Vad betyder egentligen chokladhalten?
Fick en kommentar i detta inlägg då jag skrev att mjölkchoklad innehåller mindre än 30% kakaomassa. Det finns tydligen en (eller antagligen flera) mjölkchoklader med över 30%, men detta gäller kakaohalten vilket alltså inte är samma sak som kakaomassan.
Vad betyder det då när det står "37% kakao" på en chokladkaka?
Detta innebär att den sammanlagda halten av kakaomassa och kakaosmör är 37%. Alltså: Kakaohalten = Kakaomassan + kakaosmöret.
Således kan alltså en mjölkchokladkaka innehålla 37% kakao (eller högre/lägre) trots att en mjölkchokladkaka endast innehåller max 30% kakaomassa.
Vänliga hälsningar,
Choklad von Besserwisser
Källa: Kraft Foods
Vad betyder det då när det står "37% kakao" på en chokladkaka?
Detta innebär att den sammanlagda halten av kakaomassa och kakaosmör är 37%. Alltså: Kakaohalten = Kakaomassan + kakaosmöret.
Således kan alltså en mjölkchokladkaka innehålla 37% kakao (eller högre/lägre) trots att en mjölkchokladkaka endast innehåller max 30% kakaomassa.
Vänliga hälsningar,
Choklad von Besserwisser
Källa: Kraft Foods
Kommentarer
Trackback