Uttrycket I've died and come to chocolate heaven har jag bara använt en gång tidigare, och det var när jag recenserade Marabou Premium Dark Chocolate & Mousse. Men nu tål det att tas upp igen!
Finns inga ord. Det här är helt klart en av de godaste budgetchokladerna som existerar. KÖP.
Det finns ju väldigt många olika sorters moussechoklad, och till och med Lindt verkar ha flera varianter; Lindt Creation Chocolate Mousse tyckte kollegan inte var särskilt god. Men det verkar inte riktigt vara samma som denna, Lindt Creation Mousse au Chocolat, inte om man ser till förpackningen åtminstone. Dessutom verkar det vara chokladsås i Chocolate Mousse men inte i Mousse au Chocolat? Rörigt det där.
Den här fick i alla fall följa med mig hem förra veckan och nu är det chocolate time! Återkommer imorrn med recension.

Cloetta har lanserat ett försök att hålla kvar det sista av sommaren - en centerrulle med kokosflingor och mjuk toffee. Marabou hade ju en för något år sen, som jag tycker var ganska god faktiskt, dock utan toffee. Så kanske smakar på denna med.
Enligt Cloetta ska den finnas i butik från vecka 36, alltså nästa måndag!

bilder från Cloetta
När jag var på Daglivs i Stockholm såg jag att de hade min älskade Ekorrens Ekologiska Kexchoklad för 2 kr styck!!!! Det är en bråkdel av vad de kostar egentligen!
Problemet var att de låg bredvid rulltrappan, så jag hann inte roffa åt mig mer än 5 stycken eftersom rulltrappan åkte. Fatta frustrationen!
Jag är helt såld! Helt klart min nya favoritchoklad. Ganska ljus choklad med en mjölkfyllning med kokossmak. Kokossmaken är tydlig men inte överväldigande! Riktigt god. Ganska söt.

För er som liksom oss inte hamnar i Askersund i september, kanske ni vill ta er till Göteborg runt den 21-23 oktober. Årets Choklad & Delikatessfestival firar sitt 5-års jubileum och äger rum på Göteborgs Stadsmuseum, där det kommer vara allt från chokladprovningar till föreläsningar och utställningar m.m.
Bland utställare såg jag massa spännande namn såsom Lejonet & Björnen, Berzelii Choklad, Malmö Chokladfabrik med flera.
Kan även nämna att man kan gå på massa chokladprovningar till väldigt reducerade priser (från 30 kr!), och biljetterna köper man på plats.
Så ni göteborgare som är sugna på choklad den helgen, hoppas ni får det kul! Och berätta sedan vad ni tyckte!


Om ni läsare liksom vi är fattiga studenter, är det här ett guldtips! Receptet är för 4 personer, till en kostnad av endast 1 krona per person!
Personligen tycker jag att de här chokladsåserna man kan köpa på tub i affärerna är bisarrt dyra, så det är sällan man går och köper dem, och denna verkar ju alldeles utmärkt till nästa gång det vankas kaka eller glass.
Ingredienser:
4 msk kakao
4 msk vatten
4 msk socker
1/2 krm salt
Vispa ihop allt i en kastrull, koka i 1 min (kan även serveras kall), servera. Punkt. T o m jag skulle klara av det.
Källa och bild: Studentkrubb
_
_

Funderar på att försöka få med kollegan på en liten roadtrip till Askersund. Det är nämligen chokladfestival under 3 dagar med provningar, utställningar, tävlingar och massa choklad. Man kan köpa biljetter till de olika chokladprovningarna, annars är festivalen gratis, vad jag förstår.
I år kommer även utnämningen av Årets Chocolatier att ske under festivalen. Där koras den duktigaste chokladförädlaren av en jury, bestående av chokladrepresentanter från olika branscher.
Kan man inte närvara, så finns det möjlighet att följa tävlingen genom webb-tv (nymodern teknologi wohoo!!), vilket jag lär försöka gör i mån av tid.
Och om någon av er läsare hamnar i Askersund de där datumen, så vill vi gärna höra hur det var och vad ni tyckte :D.
Annars ser jag och kollegan fram emot vår egna chokladfestival i Stockholm, som kommer att äga rum nu i höst!!!

Ja. Det smakar som chokladcrisp med daim i. Jag tyckte det var ganska gott faktiskt. Är väl mest så att jag gillar egentligen inte att äta daim bara sådär utan föredrar det som tillbehör eller ingrediens i t ex kladdkakor och liknande. Om man bara äter chokladen, tycker jag det tenderar att bli för sött. Vilket är det enda riktigt negativa i detta godis. Jag tog en bit och fick nästan sockerchock.
Jag tror att de som älskar daim även kommer att älska dessa. Själv väljer jag nog något annat nästa gång.
Betyg: 3/5


Gah! Detta var helt klart mycket lyckat!
Så chokladig, mycket tjockare chokladlager än vanlig kexchoklad. Och härlig mjölkchokladsmak. Den överlägset godaste jag prövat i kexchoklad-klassen, så rekommenderas helt klart!
Jag ligger just nu mitt i en dunderbraksförkylning deluxe, så när jag idag vallfärdade ut för att ta mig frisk luft, passade jag på att lägga de sista krafterna på att inhandla ny choklad. Valet föll på Daim Rocks - daim, cornflakes och mjölkchoklad. Finns annars inte mycket till nyheter i affärerna just nu...
Ska bli spännande att smaka, har ni smakat, vad tyckte ni?
Just införskaffat till följd av en kombination av akut sötsug och extrapris. Vad tror ni, bådar det gott?

Ca 20 st
100 g smör
100 g mörk blockchoklad
2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 apelsin
1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Smält smöret, lägg i blockchokladen och låt den smälta.
3. Blanda ned smörblandningen i ägg och sockret.
4. Vispa ned mjölet.
5. Riv ned skal av ungefär halva apelsinen. Pressa ned juice av i princip hela apelsinen. Vispa ordentligt.

6. Häll upp i formar.

7. In i ugnen i 200 grader, ungefär 12 minuter.



Var och fika på Wayne's häromdagen, eller min vän skulle äta lunch, och jag passade på att äta choklad. Varför inte, liksom?
De hade brownie och kladdkaka, jag tog kladdkakan, som såg helt gudomlig ut. Den var fantastiskt mäktig och väldigt krämig, så konsistensmässigt var det perfekt. Smaken däremot... jag gillar nog när kladdkakor har en touch av lite mörkare choklad eller kaffesmak. Den här smakade inte riktigt choklad egentligen. Fick även samma respons från andra som fick smaka på kakan. Jättekonstigt faktiskt, en av mina vänner undrade t o m om det var någon hälsosam dietkaka, för den smakade skumt.
Så jag lär inte köpa den igen, var ingen gudomlig smakupplevelse. Men visst ser den fantastisk ut?
Kakan kostade 37 riksdaler. Smaka ni, så får vi se om vi tycker lika.
Betyg: 2/5



God chokladglass, det är den som finns i bl a Fudge Brownie-varianten m fl, personligen är jag inget fan av nötter, men det funkar ganska bra i den här glassen. Väldigt stora chokladbitar, man måste ge cred till B&J, de vet hur man ska göra det här med chokladbitar och browniebitar i glass.
Men helt ärligt är det inte särskilt mycket mer spännande än så, tror att jag skall hålla mig till min älskade Chocolate Fudge Brownie och inte säga så mycket mer.
Betyg: 3/5

Jag blev tyvärr besviken. Det är körsbärsglass, som är lite för mycket, med innehållande chokladbitar (mörk choklad). Tycker det är för sötsliskig glass för min smak. Och det kombineras inte särskilt väl med chokladen. Mycket konstigt det hela. Det här är nog en av glassarna jag inte tänker äta igen.
Betyg: 2/5

Tävla här!
För inspiration kan ni t ex kolla igenom receptkategorin här på vår blogg!





Förra veckan gjorde vi det ännu lättare att dela dina favoritinlägg från Chokladbloggen! Uppe till höger i varje inlägg finns numera en modul som gör det jättesmidigt att emaila, dela på Facebook, blogga och twittra om dina favoritinlägg.
Jag gillar särskilt att tar med choklad i flera olika prisklasser i top notch, medelklass och "bulk chocolate" - det vill säga att recensionerna innehåller något för alla plånböcker. Chokladexperter tenderar ju annars att hålla sig till den finaste av de finaste chokladerna; något som förvisso smakar gudomligt men som knappast gemene man kan köpa till vardags...
Är inte lite sugen på att göra "en resa i chokladens tecken", hehe. Vilken stad skulle ni helst göra en chokladtour i?
Källa: i-NewsWire

Ni har väl inte missat vår nya facebook-sida? Gilla oss gärna och kom med feedback och idéer kring hur Chokladbloggen kan bli ännu bättre! Du kan även gilla oss i boxen till höger på bloggen.
Enligt Temadagar.se gäller detta dock endast officiellt i Sverige (men hur officiellt är det egentligen?), men choklad har en egen dag i många länder. I Japan firas enligt uppgift Chokladens dag t ex på Alla hjärtans dag. Vi på Chokladbloggen hör dock nog till de som tycker att Chokladens dag borde vara varje dag...
Hur tycker ni att man kan fira Chokladens dag?

Ca 20 st
100 g smör
100 g vit blockchoklad
2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
hallon
1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Smält smöret, lägg i blockchokladen och låt den smälta.
3. Blanda ned smörblandningen i ägg och sockret.
4. Vispa ned mjölet.

5. Häll upp i formar. Lägg ett hallon på varje muffin.

6. In i ugnen i 200 grader, ungefär 16 minuter.
7. Garnera med ett extra hallon!

Ser ut lite som hallongrottor, hehe :P


Inte jättechokladrelaterat men den här tyckte jag var lite rolig! Har själv jobbat i livsmedelsbutik så har haft min beskärda del av puckon.
Smakade för övrigt Kit Kat Dark förra veckan. Inte särskilt god.
Om jag inte skulle ha alldeles för mycket i höst, skulle jag lätt söka. Om ni vill, maila till [email protected]

