Dock kan jag lägga upp ett par bilder på chokladboken som vi fick i goodiebagen.




Det är en jättefin receptbok med chokladrecept från IBM-anställda all over the world. :)



Dela |

bild
Tycker om Almondy, faktiskt. Deras Daimtårta exempelvis. Nu finns det iallafall en mandeltårta toppad med bitar av toblerone, samt chokladkräm och mjölkchokladmousse i mitten. Det mesta med toblerone brukar vara ganska gott, så jag kanske köper med mig nästan gång jag och kollegan har middagsdate.


Vilken är er favorit hos Almondy?



Dela |

 

Så var det dags att prova Marabou Cookies Mjölkchoklad & Schweizernöt! Som ni ser på bilden är det inte överdrivet mycket choklad i dem. Däremot gillar vi verkligen att de är stora och härliga och känns lyxiga. De känns verkligen hembakade med sin lite ojämna form. Goda kakor helt enkelt, men för lite chokladsmak! Den chokladsmak som finns är tydlig Marabou-smak, och Schweizernötkakorna har den karaktäristiska nötiga Schweizernötsmaken men smakar inte så mycket choklad.

Slutsats: Goda om det är kakor som du är sugen på, men inte det bästa valet om du är chokladsugen!



Dela |

Fick ett mms av en exalterad E (den andra som skriver här på Chokladbloggen) med en bild på blogg.se:s förstasida. Kikade in och såg att statistiken har skjutit i höjden trots att klockan inte ens är 9 på morgonen. Grymt kul!

Så nu vill jag bara hälsa alla nya läsare välkomna, och säga stay tuned för det är massa roliga chokladinlägg på gång, bland annat recension av Marabou Cookies som kommer ikväll och två grymma påsktävlingar som drar igång inom ett par dagar!

En trevlig fredagspresent.



Dela |

bild
Kära kollega gav mig choklad härom veckan, så jag passade på att smita in Pressbyrån och ta mig en bit. Älskar maräng så det känns bra att de börjat stoppa in det i choklad. 

Tyvärr så var det väldigt svårt att känna både marängen och nöten, som helt klart fanns där, men chokladen var SÅ SÖT! Herregud, det var en sådan sockerchock att jag höll på att somna på jobbet sen när den avtog. Jag vet ju att Marabous mjölkchoklad brukar vara ganska söt, men den här tog priset. Oj. Tror faktiskt det kanske skulle kunna smaka bättre om det fanns mörk choklad istället. Ta det lugnt med sockret, Marabou.
Betyg: 2/5



Dela |

Hörrni ni nu vill jag veta har ni fått tag och smakat på den där kladdkakeglassen någon? Jag lyckas verkligen inte hitta den i affär, så om någon i Stockholmstrakten har något tips så säg gärna till! Något värt att jaga?
bild



Dela |



Vapiano i Stockholm kan man äta denna till efterrätt, Death by Chocolate, så jag tänkte komma med ett litet omdöme. Det var gott. Det var chokladigt. Det var mastigt. Det var inte det godaste jag ätit, men godare än genomsnittet. Lite jobbigt bara att man alltid är så mätt efter en måltid på Vapiano att man knappast kan sätta i sig en hel. Lämplig för att dela två pers - på dejten kanske? Eller vänta. Finns en risk att man får choklad runt hela munnen. Inte lämplig för dejt.



Dela |

 

Titta vad som befinner mig i mitt hem just nu! Mwahaha. E (kollegan) brukar bli sur för att jag alltid äter upp all choklad, men det är svårt när jag måste förvara det här. Jag har provsmakat den ena (men inte ätit upp allt!!!) men väntar med recension till efter vi har hunnit ha en lite mer grundlig diskussion.

 

Kul grej i alla fall måste jag säga, jag hade verkligen inte väntat mig att Marabou skulle släppa kakor!



Dela |

 

Nyhet från Lindt: Excellence Stracciatella. Vit choklad med bitar av mörk choklad.

 

Vad tror ni?



Dela |

bild
Hittade en fantastiskt snygg chokladtårta hos Linda. Visst ser den fabulous ut? Receptet finns på hennes blogg, på engelska dock. Hoppas den smakar lite gott som den ser ut...



Dela |

För längesen i julas bloggade jag om en ansiktsmask jag hade köpt i Thailand, såg nu att H&M såg ut att ha något liknande. Ser ut att vara en fuktmask av något slag. Jag var inte överförtjust i den jag köpte i Thailand, trots att den luktade himmelskt, men lite kul grej kan jag tycka att det är.
Sätt ihop en korg med chokladgrejer och ge bort till någon vän exempelvis :D



Dela |

Har ni smakat dessa? Vet ni hur sjukt sjukt gott det är? Mor köpte de igår på någon VI tror jag, ganska dyrt, men oj så gott. Det är liksom vanliga oreos doppade i mjölkchoklad. Skulle nog kunna säga att de är goda än Ballerina Kladdkaka faktiskt.
Smaka!



Dela |

bild

Ben&Jerrys har lite nya smaker jag är sugen på. Iallafall den understa. Glass med chokladfudge och chokladkex. Och fredsmärkt. Nu måste jag äta den för miljöns skull.

Den översta känns lite skum, men vad vet jag, någon som vet om den är god? Chokladglass med kokoskolasås och chokladknäck som överdrag. Och kokosnötterna är rättvisemärkta.


Ut och ät glass för miljön nu!


Vad tycker ni som provat?



Dela |

bild
Marabou har släppt sin vanliga choklad i kakformat -Marabou Cookies. Typ choklad-chip-cookies med marabou mjölkchoklad. 

Marabou Cookies finns i varianterna Mjölkchoklad och Schweizernöt. Kakorna blir en del av det ordinarie sortimentet och finns i handeln från och med vecka 14.
Något ni känner att ni har saknat eller skulle vilja smaka?



Dela |

bild
Kommer ni ihåg den helt ljuvliga hallonchokladmoussetårtan från Frödinge? Älskade den. Nu har det kommit ut en nyhet i form av moussetårta, med ett tjockt lager underbart len och lätt mousse, massa smarriga bär och vit choklad.
Ska ta med till nästa date med kollegan!



Dela |

Enligt GBs facebooksida kommer de imorgon att dela ut glass på följande ställen: Stockholm: Liljeholmen, Brommaplan, Fridhemsplan, Slussen, T-centralen / Vasagatan, Gullmarsplan.
Malmö: Centralstationen, Södervärn, Värnhem.
Göteborg: Angereds centrum, Hjalmar Brantingsplatsen, Brunnsparken, Drottningtorget, Korsvägen.
Passa på hörni!
bild



Dela |

Vi kan väl säga såhär. Marabou Premium vann den här battlen. Först och främst hade jag missat att det var chokladtryffel istället för chokladsås. Inget illa mot tryffeln, men det var inte det bästa valet och jag gillar inte det lite beska (?) i tryffeln. Sedan är det inte mycket mousse alls. Det är väl mest inget spännande eller nytt någonstans. Så. Dessutom hade jag antagligen lite för höga förhoppningar.
Ska väl hålla mig till mina kära Marabou Chokladmousse framöver.
Betyg: 2,5/5



Dela |

Vi var och fikade på Espresso House i veckan och prövade då dessa två:



Mud cake. Typ som en lite för torr kladdkaka. Visst, det var väl helt ok och sådär, men inget jag skulle gå igenom eld och vatten för.



Oreo brownie. Samma som ovan, den var väl ätbar, men inte särskilt kul. Väldigt hård och smakade knappt choklad.

Tycker för övrigt det är lite tacky och trist att de serverar fikat på papperstallrikar. Känns lite som om jag köpt en kanelbulle på Pressbyrån liksom.



Dela |

 

Det kan tyckas konstigt att jag bombarderar er med varm choklad-inlägg just nu, men här i Stockholm är det i alla fall riktigt regnigt och ruggigt. När kommer våren som alla tjatar om egentligen? Hur som helst - regn och rusk - då passar det med varm choklad!

Varm choklad går ju verkligen att variera i oändligheten. Idag testade jag att bryta ned både vit och mörk choklad, vilket tyvärr gav en ganska grådassig konstistens, men ändock blev väldigt gott! Hade dock en tendens att segmentera sig lite.



Dela |

bild
Har fått hem en choklad av mamma innan hon åkte utomlands. Mor, hon vet alltid vad man ska köpa. Jag är ju för övrigt kär i Marabou Premiums moussechoklad så detta ska blir väldigt väldigt intressant. Återkommer snarast med recension.
Någon som inte är lika seg som jag och som smakat??? Vad tyckte ni?



Dela |

bild

Det var sjukt svårt att hitta en dessert igår till middagen, så till slut fick det bli Carte D'ors vaniljglass med macadamianötter, chokladsås, toppat med chokladstjärnor.
Den var god. Tyckte jag och kollegan. Dock kände vi inte av några nötter alls. Annars tyckte iallafall att det liknade mycket Carte D'ors Straciatella, fast den andra är godare.
Inte särskilt spännande egentligen.
Betyg: 3/5


Min profilbild

Kontakt: chokladbloggen [at] hotmail.com



bloglovin

Skriv på uppropet: Återinför Magnum Double Chocolate

Bloggtoppen.se

Mat och Dryck

Reggad på Commo.se

counters for myspace


RSS 2.0