Vad betyder egentligen chokladhalten?


Dela |

Fick en kommentar i detta inlägg då jag skrev att mjölkchoklad innehåller mindre än 30% kakaomassa. Det finns tydligen en (eller antagligen flera) mjölkchoklader med över 30%, men detta gäller kakaohalten vilket alltså inte är samma sak som kakaomassan.

Vad betyder det då när det står "37% kakao" på en chokladkaka?
Detta innebär att den sammanlagda halten av kakaomassa och kakaosmör är 37%. Alltså: Kakaohalten = Kakaomassan + kakaosmöret.

Således kan alltså en mjölkchokladkaka innehålla 37% kakao (eller högre/lägre) trots att en mjölkchokladkaka endast innehåller max 30% kakaomassa.

Vänliga hälsningar,
Choklad von Besserwisser

Källa: Kraft Foods


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Min profilbild

Kontakt: chokladbloggen [at] hotmail.com



bloglovin

Skriv på uppropet: Återinför Magnum Double Chocolate

Bloggtoppen.se

Mat och Dryck

Reggad på Commo.se

counters for myspace


RSS 2.0