Vad gömmer sig i boxen tror ni?
Jodå! Ett set med chokaldkakor från Idilio!
Ska bli himla spännande att prova, har inte smakat deras choklad tidigare. De har dock, såvitt jag kan se, vunnit en hel del priser hos Academy of Chocolate så den lär vara smarrig!
Återkommer med recensioner av alla sorter :D
Haha jag har publicerat det förr och jag gör igen. Vem har inte gjort detta så säg?
Ingredienser
60 g grovhackad mörk choklad
1 1/2 dl vatten
90 g rumsvarmt smör
220 g mörkt muscovadosocker
2 ägg
100 g mjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
40 g malda mandlar (eller 1 paket sukat, så kan även nötallergiker äta cup-cakesen)
Ingredienser Mjölkchokladganache
100 g grovhackad mjölkchoklad
4 msk grädde
Ingredienser garnering
1 påse minimarsmallows
100 g mörk choklad
200 g halverade röda cocktailbär
eller annat roligt att garnera med
Värm ugnen till 170 grader. (Varmluftsugn 150 grader). Använd 6 st stora bakformar eller 12 st mindre och placera dem i en muffinsplåt så att de håller formen bättre när de gräddas.
Häll choklad och vatten i en liten kastrull och smält ihop på svag värme till en slät smet.
Vispa smör, socker och ägg lätt och luftigt med dubbelvispen.
Rör i siktat mjöl, bakpulver, kakao, sukat el mandel och chokladsmet. Kör på medelhastighet tills du får en slät och fin smet. Fördela smeten i formarna och släta till ytan.
Grädda stora kakor i ca 30 min och små i ca 20 min. Lägg på galler och låt dem svalna.
Gör mjölkchokladganchen. Låt grädden koka upp i en kastrull, häll ner den i en bunke och rör ner mjölkchokladen i bunken tills den smälter och allt blir en slät smet. Låt svalna liten stund tills den stelnar.
Stryk på ganachen på de svala muffinsen och börja dekorera med minimarsmallows och röda cocktailbär.
Smält mörk choklad i vattenbad och ringla över muffinsen. Ta ett bakplåtspapper och gör små krumelurer med den smälta mörka chokladen. Låt dem stelna och montera dem sedan i muffinsen. Dekorera med körsbär och marshmallows.
Har ni sett dessa? Hallon respektive blåbärsbar med mörk choklad. 35 riksdaler styck. Någon som har smakat eller vet var jag kan få tag på dessa i Stockholm??? Mycket tacksam för tips :D
Tryck på länken för att komma till sidan.
Chokladen är väldigt tjock, med ett maffigt lager av nougat. Men jag kan ju säga att jag fick ett sockerchock efter en tugga. Oj. Hade faktiskt inte väntat mig det, Premium brukar vara ganska balanserade. Men det här var jättesött, så jag kunde väl inte äta mer än en ruta i taget, och det händer väldigt sällan. I övrigt var det bra tuggmotstånd och så. Bra när man sitter och tänker. Men nej. Jag köper nog inte igen.
Betyg: 2,5/5
Hursomhaver. Jag tänkte faktiskt börja med att recensera Marabou French Nougat snart, passade på att prova den nyligen. Dessutom funderar jag på att göra en lista över mina favorit-tenta-choklader när jag pluggar, och tänkte att ni skulle få fylla på med era!
En vecka kvar till jul, gott folk, nu kör vi!
Som ni säkert märkt har uppdateringen här på bloggen avstannat lite. Det beror på att vi båda sitter djupt begravna i andra åtaganden såsom plugg och jobb. Trist, men så kan det bli!
Om jag hade mer tid skulle jag ägna den åt smarrigt julbak! Julgodis (och lussebullar) måste ju vara något av det bästa som finns. Mintkyssar till exempel!
Tror det bästa jag har varit med i skönhetsväg när det gäller skönhet och choklad är nog Sephoras duschprodukter och body-sprayer med kakaodoft. Doftar fantastiskt! Kommer ihåg när jag och kollegan första gången fick tag på dem i Paris, oj vad vi var lyckliga!
Använder ni skönhetsjunk med choklad?
Gillar ni marängswiss?