Vita chokladmuffins med hallon
Ca 20 st
100 g smör
100 g vit blockchoklad
2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
hallon
1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Smält smöret, lägg i blockchokladen och låt den smälta.
3. Blanda ned smörblandningen i ägg och sockret.
4. Vispa ned mjölet.
5. Häll upp i formar. Lägg ett hallon på varje muffin.
6. In i ugnen i 200 grader, ungefär 16 minuter.
7. Garnera med ett extra hallon!
Dessa blev verkligen lyckade! Väldigt mjuka och lagom kladdiga, och det känns fräscht med hallonet som bryter av mot den ganska söta vita chokladen. Rekommenderas - perfekt sommarbakverk!
Ser ut lite som hallongrottor, hehe :P
Kommentarer
Postat av: tjofftjoff
Åååh :) ska definitivt testa att baka dom! :D
Postat av: TinaO
Sprang direkt till skafferiet och kollade - men jag hade ingen vit choklad hemma. :'(
Postat av: Matskafferiet
Mums, vad gott det låter!
Trackback